Jei nepavyksta prisijungti prie FaceTime kameros Mac kompiuteryje

Kai kuriais atvejais, senesnės Skype versijos ar kitos aplikacijos, o kartais ir OS X El Capitan negali prisijungti prie Mac kompiuteryje esančios FaceTime kameros ir ekrane parodo pranešimą „There is no connected camera“. Kaip spęsti tokią problemą?

Retai, tačiau kai kuriems vartotojams nutinka, kad jų FaceTime kamerą naudojančios aplikacijos, jas uždarant, neužbaigia jų atidaryti sistemos proceso valdančio FaceTime kamerą ir sekantį kartą atidarant aplikaciją, kuri nori jungtis prie kompiuterio ekrano priekyje įtaisytos FaceTime kameros, jai to padaryti nepavyksta, nes procesas jau paleistas ir „užimtas kitos aplikacijos“. Kai kurie vartotojai praneša, kad taip kartais nutinka ir OS X El Capitan, be jokios priežasties.

Yra keli būdai šiai problemai spręsti ir žemiau paminėsi tris iš jų:

Paprastas būdas

Pats paprasčiausias šios problemos sprendimo būdas yra perkrauti Mac kompiuterį, tačiau jis ne visuomet yra pats patogiausias ar priimtinas.

Vidutinio sudėtingumo būdas

  1. Uždarykite visas aplikacijas, kurios naudoja FaceTime kamerą. Atidarykite „Activity Monitor“ aplikaciją (rasite /Applications/Utilities aplanke).
  2. Paspauskite ant stulpelio „Process Name“ pavadinimo - tai surūšiuos procesus abėcėlės tvarka.
  3. Raskite procesą "VDCAssistant ir pažymėkite jį
  4. Paspauskite ant (x) piktogramos esančios kairėje „Activity Monitor“ aplikacijos lango pusėje - viršuje
  5. Patvirtinkite, kad norite užbaigti „VDCAssistant“ procesą paspausdami ant „Quit“ mygtuko. Jei procesas vis tiek liks sąraše - pakartokite veiksmus nuo 3-čio žingsnio tik pasirodžiusiame dialogo lange spauskite ne „Quit“, o „Foce Quit“.

Atidarykite aplikaciją, kurią norite naudoti su „FaceTime“ kamera.

Būdas administratoriams ir „gikams“

Šis būdas tai paprastas problemos sprendimas komandos, įvestos „Terminal“ aplikacijoje pagalba. Man jis atrodo ir greičiausias ir paprasčiausias, tačiau didelę dalį Mac vartotojų „Terminal“ komandos varo į neviltį. Jei nesate vienas tų, kurie bijo „Terminalo“:

sudo killall VDCAssistant

Kadangi šio proceso savininkas yra „root“, nes jis susietas su „geležimi“ - reikia naudoti „sudo“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų