Kur panaudoti seną „iPhone“

Temos: iPhone, Patarimai

Įsigijus naują „iPhone“ vieni tuojau pat puola pardavinėti senąjį, o kiti jam randa visą eilę panaudojimo būdų.

Aš esu iš tų žmonių, kurie įsigiję naują „iPhone“ senojo nepardavinėja. Taip elgiasi ir visa eilė kitų „iPhone“ naudotojų. Tai, kad telefonas, jau moraliai pasenęs ar tiesiog atsirado naujesnis, dar nereiškia, kad senasis tapo visiškai nenaudingas.

Stebėjimo kamera

„Manything“ aplikacija leidžianti telefoną paversti stebėjimo kamera. Net ir senukas „iPhone 4“ gali būti naudingas kaip stebėjimo kamera ar stebint senus tėvus, vaikus ar butą kol atostogaujate. Tereikia rasti telefonui tinkamą vietą, pajungti jį krautis ir atidaryti reikiamą aplikaciją jame. Pavyzdžiui aplikacija „Manything" gali fiksuoti vaizdą ir jį talpinti kompiuterinių debesų saugykloje.

Auklė

Senasis „iPhone“ gali puikai tarnauti kaip „radio auklė“. Įdiegus jame „Baby Monitor & Alarm“ aplikaciją senas ir atrodytų jau nebenaudingas „iPhone“ gali tapti ryšio priemone su mažu vaiku, gali tėvams perduoti signalą, kai vaiko kambaryje kilo triukšmas (tikėtina dėl to jog vaikas pravirko) ir net padainuoti mažyliui lopšinę prieš miegą.

Žaislas vaikams

Senas „iPhone“ puikiai tinka vaikus mokyti atsargiai elgtis su technika. Jis taip pat jiems taps ir edukacinė priemonė. Pora vaiko amžių atitinkančių žaidimų, multiplikacinių filmų ir nustačius „Parental Control“ nustatymus – vaikas turės savo telefoną bei pažangų žaislą, o tėvams nereikės pergyventi, kad davus savo „iPhone“ jam pažaisti, rytoj gali tekti iš pačio ryto bėgti į parduotuvę pirkti naujo „iPhone“.

Seną „iPhone“ atidavus vaikams, svarbiausias dalykas stebėti, kad šis naudingas ir daug gero galintis duoti įrenginys netaptų svarbiausiu pasaulyje dalyku – zombiu, be kurio vaikas negali nė minutės.

Muzikinis grotuvas

Senas „iPhone“, kaip ir tada kai jis buvo dar naujas – gali tarnauti kaip puikus muzikos grotuvas. Nesvarbu ar sportuojate salėje, ar lauke, bėgiojate ar važiuojate dviračiu – prie jo galite pajungti tiek belaides, tiek ir laidines ausines ir suradę reikiamo ritmo melodiją rūpintis savo fiziniu stoviu, nebijodami jog baigus tai daryti tuojau pat teks bėgti prie rozetės jo krauti, nes naujasis „iPhone“ snaus kol jūs sportuosite.

Išmanus žadintuvas

Senukas „iPhone“ gali tarnauti kaip išmanus žadintuvas. Tereikia jame įdiegti tinkamą aplikaciją, pavyzdžiui „Sleep Better Runtastic“ ar kelias ir jis galės sekti Jūsų miego fazes ir pažadinti tada, kai tai Jums sukels mažiausiai streso ir vietoje standartinių stresą varančių pypsėjimų pagroti mėgstamą melodiją. Jei keliatės skirtingomis savaitės dienomis skirtingu laiku – senasis „iPhone“ taip pat puikiai susidoros su šia užduotimi.

Telefoną galima tiesiog įstatyti į „docking“ stotelę šalia lovos, kur jis visą laiką krausis, stovės taip, kad galėtumėte matyti laiką.

Nuotolinio valdymo pultelis išmaniems namams

Mūsų namuose atsiranda vis daugiau išmanių buities daiktų: užuolaidos, lempos, garažo vartai, „Apple TV“, ir išmanūs televizoriai ir kavinukai, viryklės… ir kol „Apple“ tobulina savo „Home“ aplikaciją ir „iOS 10“, nenorint pasimesti nuotolinių valdymo pultelių maišalynėje – sumanių namų valdymui galima išnaudoti seną „iPhone“.

Automobilinis video registratorius

„Car Camera DVR“ aplikacija Nors kai kuriose Europos šalyse video registratorių naudojimas automobiliuose gali baigtis milžiniška bauda, Lietuvoje taip nėra ir jis gali padėti įrodyti teisybę keblioje ir ginčytinoje situacijoje. Sename „iPhone“ įdiegus tinkamą aplikaciją, pavyzdžiui „Car Camera DVR. Dashboard GPS Black Box DVR HD“, galima turėti funkcionalų automobilinį video registratorių, kuris kainuos vos kelis eurus - tiek kiek kainuoja seną „iPhone“ juo paversianti aplikacija.

Audio sistema

Jei namie turite „iPhone“ pritaikytą ir turintį tinkančią jungtį audio įrenginį - dock’ing stotelę - senasis „iPhone“ gali puikiai tarnauti kaip muzikinis centras.

Stalinė lempa

„iPhone“ kaip stalinės lempos panaudojimas

Tai ko gero vienas labiausiai netikėtų seno „iPhone“ panaudojimo būdų. Nors tokių, „iPhone“ staline lempa paverčiančių laikiklių galima rasti pirkti internete, bet ko gero smagiausia būtų tokį pasidaryti patiems. Manau, turėdami tokią stalinę lempą būtumėte pakankamai originalūs.

Fotoaparatas

Nors senųjų „iPhone“ kameros nėra tokios geros, kaip naujų – tačiau jį davus vaikui ir išmokius juo naudotis kaip fotoaparatu, jaunąjį pasaulio tyrėją ne tik supažindinsite su kompozicija ir kūrybos džiaugsmu, bet ir patys pamatysite pasaulį vaiko akimis. Rezultatai kartais būna stipriai netikėti – žmonės iki pusės (tik kojos ir liemuo), kojos po stalu ir t.t. – puiki galimybė susipažinti su tuo kaip pasaulį mato vaikas.

Telefonas pagyvenusiems žmonėms

Gal būt „iPhone“ bus per daug „gudrus aparatas“ stipriai vyresnio amžiaus žmonėms, tačiau jei tėvai ar seneliai dar yra pakankamai sumanūs, manau panaikinus nereikalingus trikdžius (aplikacijas) ir maksimaliai supaprastinus naudojimą telefonus – šis gali tapti puikia ryšio priemone ir kas svarbiausia, galėsite naudotis „FaceTime“.

Kita

Seną „iPhone“ galima išnaudoti visoje eilėje kitų paskirčių, kaip navigatorių, skenerį, skaityklę ar konstruktorių mėgstantiems parakinėti elektroniką ar laikmatis virtuvėje, o jei palaiko „Siri“ tai dar ir labai sumanus taimeris :) Manau, kad kiekvienas ras jam panaudojimą ir, mano galva, dėl šios priežastie neverta skubėti jo atsikratyti. Senas „iPhone“ gali būti net tiesiog gulėdamas stalčiuje, nes niekada nežinai kada pačiam ar kam iš šeimos narių nutiks nelaimė ir suges telefonas, ir tas senasis gali tapti gelbėjimosi ratu susidariusioje situacijoje.

Ką darote ir kur panaudojate savo senuosius „iPhone“?

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. As savo senus tiesiog gražiai pastatau į sekciją. Jau 4 ten yra: iPhone 3G, iPhone 3Gs, iPhone 4 ir iPhone 4s.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų