„iOS 9.3.3“ ir „iOS 9.3.2“ našumo testai

Temos: iOS, iPhone

„Apple“ išleido „iOS 9“ atnaujinimą „iOS 9.3.3“, daug kas jo dar nėra įdiegę ir, matyt, jiems smalsu kaip šis atnaujinimas paveiks jų įrenginio darbo našumą.

Pirmadienį „Apple“ išleido „iPhone“, „iPad“ ir „iPod touch“ skirtą „iOS 9.3.3“ operacinės sistemos versiją ištaisydama ankstesnėse „iOS 9“ versijose buvusias klaidas bei tradiciškai pagerindama sistemos darbo našumą ir stabilumą. Tačiau, ar tas našumo pagerinimas pastebimas?

Žemiau pateikiami „iOS 9“ palaikančių „iPhone“ testai, kuriuose lyginamas „iOS 9.3.3“ ir „iOS 9.3.2“ darbo našumas. Testai nėra moksliniai ir viskas spaudinėjama rankomis.

„iPhone 6s“ – naujausiuose „Apple“ telefonų modeliuose sistemos įkrovimas vyksta greičiau, tačiau, panašu, kad visi greičio skirtumai čia ir baigiasi. Atidarinėjant aplikacijas, naršant internete – abi „iOS 9“ versijos dirba beveik identiškai.

Panašiai viskas vyksta ir „iPhone 6“ – sistemos įkrovimas greitesnis, tačiau vėliau vykstantis naudojimasis įrenginiu nepanašu, kad būtų paspartėjęs, tačiau to ir nereikia jis yra pakankamai spartus.

„iPhone 5s“ įdiegta „iOS 9.3.3“ įkraunama taip pat šiek tiek greičiau nei „iOS 9.3.2“. Šiame telefono modelyje taip pat kai kurios aplikacijos atsidaro sparčiau. Tai nėra labai didelis pagreitėjimas, tačiau senesniuose įrenginiuose net ir mažutis progresas kartais turi nemažą reikšmę.

Pažiūrėjus „iOS 9.3.3“ ir „iOS 9.3.2“ darbo našumo testo rezultatus atliktus naudojant „iPhone 5“, atrodo, niekas nepasikeitė.

Liūdna, tačiau „iPhone 4s“ pažadėti įrenginio darbo našumo patobulinimai rodo regresą. Ankstesnė „iOS 9.3.2“ versija, panašu, veikia greičiau tiek įkraunant įrenginį, tiek ir atidarant aplikacijas.

Pasikliaunant auščiau pateiktų testų rezultatais, galima daryti išvadą, kad jei naudojate telefoną naujesnį nei „iPhone 4s“ – atnaujinimą įdiegti reikėtų, nors jis gal ir nepagreitins įrenginio darbo, tačiau jo ir nesulėtins, o ir ištaisys sistemos klaidas. Kaip elgtis „iPhone 4s“ savininkams – sunku pasakyti; kalbant apie klaidų ištaisymą – reikėtų atnaujinimus diegti, tačiau atnaujinus „iOS“ – ir taip nesparčiai su „iOS 9“ veikiantis telefonas, tikėtina, pradės veikti dar lėčiau.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų