Savaitės naujienų apžvalga: 46-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

46-os metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos iOS bei OS X aplikacijos.

  • Pamenate „Shot on iPhone 6“ reklaminę kampaniją, kurios metu Apple naudojo nuotraukas įvairių žmonių iPhone 6 pagalba nufotografuotas nuotraukas? Dabar Apple tiems žmonėms, kurių nuotraukos buvo panaudotos toje reklaminėje kampanijoje, išsiuntinėjo fotoalbumus su tomis 77-omis nuotraukomis nufotografuotomis žmonių iš 40 skirtingų šalių. Albumo viršelis dengtas baltu audiniu, o kad nuotraukų albumas nebūtų ištepliotas pirštų atspaudais, prie albumo Apple pridėjo ir baltų pirštinių porą.
    Apple fotografams, kurių nuotraukos buvo panaudotos „Shot on iPhone 6“ reklaminėje kampanijoje išsiuntinėjo tų nuotraukų albumus ir pirštines leidžiančias saugiai tuos albumus vartyti.
  • Išleisdama iOS 9, Apple numatytą iPhone atrakinimo kodą iš 4 skaičių pakeitė į 6-is, tačiau panašu, kad yra žmonių, kuriems 6-ų skaitmenų iPhone atrakinimo kodas yra gerokai per trumpas. Žemiau, vienoje metro stotelėje nufilmuotas vaizdas kaip vaikinas atrakina savo iPhone įvesdamas ko gero ilgiausią kodą pasaulyje.
  • Mobiliems įrenginiams skirtos operacinės sistemos, rašant tekstą pateikia rekomenduojamų žodžių sąrašą leidžiantį rašyti greičiau, tačiau skirtingos operacinės sistemos į vartotojų įpročius žiūri skirtingai.
    Žodžių rekomendavimas. Iš kairės į dešinę: iOS, Windows, Android
  • Ilgai lauktas Danny Boyle filmas „Steve Jobs“ sukurtas taip netikusiai, kad jį rodyti atsisakė beveik visi JAV kino teatrai. Filmą iš savo repertuarų pašalino apie 2 500 kino teatrų ir dabar jis rodomas tik 421.
  • Pirmoji Apple iPad Pro reklama.
  • Google pranešė, kad naujausia Google Maps skirtos Android aplikacijos versija turi patobulintą naudojimosi aplikacija neprisijungus prie interneto režimą (offline mode), kuriame vartotojai gali naudotis „turn-by-turn“ žemėlapiais
  • Apple vis dar lyderiauja JAV išmaniųjų telefonų rinkoje. Apple išmaniaisiais telefonais naudojasi 43,6% šalies gyventojų (pernai metais šis rodiklis buvo 41,7%). Antroje vietoje Samsung mobilieji telefonai - 27,6%, trečioje vietoje LG - 9,4%, toliau seka Motorola - 4,8% ir HTC - 3,3%.
  • Jei naudojate seną operacinę sistemą ir Chrome naršyklę - po kelių kelių mėnesių jūsų Chrome nebegaus atnaujinimų. Google pranešė, kad nuo 2016 metų balandžio Chrome nebus palaikoma Windows XP, Windows Vista ir Mac OS X 10.8 ir ankstesnėse versijose.
  • Apple išleido programuotojams skirtos tvOS 9.1 beta 2 (13U5069b) versiją.
  • Apple išleido programuotojams (15C40a) ir viešiems beta testuotojams skirtas OS X El Capitan 10.11.2 beta 3 versijas.
  • Apple inžinieriai jau bando iOS 10 ir OS X 10.12 „Fuji“ ir internete gana stipriai intensyvėja apsilankymai iš įrenginių naudojančių šias operacinių sistemų versijas.
  • Kol kas tik internetinėse parduotuvėse, bet Apple jau pradėjo prekybą iPad Pro. Kai kurie iPad Pro užsisakę vartotojai šiuos naujuosius įrenginius gaus dar iki prasidedant savaitgaliui.
  • Rinkos tyrimų kompanijos RAIT tyrimo rezultatai parodė, kad vidutiniškai trys iš penkių lietuvių naudojasi kvailafonais, o ne išmaniaisiais mobiliaisiais telefonais, o ir išmaniuosius dažniau turi moksleiviai ir studentai nei verslininkai ar įmonių vadovai. Kadangi Lietuva yra didelis kaimas, tai matyt todėl tokie ir rezultatai. Vilniuje, bent jau man, labai seniai teko matyti kieno nors jaunesnio nei 60 metų rankose neišmanų telefoną - nesvarbu ar tai mokinys, studentas ar verslininkas.
  • Apple patvirtino, kad paskutinę šio mėnesio dieną nutrauks „Beats Music“ paslaugą.
  • Pagaliau, po ilgų, 13 metų trukusių, klajonių daugiau nei 10 000 eksponatų - Apple gaminių, rado savo pastovią gyvenimo vietą. Lapkričio 28 dieną, Italijos mieste Savona duris atvers didžiausias Apple technikos muziejus, matyt tapsiantis visų Apple fanų meka. Muziejuje „All About Apple“ kiekvienas lankytojas galės persikelti į 70-tuosius praeito šimtmečio metus ir pamatyti kaip evoliucionavo dabar leidžiami kompanijos produktai. Kolekcijoje yra daugiau nei 1 000 veikiančių eksponatų. Jei keliausite į tuos kraštus, nepamirškite savo lankytinų vietų sąraše įrašyti ir šį objektą.
  • Apple svarsto iMessage naudoti ir kaip tiesioginiams žmogaus-žmogui pinigų pavedimams skirtą platformą. Sakoma, kad dėl tokios galimybės Apple jau derasi su keliais bankais. Žinoma, tikriausiai nesunku atspėti atsakymą į klausimą ar Apple galvoja apie Lietuvą ir šios galimybės panaudojimą Marijos žemėje.
  • Apple tęsia savo App Store modifikavimus. Lapkričio 3 dieną pakeitusi kaip aplikacijos išdėstomos, dabar ji paieškos varikliuką padarė sumanesnį. Dabar paieška apdoroja ir kontekstinius raktažodžius, tame tarpe ir dalinius atitikimus bei ieško aplikacijų meta-duomenyse.

iOS ir OS X aplikacijos

iOS aplikacijos

- iOS žaidimai

- taikomosios iOS aplikacijos

- naujos iOS aplikacijos

  • Firefox web browser: 0,00 €
  • Oddworld: Munch's Oddysee: Geros grafikos ir įdomaus siužeto žaidimas: 4,99 €

OS X aplikacijos

- taikomosios OS X aplikacijos

- OS X žaidimas

- nauja OS X aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų