Nuteistas į „iCloud“ įsilaužęs ir nuogų garsenybių nuotraukas paviešinęs programišius

Temos: iCloud, Saugumas

LA teismas pirmadienį, Edward Majerczyk pripažino kaltu dėl įsilaužimo į daugiau kaip 300 „iCloud“ ir „Gmail“ paskyrų bei juose esančių apsinuoginusių garsenybių nuotraukų paviešinimo.

Daugelis tikriausiai prisimena istoriją kai programišių grupė įsilaužusi į garsenybių „iCloud“ paskyras internete paskelbė ten buvusias jų nuotraukas su apnuogintomis grožybėmis. Du iš „Celebgate“ skandale dalyvavusių programišių buvo surasti ir vienam jų - Čikagoje gyvenančiam Edward Majerczyk pirmadienį, 2016 liepos 4 dieną Los Angeles miesto teismas jį pripažino kaltu. Maksimali bausmė už tokį nusikaltimą yra 5 metai kalėjimo.

Viena iš Amber Heard nuotraukų paskelbtų internete įsibrovus į jos „iCloud“ paskyrą.

Tikru įsilaužimo to pavadinti negalima. Edward Majerczyk siuntinėjo savo aukoms laiškus neva tai nuo pasaugos tiekėjo saugos tarnybos ir pašė pateikti prisijungimo prie paskyrų duomenis ir tokiu būdu gaudavo prieigą prie tų paskyrų ir jose esančios informacijos.

Kitam, panašia veikla ir panašius metodus naudojusiam, amerikiečiui Ryan Collins taip pat nepasisekė pasislėpti nuo FTB. Jis nuteistas kalėti 18 mėnesių.

Majerczyk’o byla perduota Šiauriniam Iljinojaus teismui, kur matyt kaip ir Collins’ui jam bus priteista pusantrų metų kalėjimo.

Teisininkai sako, kad šių dviejų programišių veikla nėra susijusi tarpusavyje, tačiau abu jie rasti tiriant „Celebgate“ bylą.

„iCloud“ paslaugos saugumas dar nebuvo pažeistas. Prieigą prie „iCloud“ paskyrų programišiai gavo „phishing“ atakų metu, kai paslaugos naudotojai patikėję apsimetėlių išsiųstuose laiškuose pateikiama informacija, prisijungimo duomenis pateikė patys. Nežiūrint to, „Apple“ nėra visiškai nekalta, nes saugumo spraga „Find My iPhone“ paslaugoje bei leidimas naudoti paprastus slaptažodžius atliko savo vaidmenį taip pat. Apie šią problemą „Apple“ žinojo dar prieš šešis mėnesius prieš „Celebgate“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų