Kodėl nereikėtų iPhone akumuliatoriaus iškrauti iki 0%

Tech Insider specialistai pasidalino savo žiniomis apie tai kaip prailginti mobilaus telefono akumuliatoriaus tarnavimo laiką.

Kai kurie vartotojai, savo mobilių telefonų akumuliatorius specialiai, periodiškai pilnai iškrauna - to daryti be svarios priežasties nereikėtų.

iPhone, iPad ir visa eilė šiuolaikinių įrenginių naudoja ličio jonų akumuliatorius. Tokio tipo akumuliatoriai turi ribotą įškrovimo ciklų skaičių ir su laiku praranda savo talpą, kurią parduodant tokį akumuliatorių turintį įrenginį deklaruoja gamintojas. Akumuliatoriaus iškrovimo ciklu laikomas periodas nuo pilno akumuliatoriaus įkrovimo iki pilno jo iškrovimo. Jau po 400 tokių ciklų, iPhone akumuliatorius gali netekti iki 20% savo talpos.

iPhone 6 baterija

Pilnas akumuliatoriaus iškrovimas neigiamai veikia akumuliatoriaus būklę ir greitina jo tarnavimo pabaigą. Tech Insider specialistų manymu, optimalus akumuliatoriaus darbo režimas yra tarp 80% ir 40–50%. Remiantis šia teorija, reikėtų visada po ranka turėti įkroviklį ar išorinė bateriją (Power Bank) ir neleisti telefonui išsikrauti daugiau nei 2/3 akumuliatoriaus talpos. Taip pat nereikėtų akumuliatoriaus ir įkrauti iki 100%.

Greičiausiai, toks akumuliatoriaus darbo režimas išties prailgintų jo tarnavimo laiką, tačiau jis atneštų ir papildomą diskomfortą ir jausmą, kad ne iPhone tarnauja Jums, o Jūs - iPhone. Manau, iš šio patarimo reikėtų labiausiai dėmesį atkreipti į tai, kad verta iPhone saugoti nuo pilno išsikrovimo. Tiesa, iPhone sistema ir pati tausoja akumuliatorių ir kai jo įkrovimo indikatorius rodo 0% tai nėra visiška tiesa, tačiau jei taip nutiko, kad telefonas išsijungė, nes nusėdo jo akumuliatorius - reikėtų ilgai nelaukti ir jį bent šiek tiek įkrauti.

Norint išvengti telefono akumuliatoriaus išsikrovimo, ir ne tik dėl to jog tai nėra sveika akumuliatoriui, kai matote, kad akumuliatoriaus gali neužtekti iki turėsite galimybę telefoną pajungti krautis - įjunkite „Energijos taupymo“ režimą.

Aukščiau išsakyti pastebėjimai taip pat liečia ir tuos, kas senesnius iPhone, ar kitus mobilius įrenginius naudojančius ličio jonų akumuliatorius, saugo kaip atsarginius - tam atvejui jei kartais dabar naudojamas sugestų ar tiesiog retai naudoja. Reikėtų periodiškai - kartą į 2–3 mėnesius (priklausomai nuo akumuliatoriaus būsenos) seną/nenaudojamą iPhone įjungti ir jei reikia įkrauti bei vėl išjungti ir „padėti į stalčių“. Žinoma, visą laiką apie tai galvoti neverta, tačiau susikūrus periodinį įrašą kalendoriuje (geriau nurodyti tokį laiką kai įprastai būnate netoliese nenaudojamo iPhone), kuris kas porą mėnesių primintų, kad tai reikia patikrinti „senuko“ akumuliatorių - leistų ilgiau išsaugoti nenaudojamo iPhone bateriją „sveiką“ ir kai jo prireiks neraukyti nosies, nes akumuliatorius „nebegyvas“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų