Kaip pasukti nufilmuotą video vaizdą ant šono

filmavimas iPhone

Jei grįžę iš atostogų ir perkėlę nuotraukas ir nufilmuotą medžiagą į „Mac“ pastebėjote, kad kai kurie video vaizdai pasukti šonu – nereikia rautis plaukų nuo galvos, nes ši klaida pataisoma.

Yra visa armija „operatorių“, kurie filmuodami viską kas juos supa „iPhone“ pagalba pamiršta, kad televizorių ir monitorių forma yra tokia, kad horizontalios linijos yra ilgesnės už vertikalias ir juos paversti ant šono gerokai sudėtingiau, nei pasukti „iPhone“ ar „iPad“. Bet šį kartą ne apie tai, kaip reikėtų filmuoti, o apie tai, kaip ištaisyti ant šono paversto vaizdo klaidas.

Neretai pradėjus filmuoti laikant „iPhone“ įprastu, portretiniu režimu ir vėliau suzgribus, kad taip nufilmuotą video bus gėda parodyti kitiems, telefonas pasukamas į „landscape“ padėtį. Tačiau, jei naudojama „Apple“ standartinė „Camera“ aplikacija, nepriklausomai nuo to ar naudojate telefono pasukimo blokavimo funkciją, ar ne – pasukus kamerą šonu – vaizdas pasisuks, tačiau filmavimo orientacija nepasikeis ir tokiu atveju, nufilmuotą medžiagą teks arba žiūrėti visiems gulint ant šono arba ant šono versti televizorių ar monitorių.

Laimei, ištaisyti šią klaidą „Mac“ kompiuteryje labai paprasta ir tam neprireiks siųstis jokių papildomų ar specialių aplikacijų. Šiam tikslui (nufilmuotos medžiagos pasukimui) puikiausiai tiks „QuickTime Player“ esanti kiekviename „Mac“ kompiuteryje su įdiegta „OS X“.

  1. Atidarykite šonu nufilmuoto vaizdo failą QuickTime Player aplikacijoje
  2. QuickTime Player meniu pasirinkite Edit → ir reikiamą pasukimo kryptį: į kairę ar į dešinę. Video medžiagos orientacijos pakeitimas iš vertikalios į horizontalią „Mac“ kompiuteryje „QuickTime Player“ aplikacijos pagalba.
  3. Video vaizdas tuojau pat bus pasuktas į nurodytą pusę ir iš vertikalaus taps horizontalus.
  4. Dabar belieka tik išeksportuoti gautą rezultatą į failą: FileExport → pasirinkite pageidaujamą failo formatą.

Priklausomai nuo to kokio ilgio siužetas, eksportavimas gali užtrukti nuo kelių sekundžių iki kelių minučių. Kai ši procedūra bus užbaigta – turėsite teisingos orientacijos video siužeto failą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų