Kaip grįžti iš „iOS“ beta prie „normalios“ versijos

iPhone 6 / iPhone 6 Plus

„Apple“ leidus ir neregistruotiems programuotojams savo „iOS“ įrenginiuose įdiegti bandomąsias viešas operacinių sistemų beta versijas kai kurie, smalsesni, šia galimybe pasinaudoja ir vėliau, norėdami įdiegti ne beta versiją ar grįžti prie ankstesnės „iOS“ versijos – vargsta.

Nepriklausomai nuo to ar savo „iOS“ įrenginyje beta operacinės sistemos versiją įdiegėte kaip „Apple“ registruotų programuotojų ar viešų beta versijų testavimo programos dalyvis – susidūrus su sistemos veikimo nesklandumais (kaip ne kaip tai beta versijos) neretai pagalvojate apie grįžimą prie ankstesnės – ne beta „iOS“ versijos.

Įdiegus operacinės sistemos beta versijas dažnai neveikia kai kurios aplikacijos, o tos kur veikia – neveikia taip sklandžiai kaip norėtųsi. Kai kuriais atvejais problemos yra pakankamai didelės ir tokiu atveju vienintelė išeitis yra grįžti prie stabilios „iOS“ versijos.

Galima „iPhone“ ar „iPad“ būseną atstatyti į „stabilią būseną“ ir tam yra du būdai – ištrinti viską įrenginyje ir sukonfigūruoti įrenginį kaip naują, įdiegiant visas aplikacijas iš naujo bei suvedant visus reikalingus duomenis. Jei to daryti nenorite – yra galimybė išvengti duomenų ištrynimo, tačiau tokiu atveju prireiks archyvuotos atsarginių duomenų kopijos iTunes ir „Mac“ ar PC turinčių prieigą prie interento.

  1. „iCloud“ nustatymų skirsnyje išjunkite „Find My iPhone“
  2. išjunkite „iPhone“ ar „iPad“
  3. nuspauskite „Home“ mygtuką ir laikydami jį nuspaustą pajunkite įrenginį prie PC ar „Mac“ kompiuterio su atidaryta „iTunes“ aplikacija
  4. laikykite nuspaudę „Home“ mygtuką iki „iOS“ įrenginio ekrane pamatysite „iTunes“ logo. Tai vadinama „atstatymo režimu“ (angl. recovery mode)
  5. jei įrenginio ekrane neatsiranda „iTunes“ logo – pakartokite 2–4 žingsnius
  6. kai „atstatymo režimas“ sėkmingai aktyvuotas, „Mac“ ar PC paleistoje „iTunes“ aplikacijoje pasirodys langas – paspauskite ant „Restore“ mygtuko. Būsite informuoti pranešimu apie tai, kad įrenginyje esantis turinys bus ištrintas
  7. paspauskite ant „Restore and Update“. Ekrane pasirodys „iPhone“ ar „iPad“ atnaujinimo meniu, kuriame bus informacija apie šiuo metu viešai prieinamą „iOS“ versiją.
  8. paspauskite „Next“ ir tada „Agree“
  9. „iTunes“ atsiųs viešai prieinamą stabilią „iOS“ versiją ir pradės atstatymo procesą, įdiegdama naujausią stabilią „iOS“ versiją. Visi duomenys ir aplikacijos bus ištrinti ir būtent todėl reikalinga archyvuota atsarginių „iOS“ įrenginio duomenų kopija.
  10. kai pirmasis sistemos atstatymo procesas baigtas – „iTunes“ aplikacijoje pasirinkite „Restore Backup“
  11. pasirinkite archyvuotą įrenginio atsarginę duomenų kopiją atliktą iki „iOS“ įrenginyje buvo įdiegta beta versija ir spauskite „Restore“ duomenų atstatymui pradėti

Atstačius duomenis – „iOS“ įrenginys bus grąžintas į būseną, kuri buvo iki jame įdiegiant „iOS“ beta versiją. Jei neturite archyvuotos „iPhone“ ar „iPad“ duomenų kopijos – jums teks konfigūravimo procesą įrenginyje dar kartą pradėti „nuo nulio“.

Ar diegiate savo „iOS“ įrenginiuose beta versijas ir jei taip, ar tai pagrindiniai įrenginiai, kuriuos naudojate kasdien ar turite atskirus, eksperimentams skirtus „iPhone“ ir „iPad“?

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų