„Apple“ išleido naują, web programuotojams skirtą „Safari“ versiją

Apple išleido specialią „Safari“ naršyklės versiją skirtą web programuotojams, kad šie galėtų išbandyti naujas technologijas iki šios bus panaudotos visiems vartotojams skirtose naršyklės versijose.

Panašiai kaip „Google“ leidžia beta ir „Canary“ versijas, „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ versiją, kurios pagalba web programuotojai gali išbandyti naujausias „WebKit“, „CSS“, „JavaScript“ ir HTML versijas, kurios dar tik ruošiasi nutūpti visiems vartotojams skirtose „Safari“ naršyklės versijose.

„Safari Technology Preview“ duomenis sinchronizuoja su „iCloud“ taigi išsaugotos nuorodos ir nustatymai bus pritaikyti ir visiems vartotojams skirtoje versijoje kai ši pasirodys. „The Next Web“ teigia, kad „Apple“ žada „Safari Technology Preview“ atnaujinti maždaug kas dvi savaites per „Mac App Store“.

Jei kuriate internetines svetaines ar jūsų darbas susijęs su interneto technologijomis – dabar atsisiųsti „Safari Technology Preview“ galite iš „Apple“ programuotojams skirto portalo. Jei nesate registruotas „Apple“ programuotojas – ne bėda, šią „Safari“ naršyklės versiją atsisiųsti ir įdiegti savo „Mac“ kompiuteriuose gali kiekvienas norintis.

„Mac“ kompiuteryje įdiegta „Safari Technology Preview“ naršyklė veiks paraleliai su esančia stabilia „Safari“ versija (neperrašys jos). Ją bus lengva atskirti, nes aplikacijos piktograma kitos spalvos. Įdiegta aplikacija užima 61MB, o ją įdiegti galima tik „Mac“ kompiuteriuose su „OS X 10.11.4 El Capitan“.

Pirmojo leidimo „Safari Technology Preview“ technines detales rasite „Apple“ interneto svetainės skiltyje skirtoje šiai naršyklės versijai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų