Savaitės naujienų apžvalga: 25-a 2016 metų savaitė

Tema: Naujienos

25-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų rinkinys.

  • “Daring Fireball“ John Gruber ir „Apple“ SVP Phil Schiller ir Craig Federighi aptaria WWDC metu paskelbtas ir nepaskelbtas naujoves.

    The Talk Show Live From WWDC 2016 from John Gruber on Vimeo.

  • „Apple“ informavo Respublikonų partijos lyderius, kad neparems partijos nei finansiškai, nei kaip nors kitaip 2016 metų prezidento rinkimuose (praeityje kompanija šią partiją rėmė) ir kaip tokio savo sprendimo priežastį nurodė Donald Trump’o prieštaringai vertinamus pasisakymus apie moteris, imigrantus bei mažumas. Priešingai nei „Apple, „Facebook“, „Google“ ir „Microsoft“ sakė suteiks tam tikrą paramą partijai prezidento rinkimuose.
  • Naujame „Apple“ turimame patente aprašytas „Apple Watch“ turintis fotografavimo galimybę.
  • „iOS 10“ beta aptiktas kodas leidžia manyti jog „Apple“ masto apie duomenų į/išjungimo mygtuko patalpinimą „Control Center“ valdymo penelėje.
  • „Spotify“ jau turi 100 milijonų naudotojų, tačiau mokančių už srautinės muzikos paslaugą pas Švedus tik du kartus daugiau nei turi gerokai trumpiau gyvuojanti „Apple Music“.
  • „Apple“ WWDC sesijų skirtų programuotojams metu, demonstruojant „Metal“ galimybes buvo pastebėta „iPad“ įdiegta „TextEdit“ aplikacija.
  • Nauja „Photos“ aplikaciją, kurią visi „iOS“ įrenginių naudotojai turės rudenį „Apple“ išleidus „iOS 10“, gali atpažinti 7 veido išraiškas bei 4432 scenas (aplinkas, veiksmus) bei objektus.
  • Anksčiau buvo pasirodžiusi informacija, kad „Apple“ planuoja atsisakyti savo „iPhone“ 3,5mm audio jungties. Naujas „Macotakara“ pranešimas tai patvirtina, tačiau jame rašoma, kad „iPhone“ ir toliau bus komplektuojami su 3,5mm audio jungčiai pritaikytas ausines, o prie telefono jas bus pajungti galima kartu su ausinėmis komplektuojamo 3,5mm - Lightning perėjimo pagalba.
  • Paskaitinėjus šiuos „Amazon“ komentarus parašytus po 128GB „iPhone 6s“ sunku net įsivaizduoti jausmus, kuriuos patyrė „iPhone 6s“ užsisakę, 949,89 USD sumokėję ir gavę dėžutes su moliu vietoje telefono ar tiesiog tuščias dėžutes žmonės. Išties labai keista, kaip „Amazon“ tokį dalyką pražiopsojo. Keista ir tai, kad šis „Amazon“ padavėjas turi 69% 5-ų ir 9% keturių žvaigždučių vertinimus.
    „Amazon“ parduotas 128GB „iPhone 6s“, kurį gavęs žmogus vietoje telefono dėžutėje rado molio gabalą.
  • Birželio 21 dieną „Apple“ pradėjo kompensacijų išlošusiems „eBooks bylą“ išmokėjimą. Jei nepamenate, tai prieš tris metus „Apple“ buvo apkaltina susitarusi su leidyklomis ir užkėlusi elektroninių knygų kainą. Šiais metais „Apple“ dar bandė apginti savo poziciją, tačiau teismo sprendimas nebuvo palankus kompanijai ir ji turi sumokėti 450 mln. USD dydžio baudą. „Apple“ atstovaujančios „Hagens Berman“ teisinių paslaugų kompanijos pranešime rašoma, kad „Apple“ į kiekvieno vartotojo įsigijusio elektroninę knygą tarp 2010 metų balandžio 1 ir 2012 metų gegužės 21 dienos į iTunes sąskaitą perves po 6,93 USD už kiekvieną įsigytą ir „New York Times“ bestseleriu paskelbtą elektroninę knygą ir po 1,57 USD už kiekvieną NYT bestseleriu nepaskelbtą knygą.
    Kompensaciją gaus aukščiau nurodytu laikotarpiu pirkę šių leidyklų išleistas elektronines knygas: „Hachette Book Group“, „HarperCollins Publishers“, „Macmillan (Holtzbrinck Publishers)“, „Penguin Group“ ir „Simon & Schuster“ per „Amazon“, „Kobo“, „Barnes & Noble“ ir „iBooks“. Tokiu būdu vartotojams bus išmokėta 400 mln. USD, dar 20 mln. USD bus pervesta valstijoms kaip mokesčiai ir 30 mln. USD už teisininkų paslaugas.
  • Panašu, kad „Apple“ nutarė paskelbti ne Retina „MacBook Pro“ eros pabaigą. Juos dar galima įsigyti „Apple Store“ parduotuvėse, tačiau perkantis turi žinoti, jog tokie kompiuteriai yra, nes jų jau nebėra ekspozicijoje.
  • Nauji „Apple“ patentai leidžia spręsti, kad kompanija planuoja „iPod touch“ papildyti naujais sensoriais ir suderinamumu su „Apple Watch“. „iPod touch“ patentą „Apple“ papildė klasėmis 10 ir 44, kurios pagal tarptautinį patentų klasifikavimą priklauso medicinos sensoriams ir įrenginiams.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtas „OS X El Capitan 10.11.6“ (15G19a) ir „iOS 9.3.3“ (13G29) 3-as beta versijas bei tik programuotojams skirtą „tvOS 9.2.2“ beta 3 (13Y823). „iOS“ beta versijas įdiegti galima iš programuotojams skirtos svetainės arba per WiFi (teisingai sukonfigūruotuose įrenginiuose). „OS X“ įdiegti galima per „Mac App Store“. Norintys išbandyti „tvOS“ beta versiją atminkite, kad Jums prireiks USB-C <-> USB-A laido ir fizinio Apple TV prijungimo prie kompiuterio su įdiegta „iTunes“.
  • Saugumo ekspertai iš „MIT Technology Review“ aptiko, kad pirmosios „iOS 10“ beta kernelis yra nekoduotas ir tokiu būdu kiekvienas jį gali pastudijuoti ir aptikti trūkumus. Anksčiau „Apple“ kernelį šifruodavo. Labai abejotina, kad „Apple“ taip padarė per klaidą. Labiau tikėtina, kad taip padaryta specialiai, kad daugiau žmonių galėtų į jį „užmesti akį“ ir aptikti potencialias saugumo spragas.
  • NASA išleido savo pirmąją, „Apple TV“ skirtą aplikaciją, kurios pagalba bus galima stebėti erdvėlaivių paleidimus ir gyvenimą kosminėje stotyje. Anksčiau NASA jau buvo išleidusi „iOS“, „Android“ ir „Fire OS“ skirtas aplikacijas. „Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos“ tiesiogines transliacijas galima stebėti ir internetu, nenaudojant specialių aplikacijų.
  • „Fortune“ praneša, kad teisėjas atmetė grupinį ieškinį prieš „Apple“ dėl „Error 53“, kuri laikinai kai kuriuos „iPhone“ užrakino taip, kad jų savininkai negalėjo prieiti prie juose esančios informacijos.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview 7“. Įdiegę šią „Safari“ naršyklės versiją, ją atnaujinti gali per „Mac App Store“ atnaujinimų skiltį. Informaciją apie tai kas naujo šioje versijoje rasite „Apple“ svetainėje.
  • „Dropbox“ pristatė naujus įrankius padėsiančius lengviau ir saugiau bei vieningiau dirbti.

    Jei dar neturite „Dropbox“ paskyros - ją galite susikurti paspaudę ant šios nuorodos.
  • Trečiadienį Jony Ive buvo Oxford’o universitete buvo apdovanotas garbės daktaro vardu. Apdovanojimas vyko „Encaenia“, metinės universiteto mokslinių laipsnių skyrimo ceremonijos metu. Ive tapo mokslų daktaru.

„iOS“ ir „OS X“ aplikacijos ir žaidimai

„iOS“ žaidimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

nauji „iOS“ žaidimai

„OS X“ aplikacijos

naujos „OS X“ aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų