Savaitės naujienų apžvalga: 52-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

52-tos metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos bei naujos iOS ir OS X aplikacijos.

  • Vienas Rusijos pilietis nutarė paduoti Apple į teismą už tai, kad jo manymu iOS 8.3 versijoje atsiradę tos pačios lyties porelių Emoji piktogramos padarė moralinę žalą jo sūnui. Rusas siekė, už neva jo sūnui Emoji šypsenėlių padarytą žalą, iš Apple prisiteisti 985 000 rublių (apie 12 785 €). Maskvos valstybinis teismas bylos nagrinėjimo nepradėjo, nes teismo atstovų manymu tokių „šypsenėlių“ buvimas sistemoje nėra propaganda ir įstatymo nepažeidžia.
    iOS 9 žmonių Emoji piktogramos
  • „Reuters“ rašo, kad Švedijos telekomunikacijų gamybos milžinė „Ericsson“ pirmadienį pranešė pasirašiusi susitarimą dėl patentų licencijų su JAV technologijų milžine „Apple Inc“. Taip baigiamas jau metus užsitęsęs teismo procesas, o „Ericsson“ akcijų vertė, pasklidus informacijai, kilstelėjo 7%. Bendrovė nenurodo, kiek ji uždirbs iš šios sutarties, tačiau skaičiuojama, kad visos jos pajamos už intelektinę nuosavybę per 2015 metus pasieks 13–14 mlrd. SEK (1,4–1,5 mlrd. €).
  • Tikriausiai esate matę jau ne vieną video nufilmuotą iPhone pagalba. Jūsų dėmesiui dar vienas muzikinis video nufilmuotas iPhone 6s Plus - Robot Koch’o „Dark Waves“.
  • Apple pradėjo jos registruotų vartotojų iš Rusijos duomenų perkėlimą į serverius Rusijoje. Įstatymas, kad Rusijos piliečių duomenys turi būti saugomi Rusijos teritorijoje įsigaliojo šių metų rugsėjo pirmą dieną, tačiau Apple keturis mėnesius vėluodama, pradėjo duomenų perkėlimo procesą. Duomenų perkėlimą į Rusiją pradėjo ir Google. Sekančiais metais numatytas technologinių kompanijų Rusijos piliečių duomenų perkėlimo patikrinimas. Pirmaisiais pretendentais, kurie bus tikrinami, įvardinamos Facebook ir Twitter kompanijos. Iš stambiausių kompanijų, Rusijos piliečių duomenis į serverius Rusijoje jau perkėlė Samsung, PayPal, ChronoPay, Viber, eBay ir AliExpress.
  • Facebook nutarė įdiegti vienos geresnių naujų iPhone galimybių - „Live Photos“ palaikymą. Pirmadienį pradėtą diegti „Live Photos“ palaikymą, šiuo metu Facebook socialinio tinklo svetainėje matyti gali tik nedidelis skaičius Facebook vartotojų. Facebook atstovas spaudai kalbėdamas su „Fortune“ patvirtino, kad „Live Photos“ funkcijos palaikymas diegiamas ir pasieks daugiau vartotojų 2016 metais.
  • Kinijos svetainė „MyDrivers“ rašo, kad „China Mobile“ savo pristatymo metu rodė produktų planus 2016 metams ir tuose planuose, 2016 metų balandį numatytas naujas Apple produktas. iPhone 7c?
  • Analitikų kompanija „Nielsen“ paskelbė populiariausių 2015 metų išmaniems telefonams skirtų, aplikacijų „top 10“. Įdomu tai, kad šiame dešimtuke devintoje vietoje yra „Apple Music“ aplikacija. „Nielsen“ duomenimis, unikalių „Apple Music“ vartotojų per mėnesį skaičius yra daugiau nei 54,5 mln. žmonių („Nielsen“ skaičiuoja tik vartotojus ir neskirsto jų į prenumeratorius ir besinaudojančius nemokamų paslaugų paketu).
    Analitikų kompanijos „Nielsen“ paskelbtas, populiariausių 2015 metų išmaniems telefonams skirtų, aplikacijų „top 10“.
  • Apple nutraukė iOS 9.1 pasirašymą taip sudegindama tiltus norintiems grįžti prie šios iOS versijos.
  • Kaip jau anksčiau rašiau, Apple periodiškai papildo savo „vintage“ ir „obsolete“ produktų sąrašą. Dabar be kaip „vintage“ (senų): iMac (21.5 colių, Late 2009), iMac (27 colių, Late 2009), MacBook Air (Mid 2009), Mac Pro (Early 2009), Time Capsule 802.11n (2os kartos) pažymėtų, kaip „obsolete“ (pasenusių) ir visame pasaulyje nebepalaikomų Apple prijungė: Apple Cinema Display (23 colių, DVI, Early 2007), Apple Cinema Display (30 colių DVI), MacBook (13 colių, Early 2008), MacBook Pro (15 colių, Early 2008), MacBook Pro (17 colių, Early 2008), Time Capsule 802.11n (1os kartos), iPod touch su Jan SW UPG 32GB.
  • Nuo gruodžio 24 eilė srautinės muzikos (streaming) paslaugų tiekėjų Apple Music, Spotify, Slacker, Tidal, Microsoft’s Groove, Rhapsody, Deezer, Google Play ir Amazon Prime pradėjo transliuoti the Beatles.
  • Oregono, JAV policija tirdama Apple „Gift Card“ nusikaltimą sulaikė 470 iPhone. Tyrimas prasidėjo gruodžio 4, kai policija nustatė įtartiną atsiskaitymą dideliu kiekiu Apple dovanų kuponų. Tyrėjai sekė įtariamąjį po to kai jis išėjo iš Apple Store, pastebėjo kaip jis atidaro nuomoto automobilio bagažinę pilną prigrūstą Apple maišelių su prekėmis. Po to kai įtariamasis nuvažiavo - policija jį sulaikė. Nusikaltimo tyrėjai, bendradarbiaujant porai nusikaltėlių aptiko 470 iPhone ir didelį kiekį Apple dovanų kuponų (Gift Card), kurių bendra vertė 585 000 USD. Nusikaltimo pėdsakai vedė į FedEx biurą, kur jau buvo kelios supakuotos ir į Honkongą išsiųsti paruoštos dėžės. Manoma, kad viso šios nusikalstamos veikos metu buvo atlikta pirkimų už 750 000 USD. Nusikaltimo pėdsakai šį nusikaltimą sieja su kitu tyrimu, kuriame tiriamos padirbtos kreditinės kortelės.
    JAV policija tirdama Apple „Gift Card“ nusikaltimą sulaikė 470 iPhone
  • Apple nori, kad Samsung jai sumokėtų dar 178,7 mln. USD už jos įrenginių dizaino kopijavimą ir pateikė reikalavimą teismui.

iOS ir OS X aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos ir žaidimai

OS X aplikacijos

naujas OS X žaidimas

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų