Papildomi žodynai iOS

iPhone 6 ir iPhone 6 Plus

Daugelis žino, kad iOS yra įdiegtas žodynas, tačiau ne daug iPhone, iPad ir iPod touch vartotojų žino, kad yra galimybė naudoti ir daugiau žodynų.

iPhone, iPad ir iPod touch vartotojai žino, kad paspaudus ant kokio nors žodžio tekste ir jį pažymėjus bei iš pasirodžiusiame kontekstinio meniu langelyje pasirinkus „Define“ galima gauti to žodžio reikšmės platesnį paaiškinimą. Tačiau retas, net ir seniau iOS įrenginius naudojantis, vartotojas žino, kad šiuos žodynų galimybes galima praplėsti.

iOS žodynų plėtimo galimybės nėra tokios plačios kaip Mac kompiuteriuose, tačiau jos yra. Ankstesnėje, atrodo iOS 7 versijoje, iTunes App Store buvo aplikacija leidusi Mac žodynus įdiegti ir iOS, tačiau dėl tos priežasties, kad ji lindo į sistemą (žodynai yra iOS sistemos dalis) Apple ją iš aplikacijų parduotuvės pašalino ir dabar tenka tenkintis tik tuo, ką siūlo pati Apple.

Bet kuriuo atveju daug kam šie, Apple siūlomi, papildomi žodynai gali praversti. Kaip papildyti iOS žodynų sąrašą:

  • iOS įrenginyje atidarykite kokią nors aplikaciją, kuri leidžia rašyti tekstą arba jį pažymėti - puikiai tiks Safari naršyklė ir atidarykite angliško teksto puslapį.
  • pažymėkite kokį nors žodį ir pasirodžiusiame kontekstiniame meniu pasirinkite Define
  • atsidariusio lango su pažymėto žodžio aiškinimu apačioje/kairėje paspauskite ant Manage
  • spauskite ant šalia pageidaujamo žodyno esančios debesiuko su žemyn nukreipta rodykle piktogramos

Norint ištrinti patalpintą žodyną veiksmų eiga tokia pati kaip ir juos įdedant, tik vietoje paspaudimo ant debesies piktogramos (jei žodynas įdiegtas - debesies piktogramos šalia jo nebus) reikia perbraukti pirštu per tą žodyno užrašą iš dešinės į kairę ir paspausti ant „Delete“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų