Kaip ištrinti atsiųstą „iOS“ atnaujinimą iš „iPhone“, „iPad“ ir „iPod touch“

Tie, kas naudoja WiFi, po to kai „Apple“ išleidžia „iOS“ atnaujinimą pastebi, kad po kurio laiko šis nusėda jų įrenginiuose užimdamas brangią vietą.

Po to kai „Apple“ išleidžia „iOS“ atnaujinimą, naudojančių WiFiiPhone“ ir „iPad“ šis automatiškai nusėda užimdamas vietą įrenginyje nepriklausomai nuo to ar įrenginio naudotojas planuoja jį įdiegti ar ne. Turintiems didesnės talpos įrenginius tai gal ir nėra kokia nors problema, tačiau naudojantiems „ekonominius“ variantus, kai vieta įrenginyje yra brangi – šis „Apple“ žingsnis gali ir nepatikti.

„Apple“ atnaujinimai kartais sugeba prasmukti net ir nenaudojant WiFi. Aš WiFi laikau visada išjungtą ir įjungiu šią funkciją tik viešėdamas užsienyje. Tačiau ir kartais kai pamiršti WiFi išjungti, žiūrėk ryte jau pamatai, kad atnaujinimas ramiai sau įsitaisė telefone.

Neretai, apie atnaujinimą „Apple“ primena pranešimu, kuriame galima pasirinkti ar įdiegti dabar ar atidėti sekančiai dienai. Pasirinkus atidėjimą – pranešimas pasirodys kasdien iki atnaujinimą įdiegsite.

Nors nėra patikimo būdo šių pranešimų atsikratyti, galimybė ištrinti iš įrenginio atsisiųstą atnaujinimą egzistuoja.

Norint ištrinti atsisiųsta „iOS“ atnaujinimą iš „iPhone“, „iPad“ ir „iPod touch“:

  • „iOS“ įrenginyje atidarykite Settings aplikaciją
  • pasirinkite GeneralStorage & iCloud Usage
    Settings → General → Storage & iCloud Usage
  • „Storage“ skiltyje paspauskite ant Manage Storage
  • kai ekrane pasirodys visų įrenginyje įdiegtų aplikacijų sąrašas – jame rasite ir atsiųstą „iOS“ atnaujinimą – paspauskite ant jo.
    Settings → General → Storage & iCloud Usage → Storage → iOS 9.3.4
  • atsidariusiame lange paspauskite ant Delete Update
    Settings → General → Storage & iCloud Usage → Storage → iOS 9.3.4 → Delete Update

Atlikus šiuos veiksmus atnaujinimas bus pašalintas ir pranešimų apie jo įdiegimą bombordavimas nutrauktas.

Reikia paminėti, kad tai laikinas sprendimas ir sekantį kartą kai įjungsite WiFi ir ilgesniam laikui paliksite įrenginį jo neliesdami – atnaujinimas vėl automatiškai bus patalpintas Jūsų „iOS“ įrenginyje ir, žinoma, sistemos atnaujinimą geriau įdiegti.

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Į viršų