Kaip greitai pakeisti garso įvesties ar išvesties šaltinį „Mac“ kompiuteryje

Jei prie „Mac“ kompiuterio esate pajungę garso sistemą, ausines ar kitus garso įvesties bei išvesties įrenginius, tikriausiai tenka juos junginėti norint aktyvuoti vienus ir atjungti kitus. Ar tai darote patogiu būdu?

Jei prie „Mac“ kompiuterio esate pajungę nors vieną išorinį garso įvesties ar išvesties įrenginį – retkarčiais gali tekti nurodyti sistemai kurį įrenginį naudoti garso perdavimui ar priėmimui. Tai ne būtinai turi būti fiziškai prie kompiuterio pajungtas įrenginys, tai gali būti ir „Apple TV“ ar koks nors kitas „Air Play“ palaikantis įrenginys.

Daug „Mac“ kompiuterių vartotojų, dėl kažkokios tai nepaaiškinamos priežasties, kai reikia pakeisti garso išvesties šaltinį – renkasi ilgesnį kelią: atsidaro „System Preferences“, spaudžia ant „Sound“, aktyvuoja „Output“ skirsnį ir ten jau pasirenka jiems reikalingą įrenginį. Yra gerokai paprastesnis, patogesnis ir greitesnis būdas padaryti tą patį.

Norint turėti galimybę greitai ir patogiai „persijungti“ iš kompiuterio garsiakalbių į ausines ar išorines kolonėles:

  • pirmiausia reikia įsitikinti, kad „OS X“ meniu juostoje rodoma garso reguliavimo piktograma . Jei jos nėra: System PreferencesSound ir atsidariusio lango apačioje varnele pažymėkite Show volume in menu bar.
  • kai „OS X“ nurodyta meniu juostoje rodyti garso reguliavimo piktogramą – tereikia paspausti Alt ⌥ klavišą ir pelės žymekliu spragtelėti per bei atsidariusiame meniu pasirinkti reikiamą įrenginį garso atkūrimui (Output Device) arba įvesčiai/mikrofonui (Input Device). Garso įvesties/išvesties įrenginio pasirinkimas „Mac OS X“ paspaudžiant Alt klavišą ir garsumo reguliavimo piktogramą „OS X“ meniu juostoje.

Metodas naudojant „OS X“ meniu juostoje esančią garso reguliavimo piktogramą kartu su Alt ⌥ klavišu keičiant garso į(iš)vesties šaltinį, gerokai pranašesnis už ilgą ir nepatogų būdą naudojant „System Preferences“ parinktis.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų