Kelios naudingos „OS X“ kalkuliatoriaus funkcijos apie kurias žino ne visi

„Mac“ kompiuteriams skirtoje „OS X“ „Apple“ yra įdiegusi daug naudingų funkcijų, tačiau daug jų, nemėgstantiems pasirausti sistemos ar aplikacijų galimybių sąraše jos lieka nežinomos.

„Mac“ kompiuteriai gali gerokai daugiau nei žino daugelis, kartais net eilę metų juos naudojančių, vartotojų ir dažnai „OS X“ vartotojai norėdami atlikti kokius nors veiksmus, diegia papildomas aplikacijas arba atsidarę naršyklę sprendimų ieško internete, nors jie yra čia pat - naudojamoje sistemoje.

„OS X“ aplikacija „Calculator“ turi plačią galimybių gamą ir gali patenkinti daugelio vartotojų poreikius, kurių šie galėtų tikėtis iš šio tipo aplikacijos.

Paskaičiavimų išsaugojimas

„Calendar“ aplikacijoje numatyta galimybė išsaugoti visą paskaičiavimų seką. Norint tai padaryti tereikia pasinaudoti Cmd ⌘-Shift ⇧-S klavišų kombinacija arba iš aplikacijos meniu pasirinkti FileSave Tape As…. Norint paskaičiavimų seką atspausdinti: Cmd ⌘-P arba Fileprint Tape…

„Calendar“ aplikacijoje atliktu paskaičiavimų išsaugojimas - meniu „Calendar“ aplikacijoje atliktu paskaičiavimų išsaugojimas

Matų konvertavimas

„Calculator“ aplikacijoje numatyt galimybė konvertuoti dydžius ir matus. Ją aktyvuoti galima iš meniu pasirinkus Convert ir reikiamą dydį. Naudojimasis ja paprastas: skaičiuotuve įvedame skaičių (dydį) ir iš meniu pasirinkę Convert → reikiamas dydis → nurodote iš ko į ką konvertuoti ir spaudžiate Convert mygtuką matų pasirinkimo lange. Matų konvertavimas „Calculator“ aplikacijoje

Nors ši „Calculator“ galimybė yra įdiegta ir „OS X“ „Spotlight“, kartais „Calculator“ aplikacija naudotis yra patogiau, pvz. kai nežinote kaip tiksliai rašosi vienas ar kitas matas.

Jei ši „Calculator“ funkcija tenka naudotis dažniau – matyt yra prasmės susikurti specialias klavišų kombinacijas skirtas iškviesti dažniausiai naudojamas konvertavimo funkcijas.

Papildomi „Calculator“ režimai

Atidarius „Calculator“ aplikaciją „OS X“ pamatome paprastą langelį, kokio galima tikėtis iš elementaraus skaičiuotuvo, tačiau aplikacija gali gerokai daugiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Iš „Calcultor“ aplikacijos meniu pasirinkus ViewRPN Mode arba pasinaudojus klavišų kombinacija Cmd ⌘-R įgalinsime „RPN“ arba kompleksinių lygčių (Reverse Polish Notation - kuriose matematinių ir loginių išraiškų operandai rašomi prieš operacijų ženklus) režimą.

Kairėje „Standartinis“ kalkuliatoriaus režimas, o dešinėje - RPN

Norintiems atlikti kiek sudėtingesnius paskaičiavimus nei 5,18*10,7–3,2 gali praversti „mokslinis“ režimas – „Scientific“. Norėdami jį įgalinti pasinaudokite klavišų kombinacija Cmd ⌘-2 arba iš aplikacijos meniu pasirinkite ViewScientific „Scientific“ kalkuliatoriaus režimas

Programuotojai naudos gali išpešti iš „Calculator“ aplikacijos įjungtos jiems skirtame, įjungiamo klavišų kombinacijos Cmd ⌘-3 arba iš aplikacijos meniu pasirenkant ViewProgrammer, „Programmer“ režime.

„Calculator“ aplikacija programuotojams skirtame režime
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų