Kai kurios „iOS 9.3“ naujovės ne visiems „iPhone“ ar „iPad“ vartotojams gali patikti

Temos: iOS, iPad, iPhone

Panašu, kad kai „iOS 9.3“ versija bus viešai išleista – joje bus įdiegta įmonių vadovus, saugumo specialistus ir IT administratorius džiuginanti funkcija.

Remiantis atnaujintu „Profilių konfigūravimo žinynu“ skirtu „iOS“ programuotojams „Apple“ išleidus visiems vartotojams skirtą „iOS 9.3“ versiją – įrenginiuose su įdiegta šia „iOS“ versija bus galima uždrausti keisti darbalaukį ir aplikacijas.

Kalbama apie aplikacijų užtvirtinimą pagrindiniame „iPhone“ ar „iPad“ ekrane ir paskyrų šalinimo draudimą (pavyzdžiui korporatyvinio elektroninio pašto) bei nurodyti kaip bus rodomi pranešimai bei neleisti keisti šių nustatymų. Taip pat jei darbdavys manys, kad tam tikros aplikacijos trukdo darbui ar nėra susijusios su darbine veikla, pavyzdžiui skirtos žiūrėti video internete ar tarkim fotografuoti – jis gali tas aplikacijas ar funkcijas atjungti. Tam tikrais atvejais vartotojas negalės net pakeisti ekrane esančios aplikacijos piktogramos vietos.

Norint nuotoliniu būdu valdyti „iOS“ įrenginius reikės įdiegti „OS X Server“, oficialios profilių valdymo aplikacijos bei specialių profilių „iOS“ įrenginyje įdiegimo. Didžia dauguma tai liečia vartotojus, kuriems „iOS“ įrenginius yra išdavęs darbdavys ar kurie naudoja savo „iOS“ įrenginį kompanijoje darbo tikslu (BYOD[1]).

Papildomų „Apple Configurator“ galimybių sąraše pažymėtos:

  • galimybė slėpti tam tikras aplikacijas (pvz. „Settings“ ir panašiai)
  • drausti eilę „iOS“ įrenginio funkcijų
  • riboti turinį įkeliamą per „App Store“

Tokiu būdu, „Apple“ išleidus „iOS 9.3“ darbdavys gali gerokai apriboti įrenginio vartotojo – įmonės darbuotojo galimybes naudotis visa eile aplikacijų ir funkcijų tarnybiniame ar BYOD principu naudojamame įrenginyje.


  1. BYOD - (angl. bring your own device) tai dabar populiari įmonėse taikoma praktika, kai vartotojas gali naudoti savo asmeninį nešiojamą ar planšetinį kompiuterį bei telefoną įmonės reikmėms ir jame naudoti kompanijos aplikacijas bei turėti prieigą prie kompanijos vidinio tinklo.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų