„iPhone 6s Plus“ greitesnis nei naujausi „Android“ telefonai

Temos: Android, iOS, iPhone

Naujų „Android“ telefonų savininkai neretai mėgsta pasipuikuoti daugiau branduolių turinčiais procesoriais, daugiau RAM jų „rageliuose“, tačiau realybė tokia, kad daugiau „arklių“ turintis sunkvežimis nevažiuoja greičiau nei mažiau žirgų turintis lengvasis automobilis.

Amerikietis video-blogeris Jerome Ortega nutarė sulyginti „Samsung Galaxy S7 edge“, „Moto X Pure Edition“, „Nexus 6p“ ir „iPhone 6s Plus“ darbo greitį realiomis naudojimo sąlygomis. Nekreipiantiems dėmesio į „Android“ telefonų vartotojų bezdalus apie geresnes specifikacijas priminsiu, kad „Nexus“ telefone 3GB RAM, o „Samsung“ telefone 4GB ir naujausias „Snapdragon 820“ procesorius, tuo tarpu kai „iPhone 6s Plus“ 2GB RAM ir A9 procesorius.

Testo užduotis paprasta – patikrinti kaip veikia telefonai realaus naudojimo sąlygomis ir nustatyti, kuris iš jų greičiausias. Visi telefonai be SIM kortelių, juose gamykliniai nustatymai ir įdiegtos kelios, tokios pačios „iOS“ ir „Android“ platformose, aplikacijos skirtos greičio testui. Testo metu, tik ką perkrautuose telefonuose, kad išvengti fone likusių atidarytų aplikacijų, atidaromos soc. tinklų aplikacijos, kamera, žaidimai – žodžiu tai, ką telefonų vartotojai atidarinėja savo įrenginiuose kasdien.

Užbėgant už įvykiams už akių pasakysiu, kad nors „Samsung“ telefone ir įdiegti naujausi komponentai – jis stabdo. Papildomai korėjiečių kompanijos telefonas stipriai kaista ir kiekvieną kartą jį perkrovus - veikia vis lėčiau ir lėčiau. Testo metu išaiškėjo ir programinės įrangos klaidos, tačiau klaidų nedaro tas, kas nieko nedaro.

Taigi greičiausiai veikia „iPhone 6s Plus“, po jo seka „Galaxy S7 edge“ ir tada jau slenka „Nezus 6p“ ir „Moto X Pure edition“. „Samsung S7 edge“ nuo „iPhone“ atsiliko kiek daugiau nei 18 sekundžių ir tai rodo, kad „Android“ yra prastai optimizuota operacinė sistema, o kai prie jos prisiliečia „Samsung“ auksarankiai tai ir galingesni komponentai nepadeda jai įsibėgėti iki lygio, kurį pasiekia pusės metų senumo „iPhone“ modelis.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Transgresija

    A9 procesorius matomai daro savo. Nežinau kiek tai gali būti susiję, bet gal čia kalta Samsungo 1440p rezoliucija? Įdomu kaip Iphone su tokia atrodys testuose. Aišku patikrinti to negalime.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų