Klavišų kombinacija „Mac“ vartotojams mėgstantiems „Emoji“

Emoji

„Emoji“ piktogramos tampa tiek populiarios, kad neretai jas galima aptikti ne tik „Message“ ar SMS žinutėse ir socialiniuose tinkluose, bet net elektroniniuose laiškuose.

Anksčiau „šypsenėlės“, o dabar ir „Emoji“ piktogramos jau kuris laikas yra žinučių dalis. Vieni jomis papildo žodžius, kiti papasakoja ištisas istorijas, o tretiems tai greitesnis ir patogesnis būdas parašyti atsakymą - pvz. ? vietoje ištiso sakinio.

„OS X El Capitan“ „Emoji“ langas

„Mac“ kompiuterių vartotojams „Apple“ įdiegė specialią klavišų kombinaciją leidžiančią greitai aktyvuoti specialių simbolių įvedimo langą leidžiantį rasti reikiamą simbolį ar figūrėlę ir ją panaudoti tekste. Rašant „Message“ žinutę, bendraujant socialiniame tinkle ar net rašant tekstą, kai norite savo tekstą papildyti „Emoji“ – pasinaudokite Ctrl-Cmd ⌘- (tarpas) klavišų kombinacija. Surinkus šią klavišų kombinaciją ekrane pasirodys „Emoji“ piktogramų langas, kuriame radę jums reikiamą „vaizdelį“ dvigubu pelės paspaudimu galite jį įterpti į tekstą (ar juo pakeisti visą sakinį).?

Lango viršuje/dešinėje yra piktograma su Cmd simboliu - paspaudus ant jos, simbolių pasirinkimo galimybės prasiplės. Žinoma, jei tą piktogramą esate paspaudę jau anksčiau ir palikę langą didesnį - paspaudus ją pakartotinai langas sumažės iki tik „Emoji“ piktogramų pasirinkimo.

„OS X El Capitan“ „Characters“ langas su „Emoji“ piktogramomis
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų