Tim Cook: Apple neapjungs iOS ir OS X

Temos: iOS, macOS
Nuotrauka: Box

Dabar, kai Apple vis siaurina ribą tarp mobilių įrenginių ir kompiuterių, galima prisiminti dar ne taip seniai sklandžiusias kalbas, kad Apple menamai planuoja apjungti savo iOS ir OS X operacines sistemas į vieną.

Jei manėte, kad Apple išleidusi „iPad Pro“ žengė dar vieną žingsnį link jos mobiliems įrenginiams ir kompiuteriams skirtų operacinių sistemų apjungimo į vieną, kaip kad pasielgė Microsoft išleisdama Windows 10 - klystate. Neseniai kalbėdamas su Aaron Levie, vienu iš internetinių debesų paslaugas teikiančios kompanijos „Box“ įkūrėjų, Apple CEO Tim Cook sudaužė visų, laukiančių Apple operacinių sistemų susiliejimo, viltis. Į klausimą „ar nebūtų geriau paimti iš kiekvienos sistemos tai kas joje geriausia?“, Tim Cook atsakė jog tokiu atveju jos nuo to tik nukentės. Šios idėjos Apple laikosi jau seniai ir tai yra viena priežasčių, kodėl Apple negamina kompiuterių su lietimui jautriu ekranu. Taigi, Apple neketina apjungti iOS ir OS X, kaip beje ir Mac su iPad.

Apple neketina eiti Microsoft keliu. Nereikia manyti, kad Tim ir jo komanda neigiamai žvelgia į Microsoft - priešingai. Apple vadovas yra pareiškęs jog neverta kaupti nuoskaudų iš artimiausio konkurento ir, kad dvi technologinės gigantės gali daug daugiau nuveikti dirbdamos kartu nei konkuruodamos. Šių dviejų konkuruojančių kompanijų partnerystės apraiškas buvo galima stebėti ir rugsėjo mėnesį vykusio Apple renginio metu, kai nuo scenos buvo demonstruojamas Apple ir Microsoft tandemas bei jo rezultatai. Be to, Tim Cook pripažįsta, kad korporatyviniai klientai taip pat tikisi iš šių kompanijų ne tarpusavio kovos, o bendradarbiavimo.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Radioaktyvus

    Kad Apple jau labai seniai tą patį dalyką yra pasakę.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų