Savaitės naujienų apžvalga: 49-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

49-tos metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos iOS bei OS X aplikacijos.

  • UDN.com praneša, kad sekančių metų WWDC Apple planuoja pristatyti už dabartinius MacBook Air kompiuterius plonesnius ir galingesnius naujus 13 ir 15 colių ekrano įstrižainės MacBook Air. Taip pat kalbama, kad Apple gali nutraukti 11 colių MacBook Air, „sėdinčio“ tarp iPad pro ir 12 colių MacBook, gamybą.
  • Apple išleido programuotojams ir viešiems beta testuotojams skirtą OS X 10.11.2 El Capitan beta 5.
  • Apple išleido (PRODUCT) RED iPhone 6s ir iPhone 6s Plus skirtus odinius ir silikoninius dėklus.
Apple (Product)RED
  • Gruodžio 8 dieną Niujorke Apple CEO Tim Cook bus įteiktas Teisingumo ir žmogaus teisių Roberto F. Kennedy centro „Ripple of Hope“ apdovanojimas. Šį apdovanojimą Tim Cook gaus kaip įdirbio socialinio pasikeitimo sferoje pripažinimą. Apple vadovas žinomas kaip lygių darbuotojų teisių advokatas.
  • Visai smagus iPhone rėmelis. Nors rėmeliu jį pavadinti gal ir nėra visiškai teisinga, tačiau stiliaus mėgėjams jis gali patikti. Šių rėmelių kainos iPhone 5 prasideda nuo 49,99 USD, iPhone 6 nuo 79,99 USD, o iPhone 6s ir iPhone 6s Plus nuo 89,99 USD. Mėgstantys ne tiks stilių, bet ir prabangą ir super tvirtumą, gali užsisakyti auksinius ar auksuotus remėlius kainos 69,99 USD–99,99 USD, arba titaninius 169,99 - 249,99 USD. Rėmelius įsigyti galite bitemyapple.co svetainėje

  • Sakoma, kad Apple jau testuoja iPhone 7. Panašu, kad kompanija dar nėra pilnai apsisprendusi koks tai bus telefonas, nes testuoja penkis skirtingus prototipus. Apple eksperimentuoja su skirtingomis technologijomis: USB Type-C jungtimi suderinama su ausinėmis, belaidžio įkrovimo technologija, „multi-Force Touch“, dviejų kamerų konfigūracijomis, „Touch ID“ pirštų atspaudų skeneriu įmontuotu ekrane ir AMOLED tipo ekranų technologija.
  • Sakoma, kad sekančiame iPhone modelyje Apple įdiegs 3GB RAM.
  • Microsoft savo YouTube puslapyje paskelbė reklaminį klipą nufilmuotą 5-toje aveniu - ten kur yra įsikūrusios nauja Microsoft parduotuvė ir garsioji Niujorko Apple Store. Apple žinojo, kad Microsoft nori filmuoti reklamą, kurioje matytųsi ir Apple Store ir šio video klipo filmavimui davė sutikimą. Reklamos pradžioje rodoma Microsoft parduotuvė, o vėliau veiksmas persikelia prie Apple Store, kur Microsoft darbuotojai kartu su vaikų choru dainuoja „Let There be Peace on Earth“ („Tegul žemėje būna taika“), o jų pasirodymą stebi Apple darbuotojai. Baigus dainuoti abiejų konkuruojančių kompanijų darbuotojai paskęsta draugiškuose vieni kitų glėbiuose.

  • Kaip ir kasmet, paminėdama AIDS dieną, Apple savo parduotuvių logo „nudažė“ raudonai.
    Apple Store, 5-toje aveniu Niujorke, paminint AIDS dieną šviečia raudonai.
  • Atrodo Adobe vis dar neprisiruošia nužudyti savo Flash ir tik „Flash Professional CC“ pavadinimą pakeitė į „Animate CC“. Adobe savo bloge taip pat pripažino, kad HTML 5 yra draugiškesnė nešiojamų kompiuterių energijos resursams ir nėra toks saugumo košmaras kaip kad Flash.

  • Apple išleido dvi naujas reklamas.

  • Gandai apie iPhone 6c modelį ir toliau nenurimdami suka ratus interneto tyruose. Dabar Kinijos „TechWeb“ rašo, kad naują iPhone 6c modelį Apple išleis 2016 metų vasario mėnesį, jis bus 4 colių ekrano įstrižainės, turės Touch ID, bet neturės 3D Touch. Kainas kiniečiai taip pat prognozuoja daug patrauklesnes nei buvo iPhone 5c atveju. Sakoma, kad Jungtinėse Valstijose 4 colių iPhone 6c kaina bus 400–500 USD.
    iPhone 6c konceptas
  • Consumer Intelligence Research Partners rašo, kad 26% žmonių pirmo iPhone 6s pardavimų mėnesio metu įsigiję šį iPhone modelį yra perėjūnai iš Android stovyklos. Ankstesniais metais perėjūnų iš Android stovyklos skaičius buvo: 12% - iPhone 6 (2014) ir 23% iPhone 5s (2013).
  • iOS 9 įdiegta 70% su šia iOS versija suderinamų įrenginių (2015 lapkričio 30 dienos duomenys).
  • Apple Pay paslauga JAV jau gali naudotis 791 banko klientai.
  • United Airlines pranešė, kad daugiau kaip 6000 savo vartotojų aptarnavimo departamento darbuotojų aprūpins iPhone 6 Plus. United Airlines yra viena pirmųjų kompanijų, dar 2011 metais savo pilotams išdavusi iPad.
  • Turite iPhone 6 ar iPhone 6 Plus ir mėgstate išsiskirti, įvairovę, o gal priešingai harmoniją - nesvarbu kokį pasiteisinimą sau sugalvosite - jums gali patikti iPhone gale šviečiantis logo, toks pats kaip ir MacBook kompiuteriuose. Visko to ko tokiam šviečiančiam logo reikia rasite apsilankę theunlockr.com svetainėje, o kaip tai padaryti ir kaip tai atrodo - pamatysite pažiūrėję žemiau esantį video. Tiesa, šio tikslo siekimas reikalauja išardyti iPhone, todėl nutarę taip jį patobulinti - su iPhone garantija galite atsisveikinti.
  • BCG ( Boston Consulting Group) paskelbė 50-ties 2015 metų pažangiausių kompanijų pasaulyje sąrašą. 11metai iš eilės pirmoje BCG sąrašo pozicijoje išlieka Apple. Antri metai iš eilės antrą lentelės poziciją užima Google, o BT Group ir MasterCard šiame sąraše atsidūrė pirmą kartą.

  • Ketvirtadienį Ford paskelbė, kad išleido savo automobiliams su SYNC technologija skirtą programinės įrangos atnaujinimą, kurį įdiegti gali net 2011 metų modelių savininkai. Šis atnaujinimas automobilio laisvų rankų sistemą padaro suderinamą su Apple Siri Eyes-Free.

  • Programavimo kalbą Swift Apple pristatė WWDC 2014 metu ir pažadėjo ją kada nors padaryti atviro kodo. Ketvirtadienį iPhone kūrėja savo paskelbė, kad jos naujausia programavimo kalba Swift dabar yra atviro kodo ir prieinama ir Linux, kol kas tik x86_64 architektūros, vartotojams. Swift yra viena greičiausiai populiarėjančių programavimo kalbų. Ji leidžia programuoti greitai ir yra saugaus dizaino. Daugiau apie ją sužinoti ar atsisiųsti Linux skirtus distributyvus galima iš swift.org svetainės.

  • Penktadienį startavusioje IBM Swift Sandbox svetainėje galima programuoti Swift kalba tiesiai naršyklėje.
  • Rusijoje sulaikyta 20-ties tonų kontrabanda. Pulkovo oro uosto muitininkai vienai Sankt Peterburgo kompanijai skirtame krovinyje, vietoje plastmasinių suvenyrų rado 15 tūkstančių Lenovo A560 telefonų ir 35 tūkstančius iPhone ir iPad. Nors į Rusiją Apple techniką neretai bandoma įvežti kontrabanda, tačiau tokį jos kiekį sulaikyti pasiseka itin retai.

  • Flickr paskelbė populiariausių 2015 metų fotoaparatų, kuriais darytos nuotraukos patalpintos jos svetainėje sąrašą. Pirmą vietą ir toliau užima iPhone - 42%, toliau Canon EOS - 27%, trečioje vietoje Nikon D - 16%. Flickr svetainėje patalpintų nuotraukų 2015 metų statistika - populiariausi fotoaparatai.

  • Kalbama, kad sekančių metų pirmame ketvirtyje Apple pradės sekančios, 5-tos kartos, gerokai greitesnių Apple TV gamybą. Sakoma, kad įrenginys pirmą kartą naudos šilumos išsklaidymo sprendimą, kad galėtų veikti su nauju, gerokai spartesniu procesoriumi.

iOS ir OS X aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

OS X aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų