Savaitės naujienų apžvalga: 12-a 2016 metų savaitė

Tema: Naujienos

12 -os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų rinkinys.

  • „Reuters“ pranešė, kad „Apple“ įdarbino buvusį „Amazon“ vadovą, kad šis prižiūrėtų skaitmeninę korporacijos apsaugą. George Stathakopoulos prieš pereidamas į „Amazon“ kur 6 metus užėmė informacijos saugumo viceprezidento pareigas, dešimt metų užėmė vadovaujantį postą „Microsoft“.
  • Koledžo studentė Anna Crail skrisdama „Alaska Airlines“ lėktuvu žiūrėjo filmą savo „iPhone“ kai šis staiga užsiliepsnojo. „Aš numečiau jį ant grindų po kažkieno tai kėde, o liepsnos ėmė didėti. Šis įvykis gerokai išgąsdino lėktuvu skridusius keleivius.
    „Alaska Airlines“ užsiliepsnijęs koledžo studentės Anna Crail „iPhone 6“, kai ši skryžio metu žiūrėjo filmą.
    Nuotrauka: Komo News
  • „Apple“ kovo 21 dienos renginio metu pristatė kompanijos inžinierių sukurtą robotą „Liam“, kuris ardo senus „iPhone“ ir taip leidžia juos perdirbti. „Liam“ per metus gali išardyti 1,2 mln, „iPhone“. Nors sunkiai tikisi, kad „Apple“ galėtų taip apsižioplinti, tačiau tie kas įdėmiau žiūrėjo video apie naują „Apple“ „iPhone“ išrinkimo robotą - „Liam“, matyt, pastebėjo jog išrenkamas buvo į „iPhone 6“ ar „iPhone 6s“ panašus telefonas, tačiau jo kamera nebuvo išsikišusi. „iPhone 7“?
  • Kalbama, kad „Apple“ derasi dėl kompanijos „Imagination Technologies“, kuriančios grafikos procesorius įsigijimo. Vėliau „Apple“ šią informaciją paneigė pareikšdama, kad šiuo metu nesiruošia „Imagination Technologies“ daryti jokių pasiūlymų.
  • „The Economist“ rašo, kad „trečioji šalis pademonstravo galimą „iPhone“ atrakinimo metodą be „Apple“ pagalbos. Reikia tikėtis, kad šis būdas tiks FTB ir ginčas tarp „Apple“ ir vyriausybės baigsis ir „iPhone“ kūrėja nebus verčiama kurti „tarnybinio įėjimo“ saugumo spragos savo įrangoje. Nors pradžioje nebuvo žinoma kokia tai kompanija, tačiau panašu, kad tai Izraelio teisminės programinės įrangos tiekėja „Cellebrite“.
  • Kalbėdamas su „FortuneTech“ Phill Schiller paaiškino ką reiškia „SE“ raidės prie naujojo, 4 colių ekrano įstrižainės „iPhone“ pavadinimo - „Special Edition“. Ši telefono versija atsirado tyrimams parodžius, kad didelė dalis vartotojų pirmenybę atiduoda 4 colių telefonui ir naujieji „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ – jiems per dideli.
  • „Apple“ papildė „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ dėklų spalvų gamą: silikoninių – šešiomis, o odinių dėklų keturiomis naujomis spalvomis.
  • SIM korteles, matyt, greitai taps atgyvena. 9,7 colių „iPad Pro“ „Apple“ pradėjo naudoti įdiegtas SIM korteles, kurias pirmą kartą pristatė 2014 ir įrenginių su tokiomis SIM kortelėmis savininkai jau gali rinktis duomenų paslaugų tiekėjus - be kontrakto - iš bet kokio programoje dalyvaujančio operatoriaus (jų dabar 8) ir naudotis paslaugomis daugiau kaip 90-tyje šalių.
  • „Digitimes“ rašo, kad „Apple“ iki liepos išleis naują, plonesnį 13 ir 15 colių MacBook modelį. Nors „Digitimes“ ir nerašo, bet reikia tikėtis, kad WWDC metu debiutuos ir naujas MacBook Pro kompiuteris. naujausioje „OS X Server“ versijoje galima rasti ir 2016 metų 12 colių MacBook paminėjimą.
  • Antradienį, visai atsitiktinai aptikau, kad dviejų veiksnių „two-factor“ autentikacijos paslauga jau veikia ir operatoriaus „Bitė“ klientams.
  • Akylesni stebėję kovo 21 dienos „Apple“ renginį, tikriausiai, pastebėjo jog renginyje nesimatė pagrindinio kompanijos dizainerio Jony Ive. Jau tapo įprasta, kad naujų „Apple“ produktų pristatymo metu rodomas video, kur Jony savo raminančiu britišku akcentu, kurio nesugebėjo sugadinti ilgi metai praleisti JAV, pasakoja apie naujo produkto dizainą ir techninius privalumus. Panašu, kad Ive nebuvo ne tik ant scenos, bet ir renginyje apskritai, nes jo nesimatė pirmoje eilėje sėdinčio šalia „Apple“ vadovų: Tim Cook, Craig Federighi ir Angela Ahrendts. Gal todėl, kad pirmadienį „Apple“ iš principo nepristatė nieko revoliucingai naujo…
  • Apple paskelbė tris su gamtos apsauga susijusios tematikos darbastalius skirtus „iOS“ įrenginiams. Tiems kas atneša į „Apple Store“ priduoti savo įrenginius, „Apple“ duoda korteles, kuriose nurodytas adresas iš kurio tuos darbastalio paveikslėlius galima atsisiųsti. Adresas viešas, todėl juo pasinaudoti gali ir tie, kas senų „Apple“ įrenginių nepriduoda sunaikinimui, o laiko užspaudęs stalčiuje. „iOS“ įrenginiams skirtų „Apple“ darbastalių paveikslėlius atsisiųsti galite iš „Apple“ svetainės.
  • Keli faktai apie „iOS 9.3“ pristatytą „Night Shift“ režimą:
    • Šis režimas veikia ne su visais „iOS 9.3“ operacinės sistemos versiją palaikančiais įrenginiais. Nežiūrint to, kad eilė „iOS“ įrenginių, kuriuose įdiegti 32-bitų procesoriai šią operacinės sistemos versiją palaiko – norint, kad veiktų „Night Shift“ reikia, kad įrenginyje būtų įdiegtas 64-bitų procesorius (A7 ar naujesnis).
    • „Night Shift“ funkcija neveikia, kai įjungtas „Low Power Mode“ režimas
    • „DisplayMate“ prezidentas Ray Soneira teigia, kad „Apple“ įdiegtas „Night Shift“ blogai arba visai neatlieka savo funkcijos, nes miego pagerinimui susijusiam su mėlynos šviesos stimuliuojamam melatonino išskyrimui ir atitinkamai širdies ritmui, reikalinga geltono atspalvio šviesa, o ne oranžinė, kokia yra „iOS 9.3“ atveju.
  • „Apple“ baimindamasi visokių galimų įsilaužimų ir „tarnybinių durų“ (backdoor) panaudojimų – planuoja „iCloud“ infrastruktūrą perkelti į savo duomenų centrus.
  • Pangu išleido ketvirtos kartos „Apple TV“ skirtą jailbreak’ą.
  • Kai kurie vartotojai atnaujinę savo „Mac“ kompiuterių sistemą į „OS X El Capitan 10.11.4“ pastebėjo jog negali aktyvuoti „Messages“ ir „Face Time“ paslaugų. Klaida buvo „Apple“ pusėje. Perkrovus už šias paslaugas atsakingus serverius/servisus – „Messages“ ir „Face Time“ paslaugų darbingumas atsistatė.
  • Prekyba naujaisiais „Apple“ „iPhone SE“ balandžio mėnesį turėtų vykti 47 valstybėse, tame tarpe ir Lietuvoje.
  • Tai, kad „Apple“ ketino sukurti originalaus turinio, specialiai „Apple TV“ skirtą serialą – buvo žinoma jau kuris laikas, tačiau „The New York Times“ rašo, kad šis „šou“ nebus surežisuotas ir taip pat jo tema nebus tokia, kokios būtų galima tikėtis – jis bus apie išmaniųjų telefonų aplikacijas.
  • Apple išleido naują „Apple TV“ reklamą pavadintą „The Kiss“ (bučinys)
  • Šifravimo pionierius Martin Hellman, kalbinamas „TechCrunch“ pasakoja apie saugumą, „Apple“, FTB ir šifravimo ateitį. Video reportažą rasite čia.
  • Jei įdomu pasižvalgyti po „Google“ duomenų centrą – paieškos gigantė paskelbė video su 360˚ ekskursija po vieną savo duomenų centrą, kuriame įdiegta 75 000 kompiuterių perduodančių 1 petabitą duomenų per sekundę, tai daugiau nei visas internetas.
  • Žvalgyba užsiimančios organizacijos visame pasaulyje ruošdamosios įvairioms operacijoms renka informaciją iš įvairių šaltinių, tame tarpe ir įsilauždamos į elektroninių laiškų paskyras. „Google“ pavyko nustatyti kelis su vyriausybės palaiminimu plušančius programišius ir apie tai informavo tų paskyrų vartotojus, kad šie galėtų tuojau pat imtis priemonių. „Google“ praneša, kad maždaug 1 milijonas elektroninio pašto paskyrų tapo po vyriausybės sparneliu dirbančių programišių taikiniais. Jei naudojate „Gmail“ - paskaitykite „Google“ informaciją kaip padidinti savo duomenų saugumą.
  • Specialiai, „Batman v. Superman: Dawn of Justice“ premjeros proga, „Google“ savo žemėlapių aplikacijoje atskleidžia kur slapstosi Batman’as. Pasižvalgyti po jo rezidenciją galite „Google Maps“ aplikacijoje.

„iOS“ ir „OS X“ aplikacijos

„iOS“ žadimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

„OS X“ taikomosios aplikacijos ir žaidimai

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų