Kaip automatiškai prisijungti prie VPN kai įjungimas „Mac“

Jei naudojate VPN darbe ar namie, tikriausiai ne kartą esate pagalvoję, kad būtų smagu jei „Mac“ automatiškai prisijungtų prie VPN kai įkraunama sistema ar prisijungiate prie savo vartotojo paskyros.

Nemažai kompiuterių naudotojų, tame tarpe ir „Mac“, naudoja VPN (Virtual Private Network) ir daugelis sutiks su mano teiginiu, kad yra patogu kai ši paslauga automatiškai aktyvuojama ir prisijungia prie reikalingų serverių dar sistemai kraunantis ar kai prisijungiate prie savo vartotojo paskyros bei seka prisijungimą ir jei nuo VPN, dėl kokių nors priežasčių, buvo atsijungta – vėl automatiškai prisijungiama. Tokią paslaugą visiškai nesudėtinga sukurti „AppleScript“ pagalba.

Žinoma, norint kad sukurtas skriptas veiktų, reikia jog „Mac“ kompiuteriams skirtoje operacinėje sistemoje veiktų VPN servisas, priešingu atveju nebus prie ko jungtis.

Žemiau pateiktas automatinio prisijungimo prie VPN skriptas turi veikti visose „macOS“ ar „Mac OS X“ operacinėse sistemose.

  1. Atidarykite Script Editor aplikaciją „Mac“ kompiuteryje (ją rasite /Applications/Utilities/ aplanke)
  2. Iš aplikacijos meniu pasirinkite FileNew
  3. Patalpinkite žemiau esantį „AppleScript“ tekstą naujai sukurtame „Script Editor“ aplikacijos lange
    on idle
    tell application “System Events”
    tell current location of network preferences
    set myVPN to the service “VPN PAVADINIMAS”
    if myVPN is not null then
    if current configuration of myVPN is not connected then
    connect myVPN
    end if
    end if
    end tell
    return 60
    end tell
    end idle
    Automatinio prijungimo prie VPN „AppleScript“
  4. Pakeiskite VPN PAVADINIMAS į Jūsų „VPN network location“, kurį rasite „System Preferences“ aplikacijos „Network“ skiltyje. Taip pat galite pakeisti „return“ reikšmę skripte į kokį nors kitą, jei norite, kad tinklas/susijungimas būtų tikrinamas dažniau ar rečiau)
  5. Iš aplikacijos meniu pasirinkite File ir tada Save
  6. Atsidariusiame lange suteikite failui pavadinimą (Save As), geriausia tokį, kad patys suprastumėte kas čia per failas ir nurodykite kur jį norite išsaugoti (Where)
  7. „File Format“ skiltyje pasirinkite Application ir uždėkite varnelę prie lango apačioje esančios „Stay open after run handler“ parinkties Automatinio prijungimo prie VPN „AppleScript“ išsaugojimo parametrai
  8. Paspauskite Save mygtuką
  9. Atidarykite System Preferences aplikaciją ir aktyvuokite Users & Groups skiltį
  10. pasirinkite aktyvaus vartotojo vardą ir tada Login Items
  11. Pertempkite sukurtą skriptą-aplikaciją į „Login Items“ langą, tokiu būdu nurodydami, kad aplikacija būtų paleista automatiškai kai jungsitės prie savo paskyros kompiuteryje.

Atlikus aukščiau paminėtus veiksmus, kaskart prisijungiant prie savo kompiuterio naudotojo paskyros, automatiškai būsite prijungti prie VPN paslaugos, o jei dėl kokių nors priežasčių nuo jos atsijungsite, skriptas bandys jus prie jos prijungti automatiškai.

Tai visiškai nesudėtingas „AppleScript“ pavyzdys, kurio pagrindu, jį kiek modifikavus galima sukurti kitus automatiškai prie vienų ar kitų paslaugų prijungiančius, net ir po to jei įvyko atsijungimas, skriptus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų