Savaitės naujienų apžvalga: 21-a 2016 metų savaitė

Tema: Naujienos

21-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų rinkinys.

  • Internete rašoma, kad „Apple“ savo tiekėjams pateikė užsakymus 72–78 mln. vienetų „iPhone 7“.
  • Muzikinė improvizacija žinomų mobilių telefonų skambučių melodijų tema.
  • Neseniai Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“ pasirodžiusiose neva „iPhone 7“ nuotraukose matoma vis dar išsikišusi telefono kamera.
  • „Apple“ išleido pirmąsias, programuotojams skirtų, „tvOS 9.2.2“, „iOS 9.3.3“ ir „OS X 10.11.6“ operacinių sistemų beta versijas. Be dėmesio neliko ir viešieji beta testuotojai, kuriems „Apple“ išleido „OS X 10.11.6 El Capitan“ ir „iOS 9.3.3“ pirmąsias beta.
  • Prancūzijos policija atliko reidą į Paryžiuje esantį „Google“ biurą. Šis reidas susijęs su mokesčių vengimo tyrimu.
  • Internete pasirodė gandų, kad „Apple“ gali išleisti 13 colių „MacBook“ kompiuterį ir nutraukti „MacBook Air“ kompiuterių gamybą.
  • „Hyundai“ išleido programinės įrangos atnaujinimą skirtą aštuoniems naujiems kompanijos automobiliams. „Elantra GT“ (2016), „Sonata“ (ne hibridams 2015 ir 2016) , „Santa Fe Sport“ (2017), Santa Fe (2017), „Genesis Sedan“ (2015 ir 2016 ) bei 2016 metų „Tucson“. Šis atnaujinimas automobiliuose įdiegia „CarPlay“ palaikymą. Atnaujinimą šių „Hyundai“ modelių savininkai gali atsisiųsti iš „my Hyundai“ svetainės ir įdiegti patys. Norint įdiegti atnaujinimą reikalinga SD kortelė. Atnaujinimas gali trukti nuo 25 minučių jei naujinama tik „Display Audio“ iki daugiau nei trijų valandų jei reikalingas ir navigacijos žemėlapių atnaujinimas, tad nutarusiems įdiegti atnaujinimą nevertėtų to daryti prieš ruošiantis išvykti į darbą ir, matyt, verta susirasti įdomų skaitalą tam atvejui jei bus naujinami automobilinės navigacijos žemėlapiai.
  • Gal kam pasirodys reikalingas ir patogus MagBack dėklas skirtas „iPad“ arba „iPhone“.
  • Vos „Apple“ išleido pirmąją „iOS 9.3.3“ beta versiją - internete pasirodė programišių nuotraukos įrodančios, kad ir ši „iOS“ versija gali būti „jailbreak’inta“.
  • Naujas „Apple“ patentas leidžia suprasti kokią savo naujojo „Project Titan“ kuriamo automobilio viziją turi kompanija. Patente aprašomos įvairios automobilio valdymo iš „iPhone“ galimybės: laikinų automobilio raktų sukūrimo kitiems galimybė, kito įrenginio autorizavimas su tikslu leisti iš to įrenginio valdyti ar prieiti prie tam tikrų automobilio funkcijų, užvesti automobilį ar reguliuoti sėdynes tiesiai iš telefono. Patentas neapsiriboja vien tik „Apple“ produktais - aplikacija prie automobilio prisijungtų per Bluetooth, Wi-Fi ar mobiliųjų duomenų tinklą.
  • Jungtinių Valstijų kompanija „Apple“, ketinanti atidaryti savo parduotuvių Indijoje, susidūrė su kliūtimis po to, kai šalies finansų ministras pareiškė, kad bendrovei nebus taikomos jokios vietos taisyklių išimtys. Pagal šalyje galiojančias taisykles užsienio kompanijos, norinčios prekiauti savo produkcija savo prekės ženklo parduotuvėse Indijoje, turi mažiausiai 30 proc. dalių pasigaminti vietoje.
  • BBC teigia, kad didžiausia pasaulyje pagal sutartis elektronikos prietaisus gaminanti kompanija „Foxconn“ modernizavo vienos gamyklos gamybos procesą ir robotais pakeitė 60 000 darbo vietų.
  • Po to, kai JAV pareigūnai rado būdą įsilaužti į vadinamojo San Bernardino žudiko „iPhone“, „Apple“ nusprendė stiprinti savo šifravimo technologijas. Bendrovė jau trečią kartą per savo istoriją pasamdė Joną Callasą, gerai žinomą saugumo ekspertą ir vieną iš tokių įmonių kaip „PGP Corp“, „Silent Circle“ bei „Blackphone“ įkūrėjų.
  • „Apple“ išleido penktą „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją, kurioje atnaujinimai ir patobulinimai skirti „JavaScript“, „Web Inspector“, CSS, saugumui, tinklui ir t.t.
  • Birželio 30 dieną, „PayPal“ vers visus „iOS“ ir „Android“ įrenginių vartotojus atnaujinti savo aplikacijas į šeštą versiją. „Verčiamųjų“ sąraše nėra „Windows Phone“, „BlackBerry“ ir „Android Fire“, nes kompanija tą pačią dieną nutraukia aplikacijų kūrimą ir platinimą šioms platformoms. Tokio sprendimo priežasties „PayPal“ nepaaiškino, o kompanijos atstovė Joanna Lambert pasakė tik tiek, kad šių platformų vartotojai P2P mokėjimus galės vykdyti per BBM ar Outlook.
  • Laboratoriniai atsparumo testai lyginant „iPhone 6s“ su „Samsung Galaxy S7“.
  • Kai kuria „WhatsApp“ aplikacijos vartotojai praneša, kad gauna pasiūlymus atnaujinti aplikaciją į „WhatsApp Gold“ - nedarykite to, tai „scam’as“ ir tai padarę greičiausiai savo asmeninius duomenis padarysite nesaugiais.
  • Vienos paskutinių „Apple“ reklamos parodija labiau atitinkanti realybę, nei ta, kurią parodė „Apple“.
  • „The Financial Times“ rašo, kad praėjusių metų gale „Apple“ svarstė galimybę įsigyti „Time Warner“, tačiau derybos taip ir neįgavo reikiamo pagreičio. Sakoma, kad „Apple“ vis dar domina medijos kompanijos įsigijimas.
  • Lietuvaičių „Pixelmator“, kurios biuras įsikūręs Vilniuje ir jį buvo galima aplankyti „Open house“ dienų metu, atnaujino savo aplikaciją išleisdama jos 3.5 versiją. Šioje versijoje yra trys nauji įrankiai: „Quick Selection“, „Magnetic Selection“ ir retušavimui skirtas „Apple“ „Photos“ aplikacijos priedas.
  • „Fortune“ rašo, kad patentų troliais pripažinta kompanija „VirnetX“ siekia, kad „Apple“ atjungtų savo populiariausias „iMessage“ ir „FaceTime“ paslaugas. Jiems laimėtų teisme 625 mln. USD pasirodė negana. Jei Teksaso teismo teisėjas patenkins šį trolių prašymą, kurį jie motyvuoja tuo, kad veikiančios šios paslaugos „VirnetX“ kompanijai atneša „nepataisomą žalą“ - „Apple“ bus priversta rasti skubų sprendimą jos naudojamai patentuotai technologijai pakeisti. Patentas dėl kurio vyksta ginčas aprašo saugų apsikeitimą duomenimis tarp Interneto domenų.
  • „Apple“ turi patentą, kuriame aprašoma technologija leidžia manyti, kad kompanija grįžo prie minties savo nešiojamuose „MacBook“ kompiuteriuose įdiegti GSM ryšio modulį.
  • Internete pasirodė informacija, kad „Apple“ iš savo parduotuvių JAV pašalino „AirPort Extreme“ ir „Time Capsule“. Keista tai, kad kitose, už JAV ribų bei internetinėse parduotuvėse, šiais įrenginiais prekiaujama. Gal tai tiesiog sandėlių išvalymas prieš produkto atnaujinimą… Paskutinį kartą šie produktai buvo atnaujinti 2013 metų WWDC metu.
  • Penktadienį, JAV patentų ir prekės ženklų biuras paskelbė gana įdomų „Apple“ patentą. Šiame patente aprašoma technologija susijusi su ausinėmis, kurios palaiko „Point-to-Point“ ir „Peer-to-Peer“. PTP atveju ausinės jungiamos prie telefono „Lightning“ jungties pagalba, o P2P susijungimui naudojamas arba „Wi-Fi“, arba „Bluetooth“ susijungimas. Įdomus šis patentas tuo, kad jo „tėvas“ yra buvęs „Sennheiser“ kompanijos darbuotojas ir tuo, kad jis ausines paverčia „racija“.

„iOS“ ir „OS X“ aplikacijos

„iOS“ žaidimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

nauji „iOS“ žaidimai

  • Skateboard Party 3 ft. Greg Lutzka : 1,99 €
  • Goat Simulator Waste of Space : 4,99 €

„OS X“ aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų