Kaip „Mac“ papildomai įdiegti „macOS Sierra“ beta versiją

„macOS Sierra“ beta išbandyti nori daugelis ir dabar tai padaryti jau gali kiekvienas, įdiegdamas ją „šalia“ įdiegtos „OS X“ versijos.

„Apple WWDC 2016“ pristatyta, „Mac“ kompiuteriams skirta naujoji „macOS Sierra“ operacinė sistema dabar prieinama ir visiems norintiems ją išbandyti - tereikia užsiregistruoti „Apple Beta Software Program“ svetainėje. Nežiūrint tokios galimybės, į šią operacinę sistemą nereikėtų žiūrėti kaip į pilnai darbui tinkančią aplinką, tai tik bandymui skirta versija ir joje dar labai daug klaidų ir ne viskas veikia. Tačiau norintys jau dabar pajusti „jos skonį“ tai gali padaryti įdiegdami ją „šalia“ esančios „OS X“ versijos jei neturi tam tikslui tinkamo atskiro „Mac“ kompiuterio.

Ko prireiks

  1. „Mac“ kompiuterio suderinamo su „macOS Sierra“. Su šia operacine sistema suderinamų kompiuterių sąrašą rasite čia.
  2. „macOS Sierra“ diegimo paketo: registruoti „Apple“ programuotojai gali jį atsisiųsti iš jiems skirtos svetainės, kitiems reikia užsiregistruoti „Apple Beta Software Program“ svetainėje (jei to dar nesate padarę) ir atsisiųsti diegimo paketą prie jos prisijungus su tuo „Apple ID“, kurį užregistravote „Public Beta“ programoje iš to „Mac“ kuriame ruošiatės diegti „Sierra“.
  3. Ne mažiau kaip 30GB laisvos vietos kompiuterio diske.
Nors, tikriausiai, neturėčiau to sakyti, tačiau primygtinai rekomenduoju pasidaryti pilną kompiuterio diske esančių duomenų kopiją išorinėje laikmenoje arba įsitikinti, kad tokią turite su naujausiais duomenimis. Šį veiksmą gali ignoruoti tik tie, kas „macOS Sierra“ beta versiją diegs visiškai atskirame kompiuteryje.

Disko paruošimas

Kadangi „macOS Sierra“ yra dar tik „beta“ stadijoje diegti jos vietoje ar ant pagrindinės sistemos viršaus nepatarčiau, nes greičiausiai, vėliau ar anksčiau tai baigsis disko formatavimu ir visko iš naujo diegimu. Tačiau įdiegti kaip papildomą operacinę sistemą, „Mac“ kompiuteryje jau galima ir smalsiems tai tikrai turėtų suteikti džiaugsmo ypač kai tai padaryti yra nesudėtinga ir saugu (jei ėmėtės visų reikalingų atsargumo priemonių).

  1. Atidarykite „Disk Urility“ aplikaciją ir pažymėkite diską, kuriame diegsite „macOS Sierra“
  2. Paspauskite ant „Partition“ piktogramos ir pridėkite loginį diską paspausdami ant +
  3. Nurodykite loginio disko dydį (ne mažesnį kaip 20GB) ir suteikite diskui pavadinimą. Disko formatas turi būti „OS X Extended (journaled)“.
  4. Spauskite „Apply“ ir palaukite kol diskas bus sukurtas.

macOS Sierra diegimas

Užsiregistravę „Apple Beta Software Program“ svetainėje ir prisijungę prie jos iš to „Mac“ kompiuterio, kuriame diegs „macOS Sierra“ bei paspaudę ant nuorodos enroll your Mac, antrame patiektų instrukcijų žingsnyje ras specialų kodą, paspaudę ant kurio galės atsisiųsti „macOS Sierra“ distributyvą.

  1. Atsisiuntus „macOS Sierra“ diegimo paketą per „App Store“, jam baigus siųstis – jis pats automatiškai pasileis. Jei jį atsisiuntėte kitais būdais, ar diegimo langą uždarėte – vėl jį atidaryti galite paspaudę ant „Install macOS Sierra Public Beta“ aplikacijos (jei paketas atsisiųstas per „Mac App Store“, jį rasite „Applications“ aplanke).
  2. Atsidariusiame lange spauskite ant „Continue“ ir perskaitę sąlygas, jei sutinkate su jose išdėstytomis nuostatomis, spauskite „Agree“.
  3. Sekančiame lange reikia nurodyti, paspaudžiant ant „Show All Disks“ diską, kuriame diegsime „macOS Sierra“ ir tai turėtų būti tas loginis diskas, kurį specialiai sukūrėme šiam tikslui.
  4. Spauskite „Install“.
  5. Įveskite kompiuterio administratoriaus slaptažodį ir laukite kol sistema bus įdiegta. Diegimo metu kompiuteris gali porą kartų persikrauti. „macOS Sierra Public Beta“ diegimo langas
  6. Kai sistema bus įdiegta – jos konfigūravimo procesas įprastas – sukurkite vartotojo paskyrą bei prisijunkite prie reikiamų paslaugų.

Greičiausiai, po „macOS Sierra“ įdiegimo ši naujai įdiegta sistema bus nustatyta kaip numatytoji ir perkrautas kompiuteris įsikraus joje. Tai pakeisti galima System PreferencesStartup Disk nurodžius pageidaujamos sistemos įkėlimo diską.

Norėdami kompiuterį įkrauti kitoje operacinėje sistemoje, tik jį įjungę ir išgirdę „Mac“ įsijungimo garsą nuspauskite Alt ⌥ ir laikykite jį nuspaudę iki ekrane pamatysite diskų, iš kurių galima įkrauti kompiuterį sąrašą.

macOS Sierra šalinimas

Jei nutarėte, kad „macOS Sierra“ kompiuteryje Jums daugiau nebereikia:

  1. Atidarykite „Disk Utility“ aplikaciją ir pažymėkite diską, kuriame buvo sukurtas loginis skirsnis „macOS Sierra“ diegimui.
  2. paspauskite -
  3. paspauskite „Apply“

Atminkite, kad visi duomenys iš to loginio disko bus pašalinti. Norint išvengti žmogiškos klaidos ir su tuo susijusių pasekmių, išsaugokite visus duomenis (tame tarpe ir esančius kituose disko skirsniuose) prieš naikindami „macOS Sierra“ skirtą loginį diską.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų