Savaitės naujienų apžvalga: 19-a 2016 metų savaitė

Tema: Naujienos

19-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų rinkinys.

  • „Microsoft“ atnaujino savo „iOS“ skirtų „Office“ taikomųjų aplikacijų „Excel“, „Word“ ir „PowerPoint“ versijas (1.21) papildydama jas „Egnyte“ ir „Learnium“ palaikymu.
  • „Time“ paskelbė 50 didžiausią įtaką per visus laikus padariusių įrenginių sąrašą. Šiame sąraše net 5 „Apple“ gaminiai: „iPhone“, „Macintosh“, „iPod“, „iPad“ ir „iBook“.
  • Skelbiama, kad Drake albumo „Views“ per penkias, išskirtinai per „iTunes“ ir „Apple Music“ trunkančio platinimo, dienas parduota 1 milijonas kopijų. Albumas pradėtas pardavinėti gegužės 6 dieną.
  • „Microsoft“ savo „iOS“ skirtą „OneDrive“ aplikaciją papildė „3D Touch“ palaikymu.
  • Tim Cook ir Jony Ive pateko į pačių įtakingiausių žmonių automobilių technologijų TOP 10. Tim’as užėmė trečią, o Jony - šeštą vietą dešimtuke.
  • Dėl praeitą savaitę buvusių „App Store“ darbo sutrikimų dauguma aplikacijų prarado apie 10% atsisiuntimų.
  • „Apple“ bylinėjimųsi maratonas tęsiasi. Panašu, kad jis nenurims tol, kol gyvuos kompanija. Dabar „Apple“ pateko į teismą dėl „VoIP-Pal“ kompanijos turinčios eilę „VoIP“ technologijos patentų. „VoIP-Pal“ teigia, kad „Apple“ savo „iMessage“ ir „FaceTime“ aplikacijose panaudojo keletą „VoIP-Pal“ turimuose patentuose aprašomų technologijų neturėdama tam leidimo. „VoIP-Pal“ siekia prisiteisti iš „Apple“ 2,8 milijardo JAV dolerių. „Apple“ nėra vienintelė kompanija su kuria ruošiasi bylinėtis „VoIP-Pal“ – „Verizon“ ir AT&T taip pat siunčiamos į teismą ir iš jų, bendroje sumoje, siekiama prisiteisti 7 milijardus JAV dolerių.
  • „Re/code“ rašo, kad „Microsoft“ jau turi daugiau nei 100 savo „Apple Store“ klonų visoje JAV ir Kanadoje, tačiau priešingai nei tikrose „Apple Store“ – žmonių ten beveik nėra. „Microsoft“ priešinasi pasakymui, kad ji nukopijavo „Apple Store“ ir sako, kad jos parduotuvėse yra įrengti dideli ekranai ant sienų, kurių anot „Microsoft“ nėra „Apple Store“ parduotuvėse. Matyt „Microsoft“ nesilankė naujose „Apple Store“, kur įrengti gerokai geresni, milžiniški ekranai. Pirmą kartą toks ekranas buvo įdiegtas Briuselyje įsikūrusioje „Apple Store“.
    „Microsoft“ parduotuvė.
    Nors „Microsoft“ neatskleidžia kiek žmonių apsilanko jos parduotuvėse, tačiau einant pro jas nesunku pastebėti, kad dažniausiai parduotuvės darbuotojų skaičius didesnis nei jos lankytojų.
    Nuotrauka: Ina Fried / Recode
  • „WhatsApp“ paslaugos naudotojams gera žinia - WhatsApp sukūrė aplikaciją skirtą ir „Mac“ bei PC vartotojams.
  • Balandžio mėnesio pabaigoje rašiau, kad „Apple“ gali pabandyti atstatyti paauglio dingusio jūroje „iPhone“ duomenis, trečiadienį pasirodė informacija, kad „Apple“ to padaryti nepavyko. Michael Pike – Stephanos atstovaujantis teisininkas sakė, kad jo klientai „yra priblokšti“ to fakto, kad negali įjungti „iPhone“.
  • Kalbama, kad „Apple“ svarsto galimybę atsisakyti muzikos atsisiuntimo paslaugos per „iTunes“. Sakoma, kad svarstomi du scenarijai: pirmas – atsisakyti muzikos pardavimo per artimiausius du metus, o kita – per sekančius tris ar keturis metus. „Tai nėra klausimas ar “Apple” tai padarys, tai klausimas kada ji tai padarys“, - rašo Paul Resnikoff „Digital Music News“ svetainėje remdamasis šaltiniais artimai bendradarbiausiančiais su „Apple“. Žinoma, kompanijos viduje yra tų, kurie priešinasi šiai „Apple“ idėjai, nes „iTunes“ muzikos parduotuvė atneša kompanijai beveik tris kartus daugiau pajamų nei „Apple Music“. „Apple“ atstovas sako, kad šie gandai apie tai, kad kompanija planuoja 3–4 metų bėgyje nustoti pardavinėti atsisiunčiamą muziką yra ne tiesa.
  • Internete pasirodė gandų, kad 3GB ir „Smart Connector“ turės tik „iPhone 7 Plus“ modelis. Žinoma, tai kas dabar vadinama „Plus“ per keturis mėnesius lengvai gali tapti „Pro“.
  • Vienas iš paskutinių „Siri“ grupės narių, kuris kūrė „Siri“ dar iki „Apple“ ją įsigyjant 2010 metais ir vėliau tobulinęs ją „Apple“ komandos sudėtyje paliko „Apple“ ir išėjo dirbti į „General Electric“.
  • „Apple“ išleido ketvirtą „Safari Technology Preview“ versiją. Jau įdiegę ankstesnę šios aplikacijos versiją ją atnaujinti gali per „Mac App Store“ atnaujinimų skiltį, o norintys išbandyti – gali ją atsisiųsti iš programuotojams skirtos „Apple“ svetainės. Kas naujo šioje versijoje skaitykite čia.
  • „Apple“ paskelbė naują „iPhone 6s“ reklamą, kurioje reklamuoja „Siri“.
  • Taylor Swift reklamuoja „Apple Music“
  • Apple“ investuoja 1 mlrd. USD į Kinijoje veikiančią, didžiausią „Uber“ konkurentę „Didi“.
  • „Apple“ turi patvirtintą naują patentą, kuriame aprašoma „išmanių namų“ automatizavimo sistema. Patente rašoma, kad „HomeKit“ platforma gali sekti vartotojo įpročius ir atitinkamai vietoje jo vykdyti eilę užduočių. Patente pažymima, kad patente aprašoma technologija nesiriboja tik „namais“ ir technologija gali būti naudojama tiek automobiliuose, tiek ir biuruose ar net biurų pastatų kompleksuose.
  • Panašu, kad Jungtinės Karalystės vairuotojai gali netrukus pradėti vežiotis vairuotojų pažymėjimus „Apple Wallet“ aplikacijoje, nes šalies „Driver Vehicle Licensing Agency“ CEO pademonstravo (pasidalino paveikslėliu) kuriamo projekto. Šiuo metu „Wallet“ aplikacijoje saugoma „Apple Pay“ kredito ir debeto kortelių informacija, lėktuvų ar kitų transporto priemonių bilietai, nuolaidų kortelės ir panašiai.
  • „Google“ išleido oficialią „iPhone“ aplikaciją skirtą jos „I/O 2016“ programuotojų konferencijai.
  • ZISION studijos sukurta lempa grybas, kuri ne tik šviečia, bet ir leidžia įkrauti „iPhone“. Jems jau pavyko surinkti reikiamą sumą „KickStarter“ tinkle, tad tikėtina, kad netrukus jos atsiras prekyboje.

„iOS“ ir „OS X“ aplikacijos

„iOS“ žaidimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

naujos „iOS“ aplikacijos ir žaidimai

„OS X“ aplikacijos

naujos „OS X“ aplikacijos

  • Doo - Get Things Done : 2,99 €
  • Gemini 2: The Duplicate Finder : 9,99 €
  • Capto – Screen Recording, Screen Captures, and Editing : 29,99 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų