Jei Mac šiukšlinėje yra failas, kurio negalite ištrinti

Tikriausiai daugeliui „Mac“ kompiuterių vartotojų teko atsidurti situacijoje, kai trinant failus esančius sistemos šiukšlinėje, kai kurie jų negali būti ištrinti.

Kiekvienas vartotojas skirtingai elgiasi su failais savo kompiuteryje: vieni kaupia kiekvieną failą ir netrina nieko, nes gal kada nors prireiks; kiti susikuria laikinam failų saugojimui skirtus aplankus ir juose galima rasti failų patalpintų nuo pat kompiuterio įsigijimo dienos, kiti nuoširdžiai trina viską kas jiems nereikalinga, tačiau tie failai taip ir guli metų metus apmusiję šiukšliadėžėje, o kiti palaiko savo kompiuteryje geras sanitarines sąlygas ir dažnai trina juos rankiniu ar periodiškai automatizuotu būdu.

Trinant failus rankiniu būdu, tikriausiai, dažnam ir ne kartą teko atsidurti situacijoje kai vienas ar keli sistemos šiukšlinėje patalpinti failai negali būti ištrinti ir sistema apie tai informuoja pranešimu: „Operation can’t be completed because the item [failo pavadinimas] is in use“. Taip, kartais taip nutinka, kad sistema mano jog failas vis dar naudojamas nors aplikacija, kurios pagalba tą failą buvome atidarę ir uždaryta.

Ankstesnėse, (iki „OS X El Capitan“) „Mac“ kompiuteriams skirtose operacinėse sistemose „Apple“ buvo įdiegusi „Secure Empty Trash“ funkciją, kurios pagalba buvo galima ištrinti ir tuos „užstrigusius“ ir neva naudojamus failus, tačiau „El Capitan“ šios funkcijos neliko, bet ne viskas prarasta. Jei tuštinant sistemos šiukšlinę „Mac“ kompiuteryje susidūrėte su prie jos kraštų prilipusiu failu nieku gyvu nenorinčiu iš jos pasišalinti:

  • Atidarykite „Mac“ šiukšlinę (Trash) du kartus paspausdami ant jos piktogramos „OS X Dock“ juostoje
  • Pažymėkite failą kurį norite ištrinti
  • Paspauskite dešinį pelės klavišą ant jo ir iš kontekstinio meniu pasirinkite Delete Immediately
  • Patvirtinkite savo pasirinkimą paspausdami ant Delete.

Daugelio „prilipusių“ šiukšlinėje failų atvejų šis būdas „OS X El Capitan“ padės.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 4 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Deja, labai ilgai šiukšlių dėžutėje turiu kelis aplankus, kurie neišsitrina nes vis dar yra “in use“ ir labai gaila, tačiau ir „Delete immediatly“ nepadėjo… :/

  2. Dėkui už patarimą. Po sniegiaus labai pasigedau "secure empty..." :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų