Samsung sutiko sumokėti Apple 548 mln. USD

Temos: Apple, Samsung, Teisė
Apple ir Samsung teismas
Piešinys: Vicki Behringer

Po ilgus metus trukusių teismų ir begalinių apeliacijų, ketvirtadienį Samsung pareiškė jog sutinka sumokėti Apple 548 milijonus USD jai priteistus už iPhone gamintojai priklausančių patentų pažeidimus.

Samsung pareiškė, kad sutinka sumokėti Apple 548 176 477 USD, kuriuos už Apple patentų technologijų panaudojimą savo gaminiuose be leidimo Pietų Korėjos kompanijai priteisė Šiaurinio Kalifornijos regiono teismas. Nors Samsung ir ruošiasi sumokėti Apple, ji pasilieka teisę apmokėjimą atšaukti jei teismas pakeis, atšauks ar kaip nors kitaip modifikuos savo sprendimą P. Korėjos kompanijos naudai. Tai liečia kompanijų kovą dėl Apple 915 patente aprašomos „pinch-to-zoom“ technologijos. Šio patento klausimas dabar kruopščiai tiriamas.

Ketvirtadienį Samsung paskelbtas sutikimas sumokėti Apple yra susijęs su Apple ir Samsung patentų kova, kurioje Apple reikalavo iš Korėjos kompanijos 1,08 milijardo USD padengti padarytiems nuostoliams. Begaliniai teismai ir apeliacijos šią sumą sumažino iki 548 milijonų USD.

Samsung sako, kad jei gaus sąskaitą iš Apple iki gruodžio 4 dienos pabaigos (P. Korėjos laiku), tai ją apmokės per dešimt dienų, t.y. iki gruodžio 14 dienos.

Nežiūrint Samsung sutikimo sumokėti, Apple ir Samsung kova toli gražu nepasibaigė.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Jei man nubyretu 10k usd, gal ir paplocau apple.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų