Apie „iOS“ saugumą iš „Black Hat USA 2016“ konferencijos

Temos: iOS, Saugumas

„Black hat“ viena žinomiausių kibernetinio saugumo konferencijų, paskelbė video medžiagą, kurioje kalbama apie „iOS“ saugumą.

Kibernetinio saugumo konferencijoje, kurioje knibžda įvairaus plauko (kepurių spalvų) programišiai Ivan Krstic kalbėjo apie „iOS“ saugumo mechanizmus ir „Apple“ pristatytą premijų už atrastas iki šiol nežinomas saugumo spragas programą.

Šiais metais „Apple“ ir saugumas kartu skambėjo labai dažnai. Nuo kompanijos pakvietimo į teismo rūmus dėl „iOS“ šifravimo metodų garsiai nuskambėjusioje „San Bernardino“ byloje iki „Apple“ reikalavimo, kad visos „App Store“ aplikacijos, kurios jungiasi prie interneto naudotų saugų https protokolą. Žinoma, pro ausis nepraslinko nepastebėtos ir saugumo spragos, kurias „Apple“ bando greitai ir efektyviai lopyti ir kovai su sistemų saugumo spragomis kompanija pradėjo premijų už atrastas iki šiol nežinomas saugumo spragas programą ir tai tiesiogiai susiję su tuo, kas vyko FTB byloje.

Remiantis informacija nuskambėjusia „Black Hat USA 2016“ konferencijos metu vykusio „Behind the Scenes of iOS Security“ pranešimo metu, „Apple“ pasiryžusi už 0-day pažeidžiamumus mokėti nuo 25 000 iki 200 000 JAV dolerių premijas.

Jei ką domina „Behind the Scenes of iOS Security“ prezentacijos medžiaga – ją, PDF formatu atsisiųsti galima iš paspaudus ant šio teksto, o pranešimo video medžiaga – žemiau.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų