Apple išleido „iOS 9.3“ atnaujinimą

„Apple“ išleido savo „iOS“ įrenginiams skirtos operacinės sistemos atnaujinimą „iOS 9.3“.

Naujausias „Apple“ „iPhone“, „iPad“ ir „iPod touch“ įrenginiams skirtos operacinės sistemos atnaujinimas „iOS 9.3“ sistemą papildo keliais patobulinimais ir naujomis galimybėmis.

Nežinau kiek naudingas, tačiau „Apple“ vadovų gana stipriai akcentuota pristatymo metu yra „Night Shift“ funkcija. Šis patobulinimas, dirbdamas kartu su geolokaciniais davikliais įrenginyje „žino“ kada toje geografinėje platumoje temsta ir atitinkamai pakeičia ekrano spalvos temperatūrą į šiltesnę ir taip, anot specialistų, mažiau vargina vartotojų akis. Kai kurie specialistai tvirtina, kad tokiu būdu panaikinama melsvos spalvos sukeliama įtampa neleidžianti žmogui užmigti jei šis naudoja įrenginį prieš miegą.

Norėdami įgalinti šią funkciją savo „iOS 9.3“ įrenginiuose:

  • atidarykite Settings aplikaciją
  • pasirinkite Display and Brightness ir paslankiokite skankiklius.

Prie šios funkcijos galite prieiti ir per „Control Center“

Kita „iOS 9.3“ naujovė, tai galimybė „Notes“ žinutes apsaugoti slaptažodžiu. Tokias žinutes perskaityti galės tik tie kas žino slaptažodį ar turi pasidarę tikslią jūsų piršto atspaudo kopiją, kurią pripažins „Touch ID“ jutiklis.

Norėdami „Notes“ aplikacijoje įgalinti apsaugos slaptažodžiu funkciją:

  • atidarykite Settings aplikaciją
  • tada pasirinkite NotesPassword Protection

Įgalinę šią funkciją ir norėdami „Notes“ žinutę apsaugoti slaptažodžiu:

  • atidarykite „Notes“ įrašą, kurį norite apsaugoti
  • paspauskite ant dalinimosi piktogramos Dalinimosi (Share) piktograma iOS sistemoje ekrano apačioje

Nustatymuose taip pat galite nurodyti kaip rūšiuoti „Notes“ įrašus, pagal: pavadinimą (Title), sukūrimo datą (Date Created) ar paskutinio redagavimo datą (Date Edited).

Apple „iOS 9.3“ taip pat kai kurias savo aplikacijas papildė „3D Touch“ palaikymu. Dabar atnaujinus sistemą, tokios aplikacijos kaip „Settings“, „Health“ ir „Compass“ anksčiau nepalaikiusios „3D Touch“ funkcionalumo - naujoje „iOS“ versijoje jį palaiko. Tokių aplikacijų kaip „Stocks“ ir „App Store“ kontekstinis meniu pasirodantis stipriau spustelėjus ant jų taip pat papildytas naujomis funkcijomis.

Tie kas turi galimybę naudotis „Apple“ „News“ aplikacija apsidžiaugs pamatę, kad dabar aplikacija pateikia asmenines rekomendacijas, naujas režimas įrenginį pavertus ant šono (landscape) bei galimybė „užčiaupti“ ar „blokuoti“ tam tikrus naujienų kanalus.

„iOS 9.3“ atsirado galimybė sukurti nuotraukos kopiją „Photos“ aplikacijoje. Šią funkciją turėtų teigiamai įvertinti ne tik tie, kas mėgsta turėti įvairias tos pačios nuotraukos versijas, bet ir tie kas per klaidą laiko „Live Photos“ funkciją įjungtą, nes jos pagalba „judančias nuotraukas“ galima paversti „nejudančiomis“ (Duplicate as Still Photo) ir tada pasidalinti su tais kam likimas nebuvo palankus ir jie vis dar naudoja „Android“ įrenginius.

Negalėčiau pasakyti, kad „Apple“ negirdi jos įrenginių vartotojų ašarų, nes atnaujintoje „iOS“ įrenginiams skirtoje operacinėje sistemoje „Wi-Fi Assist“ rodys ir mobilių duomenų sunaudotų naudojantis šia paslauga kiekį.

„iBooks“ aplikacija „iOS 9.3“ versijoje taip pat tapo rimtesnė aplikacija, nes dabar atsirado galimybė sinchronizuoti PDF ir kitų anksčiau nepalaikomų formatų failus su „iCloud“. Galimybę įjungti šią funkciją turėsite kai pirmą kartą atidarysite „iBooks“ aplikaciją atnaujintoje „iOS“ sistemoje.

Jei naudojate „Apple Watch“ ir esate jį susiejęs su „iPhone“ – pagrindiniame „Health“ aplikacijos lange pamatysite naują vaizdą, o jei labiau patyrinėsite kiekvieną iš rodiklių (judėjimo, užsiėmimų, stovėjimo) patyrinėsite labiau – pamatysite ir rekomenduojamas aplikacijas skirtas detalesniam šių rodyklių rinkimui ir analizavimui.

Vargi ar kas Lietuvoje naudojasi „iPad for Students“, tačiau jei taip – „iOS 9.3“ įdiegia galimybę, kurios vartotojai maldavo jau ilgą laiką: vartotojų paskyrų perjungimą. Naujų švietimui skirtų funkcijų sąraše yra ir galimybė prisijungti su vienu, nauju švietimui skirtu „Apple ID“ kurį naudodami studentai gali jungtis prie skirtingų „iPad“ ir „Classroom“ aplikacijos skirtos dėstytojams pagalba sekti paskaitos temą.

Būtų išties smagu, jei paskyrų perjungimo funkcija atkeliautų ir į paprastų „iPad“ vartotojų įrenginius, tačiau dabar, panašu, šią galimybę turi tik naudojantys švietimo „Apple ID“ paskyras.

Kad ir kaip kai kurios šios „iOS 9.3“ naujovės vilioja įdiegti naują „iOS“ versiją į savo „iPhone“ ar „iPad“, jei tai „gyvybiškai svarbus įrenginys“ – patarčiau neskubėti. Nors atnaujinimas pasirodė visai neseniai, tačiau internete jau yra verkšlenančių, kad: atnaujinus greitai senka akumuliatorius, kiti neranda tam tikrų naujų funkcijų (pvz. „Night Shift“), kitam vartotojui nustojo veikti vibravimo funkcija, keli vartotojai skundžiasi kad negali įveikti įrenginio aktyvavimo.

bet kuriuo atveju, jei jau atnaujinote ir matote, kad įrenginys pradėjo veikti ne taip kaip turėtų – dar galite grįžti prie ankstesnės „iOS“ versijos.

Manau, kad apie „Apple“ tradicinius saugumo, našumo, patikimumo ir stabilumo patobulinimus minėti nereikia.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 15 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. 5S atsinaujino normaliai, patiko nakties rėžimas

  2. Man sustreikavo maps lt

  3. Šiandien vakare neįsijungė naktinis režimas. Pakėliau apatinę užuolaidėlę - jis neaktyvus. Nustatymuose įjungti neleidžia. Telefono perkrovimas nepadėjo. Labai įdomu. Telefonas 6s.

  4. Vakar vakare atnaujinau iPhone 5 į iOS 9.3, šiandien nebegalėjau atrakinti (nebetiko slaptažodis, nors iškart po update viskas buvo ok) telefono. Po kelių minučių visai užgeso telefonas - ekranas neberodo. Dabar galiu tik atsiliepti į skambučius su laisvų rankų įranga ir valdyti telefoną tiek, kiek gali SIRI.
    Gal kas turite pasiūlymų kaip atnaujinti į senesnę 9.2.1 versiją? Atnaujinant reikia atrakinti tel, bet neveikia ekranas (iPhone 5 neturi piršto antspaudo skaitiklio)

  5. Laba diena. Vakar vakare ijungiau krautis telefona(6s, turiu kelis menesius) ir issoko lentele apie iOS atnaujinimus, deja, neisiskaiciau, ka atnaujins, tiesiog sutikau. Ir jau nuo vakar vakaro (apie para jau) telefonas neveikia, rodo, kad instaliuoja ir kraunasi tam pilkam fone. Neisivaizduoju, ka daryti ?? Prasau patarkite!

  6. Sveiki, esu įdiegusi 9.3, bet nėra night shift ir dar poros naujų galimybių. Kaip atsinaujinti į senesne versija?

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų