Kaip grįžti iš „iOS 10“ prie „iOS 9.3.2“

Jei įdiegėte savo „iOS“ įrenginyje „iOS 10“ beta ir įsitikinote, kad ne be reikalo buvo rekomenduojamo to geriau nedaryti nes tai dar tik „beta“, ir norite grįžti prie „iOS 9.3.2“ – tai padaryti yra lengviau nei daugeliui įkąsti sau į alkūnę.

„Apple“ nutraukė „iOS 9.3.2“ sertifikatų pasirašymą ir todėl grįžimas į šią versiją daugiau nebeįmanomas.

Jei savo „iOS“ įrenginyje įdiegėte „iOS 10“ beta ir jau gailitės tai padarę, grąžinti savo „iPhone“, „iPad“ ir „iPod touch“ į „iOS 9.3.2“ aplinką nėra sudėtinga. Tikiuosi prieš diegdami „iOS 10“ padarėte atsarginę duomenų kopiją, nes viskas ką išsaugojote ar sukūrėte „iOS 10“ aplinkoje negalės būti atstatyta į įrenginį, kuriame įdiegta „iOS 9.3.2“.

Tam, kad viskas pavyktų sklandžiai, prieš pradėdami grįžimo prie „iOS 9.3.2“ veiksmus porą kartų atidžiai perskaitykite žemiau pateiktas instrukcijas.
  1. Įsitikinkite, kad savo „Mac“ ar PC esate įdiegę naujausią „iTunes“ versiją.
  2. Atsisiųskite jūsų „iOS“ įrenginio modeliui skirtą IPSW failą (žr. žemiau).
  3. Išjunkite „iOS“ įrenginyje „Find My iPhone/iPad“ (Settings → iCloudFind My iPhone
  4. Pajunkite „iOS“ įrenginį prie kompiuterio USB laidu
  5. Kompiuteryje atidarykite „iTunes“ aplikaciją
  6. Dabar „iOS“ įrenginyje reikės aktyvuoti DFU režimą (tai gali ne iš karto pavykti, tad neišsigąskite). Nuspauskite įrenginio į/išjungimo ir „Home/Touch ID“ mygtukus vienu metu ir laikykite nuspaudę 10 sekundžių, tada atleiskite į/išjungimo mygtuką, bet vis dar laikykite nuspaudę „Home/Touch ID“ mygtuką iki įrenginyje aktyvuosis DFU režimas. Tai, kad įrenginys DFU režime pamatysite iš „iTunes“ pranešimo informuojančio, kad aptiktas „Recivery Mode“ esantis įrenginys.
  7. „iTunes“ aplikacijoje, pajungtų įrenginių skiltyje nuspauskite Alt ⌥ klavišą „Mac“ kompiuteriuose (jei naudojate „Windows PC“ nuspauskite Shift ⇧ klavišą) ir paspauskite ant „Restore iPhone…“ mygtuko.
  8. Kai būsite paprašyti nurodykite IPSW failo atsisiųsto 2-ame žingsnyje buvimo vietą kompiuteryje. „iTunes“ patikrins failą ir jei viskas gerai, „iOS“ įrenginyje įdiegs naują „iOS 9.3.2“ versiją.
  9. Svarbu: Neatjunkite „iOS“ įrenginio nuo kompiuterio iki „iTunes“ patvirtins apie sėkmingą operacinės atstatymą ir įrenginys persikraus, o jo ekrane matysite „welcome“ ekraną.

Dabar, kai „iOS“ įrenginyje vėl įdiegta „iOS 9.3.2“ versija – galite atstatyti duomenis iš atsarginės duomenų kopijos sukurtos prieš įrenginyje įdiegiant „iOS 10 beta“.

Net jei nusiminėte „iOS 10“ beta veikimu, neleiskite šiam jausmui užvaldyti jūsų. Iki rudens „Apple“ ištaisys didžiausias, dabar „iOS 10 beta“ esančias klaidas.

iOS 9.3.2 IPSW failai

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Yra variantu dar gryzti prie ios 9.3.5?

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų