Savaitės naujienų apžvalga: 31-a 2016 metų savaitė

31-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ aplikacijų rinkinys.

  • „Apple“ toliau tobulina savo „Maps“ aplikaciją diegdama tranzito funkcionalumą ir pirmadienį papildė „Apple Maps“ Čekijos sostine Praha tranzitinius maršrutus (persėdimus) palaikančiu funkcionalumu. „Apple Maps“ Prahoje palaiko metro, „Esko Praha“, tramvajus, autobusus ir net Čekijos geležinkelių sezoninį Cyklohráček ekskursijų traukinį skirtą dviratininkams ir šeimoms. Praha trečiasis Europos miestas po Londono ir Berlyno turintis tokį funkcionalumą. Tie kam teko pasinaudoti šia funkcija sutiks, kad tai yra nepaprastai patogu: uždavei maršrutą ir tau parodo kur kokiu transportu važiuoti ir kur į kokį persėsti. Nereikia pačiam spėlioti ar yra ten perėjimas į tą metro liniją, ar ne.
  • Savaitgalį „Apple“ paskelbė savo „iBooks Instagram“ puslapį, kuriame viešina su knygomis susijusį turinį, pavyzdžiui citatas iš jų.
  • Pasirodė ketvirtos „macOS Sierra 10.12“, „iOS 10“, „watchOS 3“ ir „tvOS 10“ beta versijos skirtos registruotiems programuotojams. Ketvirtoje „iOS 10“ beta versijoje gausybė naujų „Emoji“ paveikslėlių.
    „Apple“ taip pResident Evilat išleido ir viešiems beta testuotojams skirtas „macOS Sierra“ ir „iOS 10“ versijas 3-as beta versijas.
  • „Roskomnadzor“ užblokavo serverius susijusius su iCloud nuo prieigos Rusijoje ir tai iššaukė daugelio aplikacijų veikimo sutrikimus.
  • „Apple“ reklama, kurioje kompanija „iPad Pro“ pristato kaip pilnai funkcionalų kompiuterį.
  • „Apple“ papildė savo „Apple Maps“ aplikaciją viešo transporto informacija palaikančia persėdimus, tame tarpe ir jei numatytame maršrute renka persėsti į skirtingas transporto rūšis Čekijos sostinėje Pagoje ir Graikijos sostinėje Atėnuose.
  • Australui Gareth Clear važiuojant dviračiu ir nukritus, jo galinėje kišenėje buvęs „iPhone“ sprogo ir stipriai nudegino dviratininko sėdimąją.

    Tai, kad sudaužytas telefonas gali užsiliepsnoti įrodo ir žemiau esantis video.
  • „Apple“ savo „Apple Music“ papildė „Bloomber Radio“ paslauga prieinama daugiau nei 100 šalių, tame tarpe ir Lietuvoje.
  • „Apple“ paruošė video apie olimpines žaidynes ir žmoniją „The Human Family – Shot on the iPhone“.
  • Nauji pasižvalgymai po „Apple capmus 2“ iš paukščio skrydžio rodo, kad jau baigiamas parkingas, pradėti satelitų statymo darbai, o ir šiaip biuro statybos gerokai pasistūmėjo į priekį.
  • Ketvirtadienį „Apple“ paskelbė, kad programišiams atradusiems saugumo skyles jos produktuose pasiryžusi sumokėti iki 200 000 USD.
  • Tai, kad „Samsug“ viskame stengiasi kopijuoti „Apple“ jokia paslaptis, bet kad Pietų Korėjos kompanijoje viskas taip prastai neatrodė, iki šiol… JAV patentų ir prekės ženklų biure aptiktas patentas, kuriame „Samsung“ užpatentavo išmanaus laikrodžio dirželio tvirtinimą. Patente esančiuose paveikslėliuose pavaizduoti „Apple Watch“.
    Kairėje „Apple Watch“, o dešinėje brėžinys iš „Samsung“ patento
    Kairėje „Apple Watch“, o dešinėje brėžinys iš „Samsung“ patento“

nemokamos, naujos ir laikinai pigiau platinamos „iOS“ aplikacijos

„iOS“ žaidimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

nauja „iOS“ aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų