„iOS“ priminimai priklausantys nuo buvimo vietos

„iPhone“ yra galimybė leidžianti nurodyti priminti apie ką nors priklausomai nuo Jūsų buvimo vietos.

Ilgesnį laiką naudojantys „iPhone“ žino apie galimybę „Reminders“ aplikacijoje nustatyti priminimą, kuris aktyvuosis priklausomai nuo buvimo vietos ar tam tikrų sąlygų - pavyzdžiui, kai telefonas prisijungs prie automobilio laisvų rankų įrangos per „Bluetooth“.

Su vieta susieti priminimai patogūs daugeliu atvejų. Pavyzdžiui esate numatę įsigyti ką nors, daryti tai nėra skubu tiek, kad reikėtų specialiai važiuoti, tačiau visai patogu būtų gauti priminimą apie tai, kai būsite šalia ar toje parduotuvėje, kur tais daiktais prekiauja. Arba jei esate vienas tų, kurie mėgsta palikti raktus duryse ar pamiršta išjungti elektrą ar dujas - galima nustatyti priminimą, kad išeinant iš namų ar įlipus į automobilį (kai „iPhone“ prisijungia prie automobilyje įrengtos „Bluetooth“ laisvų rankų įrangos) patikrinti ar turite raktus).

Norėdami sukurti tokį, su vieta ar tam tikromis aplinkybėmis susietą priminimą:

  • Atidarykite „Reminders“ aplikaciją.
  • Jei esate sukūręs priminimų grupes – pasirinkite reikiamą grupę ir įrašykite priminimo tekstą.
  • Įrašę priminimo tekstą, paspauskite dešiniau jo esančią piktogramą.
  • Atsidariusiame lange įjunkite „Remind me at location“ jungiklį . „iOS“ priminimų susietų su vieta ar aplinkybėmis nustatymas „Reminders“ aplikacijoje.
  • Paspauskite ant žemiau jo esančio „Location“ ir atsidariusiame lange pasirinkite sąraše esančią vietą ar sąlygą. Jei reikalingos vietos adresą turite įvedę „Contacts“ aplikacijoje – lango viršuje esančiame lauke galite vesti kontakto pavadinimą ir adresas automatiškai atsiras sąraše. „iOS“ priminimų susietų su vieta ar aplinkybėmis nustatymas „Reminders“ aplikacijoje.
  • Atlikę šiuos veiksmus – spauskite ant ekrano viršuje/kairėje esančio „< Details“ mygtuko
  • Patvirtinkite priminimą, lango dešinėje/viršuje esančio „Done“ mygtuko.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Kai sužinojau, kad yra tokia funkcija, tai galvoju awesom. Bet ji neveikia taip gerai, kaip noretūsi. Pvz. nustatau kad kažką primintų nuvažiavus į darbą, tai primena, bet tuo metu, kai aš darbe jau būnu prabuvęs kelias val.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų