Kinietis pardavė dukrą ir nusipirko „iPhone“

Temos: iPhone, Teisė

Dar vienas atvejis įrodantis, kad yra žmonių su stipriai sutrikusia vertybių skale.

Tikriausiai pamenate atvejį kai vienas 2012 metais kinietis sutiko parduoti savo kepenis už „iPhone“ ir „iPad“, bei šeimą iš Šanchajaus 2013 metais pardavusią savo trečią vaiką ir už gautus pinigus įsigijusią naujus „iPhone“. Dabar internete pasirodė ir dar viena istorija, pasakojanti apie bedarbį kinietį, kuris pats atėjo į policiją ir prisipažinusio jog prieš metus pardavė savo vaiką, o gautus pinigus panaudojo „iPhone“ ir motociklo įsigijimui.

Kovo 1 dieną „Xiamen Daily“ paskelbė informaciją, kad: „Laiką interneto kavinėje leidęs A Dvan’as pardavė savo 18 dienų dukrą nepažįstamajam už 23 000 juanių (apie 3 220 €)“. Biologinė, pastovaus darbo neturinti, mergaitės motina buvo nepilnametė kai jai gimė dukra. Kai aukštojo nebaigęs A Dvan’as, didžiąją laiko dalį praleidžiantis interneto kavinėse, suprato jog gali vaiką parduoti – jis taip ir pasielgė ir padarė tai be mergaitės motinos žinios. Pirkėją, kuris mergaitę nupirko savo seseriai, A Dvan’as rado patalpinęs skelbimą populiariame socialiniame tinkle „QQ“.

Netrukus po mergaitės pardavimo, iš skausmo nuovokos netekusi motina paliko miestą, tačiau policija ją rado ir suėmė. „Aš pati buvau įvaikinta, o ir daug kitų žmonių mano mieste savo vaikus atiduodavo kitiems žmonėms, kad šie juos užaugintų“, - pasakojo motina. „Aš tikrai neturėjau supratimo, kad tai yra nelegalu“.

Teismas atsižvelgė į sunkią kaltinamųjų padėtį ir mergaitės tėvui skyrė trijų metų laisvės atėmimo bausmę, o motinai – du su puse metų, bausmę atidedant, nes jos tėvai neįgalūs ir jiems reikalinga pagalba. Kai vaiko tėvai buvo suimti, pirkėjas taip pat prisistatė į policiją, tačiau kadangi biologiniai mažos mergaitės tėvai negali jos išlaikyti – ji buvo palikta pirkėjo seseriai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų