10 patobulinimų būsimose Apple sistemų versijose

Pirmadienį Apple išleido savo operacinių sistemų naujausias beta versijas ir pasižvalgius po jas jau galima spręsti kokie patobulinimai šių sistemų vartotojų laukia netolimoje ateityje.
Apple ruošiasi naujam iPhone, iPad, iPod touch, Mac kompiuteriuose, Apple TV ir Apple Watch įdiegtų sistemų atnaujinimų raundui. Naujos, pirmadienį Apple registruotiems programuotojams skirtos šiems įrenginiams skirtų orientacinių sistemų beta versijos leidžia pasižvalgyti kokios naujovės vartotojų laukia netolimoje ateityje.

tvOS

Naujų Apple TV savininkai jau tikriausiai apsiprato su galimybe naudoti Siri kalbant su televizoriumi. Naujausia tvOS versija joje įdiegtų galimybių arsenalą papildys diktavimo galimybe. Kodėl tai gerai? Naudojantis diktavimo funkcija bus galima patogiau ir greičiau įvesti paieškos tekstą nei baksnojant pirštu klaviatūrą ekrane ar iOS įrenginyje. Beta versijoje taip pat atsirado ir galimybė su Apple TV naudoti Bluetooth klaviatūrą. Naujoje tvOS versijoje atsirado ir „iCloud Photo Libraries“ bei „Live Photos“ palaikymas. O tai reiškia, kad visas nuotraukas, tame tarpe ir „judančias“ bus galimybė peržiūrėti TV. Apple taip pat šiek tiek pakeitė vartotojo sąsajos išvaizdą.

OS X 10.11

Kadangi „Live Photos“ dabar ant bangos - kai pasirodys naujas OS X atnaujinimas, jį įdiegę, judančias nuotraukas galės siųsti ir peržiūrėti „iMessage“ žinutėse. Apple stipriai padirbėjo stiprindama „Notes“ aplikacijoje saugomų įrašų saugumą. Atnaujinus OS X versiją žinutes bus galima apsaugoti ne tik bendru, bet ir kiekvienai žinutei suteiktu individualiu slaptažodžiu.

iOS 9.3

Naujas iOS 9 atnaujinimas žada ištaisyti žinomas bei kai kurias mums nežinomas klaidas ir gal net įdiegti sprendimą atsidūrusiems „error 53“ spąstuose. Naujoje beta versijoje taip pat yra naujas „Health“ aplikacijos, „Activity Viewer’is“. Savo nosis mėgstantiems laikyti įbedus į savo iOS įrenginius prieš miegą ir vėliau sunkiai galinčius užmigti, Apple ramins specialaus „Night Shift“ režimo pagalba. Apple taip pat įvairias aplikacijas papildė naujas 3D Touch plėtiniais, tame tarpe galimybe greičiau prieiti prie Bluetooth, Wi-Fi ir akumuliatoriaus nustatymų „Settings“ aplikacijoje. Kadangi Apple OS X planuoja pagerinti „Notes“ aplikacijoje saugimų įrašų saugumą, iOS atnaujinta versija taip pat prisijungs prie žinučių apsaugos tarnybos palaikymo. Notes taip pat palaikys ir Touch ID apsaugą. iPhone 6s vartotojai galės pasinaudoti „Quick Action“ funkcija „Weather“, „Settings“, „Compass“, „Health“, „App Store“ ir „iTunes Store“ aplikacijose.

Car Play

„CarPlay“ galimybę naudojantiems savo automobiliuose „Apple Music“ atsiras „New“ ir „For you“ skirsniai, bei informacija apie netoliese esančias vietas vertas dėmesio „Maps“ aplikacijoje.

watchOS

Apple nenuleisdama rankų stengiasi „Maps“ aplikaciją paversti geriausia žemėlapių aplikacija bet kurioje platformoje. Naują „watchOS“ versiją Apple papildė naujais žemėlapių atvaizdavimo įrankiais, tame tarpe ir „Yelp“ varikliuko varomą paslaugą „netoliese“ leidžiančią lengviau rasti parduotuvę, kavinę ar kitą reikalingą vietą. Naujoje versijoje bus galima rinktis ar „Maps“ aplikacija atidaroma darbo, namu ar dabartinės buvimo vietos adresu.

Apple News

Apple žada, kad jos „News“ aplikacija taps prieinama didesnėje grupėje šalių. Ko gero tai bus Švedija ir Vokietija. Kadangi Apple renginio tikimasi kovo 15 dieną, šie atnaujinimai tikriausiai pasirodys iki renginio renginio.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų