Kaip greitai padidinti langą „OS X El Capitan“ neįjungiant pilno ekrano režimo

Daugiau nei porą metų „Mac“ kompiuterius naudojantys pamena, kad langą anksčiau buvo galima padidinti paspaudus ant žalios piktogramos lango kampe - o kaip tai padaryti „OS X El Capitan“, nepatenkant į pilno aplikacijos lango režimą.

„OS X Yosemite“, lango padidinimui naudotą žalią, „OS X“ aplikacijos lango kampe esančią piktogramą „Apple“ pavertė piktograma skirta aktyvuoti aplikacijos pilno ekrano režimą. Kai kurie vartotojai, įpratę naudoti šią piktogramą pradėjo keiksnoti „Apple“. Nereikia pykti, „Apple“ paliko ir galimybę langą padidinti neaktyvuojant pilno ekrano režimo ir kaip ir daugelį dalykų, „Apple“ „OS X“ tai galima padaryti keliais būdais.

1-as būdas

Tai ko gero greičiausias ir paprasčiausias būdas padidinti langą „OS X El Capitan“ – du kartus paspausti ant lango pavadinimo juostos pele.

Jei taip padarius langas išnyksta ir atsiranda „Dock“ juostoje arba sumažinamas į jam priklausančios aplikacijos piktogramą:

  • atidarykite System Preferences aplikaciją
  • pasirinkite Dock
  • jei nepažymėta – pažymėkite „Double-click a window’s title bar to“ ir dešiniau šio užrašo, iš išsiskleidžiančio parinkčių meniu pasirinkite „zoom“. OS X El Capitan System Preferences → Dock nustatymas leidžiantis langą padidinti du kartus spustelėjus ant lango pavadinimo juostos pele.

Antrą kartą, jau ant padidinto lango paspaudus du kartus pele – langas grįš į tokį dydį, koks buvo iki padidinant.

2-as būdas

Paspauskite Alt ⌥ klavišą ir užvedę pelės žymeklį ant aplikacijos lango kairiame kampe esančios žalios (jei naudojate „Graphite“ temą ir visos piktogramos yra vienos spalvos - tai tada ant trečios ir kairės į dešinę) piktogramos pelės žymeklį pastebėsite, kad vietoje pilno ekrano simbolių, toje piktogramoje rodomas OS X Yosemite, El Capitan lango padidinimo (nuspaudus Alt) ir pilno ekrano režimo aktyvavimo mygtukas ir paspaudus juo pažymėtą piktogramą langas padidės, bet nebus aktyvuotas pilno ekrano režimas.

Žinoma, visada galima pasinaudoti trečiu būdu – pele patraukti už lango kampo ir tokiu būdu pritaikyti lango dydį savo poreikiams.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų