Kaip valdyti televizoriaus garsą nuotolinio „Apple TV“ valdymo pulto pagalba

Jei norite kiek geriau konsoliduoti savo turimų nuotolinio valdymo pultelių arsenalą - galite išmokyti „Apple TV“ pultelį reguliuoti televizoriaus garsą.

Nuotolinio valdymo pultelis „Siri Remote“ komplektuojamas su 4-tos kartos „Apple TV“.

„Apple TV“ savyje neturi garso reguliavimo funkcijos ir norint pareguliuoti filmo ar laidos, kuriuos žiūrite naudodami „Apple TV“, garsą turite griebtis televizoriaus nuotolinio valdymo pultelio, nebent esate nustatę, kad „Apple TV“ nuotolinis pultelis tai darytų.

Kaip nustatyti, kad televizoriaus garsą būtų galima reguliuoti „Apple TV“ nuotolinio pultelio, turinčio atskirus garso reguliavimo mygtukus dar žinomo „Siri Remote“ pavadinimu, pagalba:

  • Pirmoje eilėje turite patikrinti ar televizorius prie kurio pajungtas „Apple TV“ palaiko HDMI-CEC[1] ir jei taip - įsitikinkite, kad ši funkcija televizoriuje įjungta. Jei televizorius nepalaiko HDMI-CEC - nieko „Apple TV“ nustatinėti nereikia, tiesiog įsitikinkite, kad visi žemiau aprašomi nustatymai yra nustatyti ant „Auto“.
  • „Apple TV“ aktyvuokite SettingsRemotes and DevicesVolume Control
  • Pasirinkite „Volume via IR“ arba jei turite audio imtuvą „Receiver via IR“, jei planuojate naudoti HDMI-CEC - pasirinkite „Auto“.
  • Paslinkite žymeklį parinktimis žemiau ir pasirinkite „Learn New Device“. (Galite ir pradėti nuo šios parinkties ir kai nustatymas bus baigtas - „Apple TV“ automatiškai parinks vieną iš „IR“ parinkčių.
  • Paimkite televizoriaus nuotolinį pultelį ar pultelį, kurį naudojate reguliuoti televizoriaus garsą ir nutaikykite jį į „Apple TV“ bei paspauskite ir laikykite nuspaudę garso didinimo mygtuką. Garso didinimo mygtuką laikykite nuspaudę iki garso progreso juosta užsipildys. Tada atlikite tuos pačius veiksmus su garso sumažinimo mygtuku.
    Jei aukščiau aprašytas būdas (nuspausti ir laikyti nuspaudus garso mygtuką) nesuveiks - pakartokite veiksmus greitai spaudinėdami garso keitimo mygtukus.

Jei aukščiau aprašytas būdas nesuveikė - gali būti, kad jūsų naudojamas televizoriaus nuotolinio valdymo pultas naudoja IR signalą, kurio „Apple TV“ negali suprasti ir tokiu atveju „Fortūna atsuko jums savo sėdimąją“.

Priešingu atveju, jei „Apple TV“ pavyko aptikti televizoriaus garso didinimo ir mažinimo signalus – galite naudoti „Apple TV“ nuotolinio valdymo pultelį televizoriaus garso valdymui.


  1. HDMI-CEC leidžia dvipusę komunikaciją su įrenginiais pajungtais prie televizoriaus per HDMI jungtį. Įrenginys pajungtas per HDMI jungtį prie televizoriaus gali valdyti kai kurias televizoriaus funkcijas, o televizorius - kai kurias to įrenginio funkcijas. Kai kurie gamintojai HDMI-CEC vadina kitais pavadinimais, pavyzdžiui LG HDMI-CEC vadina „SimpleLink“; Mitsubishi – „NetCommand for HDMI“; Panasonic – „HDAVI Control“, „EZ-Sync“ ar „VIERA Link“; Philips – „EasyLink“; Pioneer – „Kuro Link“; Samsung – „Anynet+“; Sharp – „Aquos Link“; Sony – „BRAVIA Sync“; Toshiba – „CE-Link“ ar „Regza Link“.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų