Ko pasigenda ir kuo džiaugiasi Android telefonus iškeitę į iPhone

Temos: Android, Apple, iOS, iPhone
Apple iPhone, iOS ir Android

Apple išleidus „Move to iOS“ aplikaciją skirtą Android, daugiau nei milijonas vartotojų savo telefonuose įdiegė ir pasinaudojo šia aplikacija leidžiančia patogiai ir greitai perkelti duomenis iš Android telefonų į iPhone.

Nėra abejonės, kad Android vartotojai yra girdėję apie Apple ir iPhone, tačiau dabar Apple stengiasi tapti dar labiau žinoma Android ekosistemos gyventojams. Internete pasirodė gandų, kad Apple ruošia „Apple Music“ aplikaciją skirtą Android vartotojams. Tikėtina, kad Android skirta „Apple Music“ aplikacija taip pat naudos iCloud paskyras sinchronizavimui ir atsarginėms kopijoms.

Google Play jau yra pora Apple sukurtų aplikacijų: „Beats Pill+“ skirta Apple įsigytos Beats kompanijos garsiakalbių valdymui. Norėdama migravimą iš Android į Apple ekosistemą padaryti kiek įmanoma lengvesnių Apple sukūrė specialią aplikaciją „Move to iOS“. Apple išleidus iPhone 6s iš Android stovyklos prie iPhone vartotojų armijos prisijungė 30% daugiau vartotojų nei anksčiau. Nors Apple išleista „Move to iOS“ daugelio Android vartotojų specialiai bombarduojama žemais įvertinimais, tačiau yra ir pagrįstai pykstančių, kad aplikacija, kuria paprastai naudojamasi vieną kartą, pasinaudoti perkeliant duomenis į senesnius nei iPhone 6s telefonus nepavyko. Bet kuriuo atveju, Google statistiniais duomenimis aplikacija atsisiųsta tarp 1 mln. ir 5 mln. kartų, ir Google įdiegtos aplikacijos atsisiuntimų apskaitos dėka galima drąsiai teigti jog šie skaičiai atspindi aplikacijos įdiegimo į unikalius įrenginius statistinius duomenis.

Apple „Move to iOS“ Android aplikacijos atsisiuntimų statistiniai duomenys 2015-11-08

Android vartotojai jau eilę metų kenčia nuo nesibaigiančių saugumo spragų, lėtai juos pasiekiančių atnaujinimų bei operatorių kišimosi ir pikti vartotojai ieško alternatyvų. Apple, panašu, stengiasi padaryti iOS kiek įmanoma patrauklesne tokiems vartotojams tikėdamiesi, kad kai šiems trūks paskutinis kantrybės siūlas jie pasirinks Apple. Ir tokių vartotojų vis daugėja…

Ko buvę Android vartotojai pasigenda iPhone

Didelė dalis vartotojų iškeitusių Android OS pagrindu veikiančius telefonus į iPhone nemaloniai nustemba pastebėję, kad asmeninis asistentas Siri savo galimybėmis gerokai atsilieka nuo tokią pačią paskirtį atliekančios Android funkcijos „Google Now“. Šis trūkumas yra didžiausias, kurį įvardina iPhone pradėję naudoti buvę Android vartotojai.

Vienas į „tiesos kelią“ įžengęs buvęs Android vartotojas Reddit socialiniame tinkle rašo: „Neseniai perėjau nuo Android prie iOS. Nekreipiant dėmesio į kelias klaidas - viskas veikia puikiai. Pastebėjau, kad Siri komandas atpažįsta gerokai prasčiau nei Google Now. Google Now suveikdavo 95% atvejų, tačiau Siri tik 40%“. Savo įspūdžius Reddit vartotojas lontronix užbaigia klausimu „Ar komandų atpažinimo tikslumas pagerės ar aš turėsiu su tuo susitaikyti?“

Atsakydami į lontronix klausimą Reddit vartotojai dalinasi savo patirtimi naudojant Siri ir didelė dauguma perėjūnų skundžiasi jos darbu. Siri veikimas gali pasirodyti prastesnis, nes Apple asistentas, matyt, prasčiau susidoroja su gausybe anglų kalbos akcentų, o kai kuriose vietose, pavyzdžiui Kvebeke Siri sunkiai pavyksta „sukramtyti“ prancūziškus gatvių pavadinimus jei asistento kalbios nustatymai angliški.

Nors galima būtų sutikti su šiais teiginiais, kad Google teikdama tokio tipo paslaugas yra pažengusi toliau, nes surenka gerokai daugiau vartotojų informacijos ir turėdama jos daugiau apie kiekvieną vartotoją - gali geriau prisitaikyti prie jo poreikių, tačiau „Experts Exchange“ atliktas tyrimas, kurio tikslas buvo nustatyti, kuris virtualus asistentas: Siri, Google Now ar Cortana - veikia tiksliau ir labiau patenkina vartotojų poreikius, rodo jog vartotojų pasitenkinimo virtualiu asmeniniu asistentu rungtyje laimi Siri.

Kuo buvę Android vartotojai džiaugiasi iPhone

Galimybė įdiegti atnaujinimus vos jie išleisti

Buvę Android vartotojai įsigiję iPhone džiaugsmo turi daugiau nei nusiskundimų. Daugelio vartotojų ovacijos netyla dėl galimybės įdiegti sistemos atnaujinimus tą pačią akimirką „tikrąja ta žodžio prasme“ kai Apple jį išleidžia.

Vienas buvęs Android vartotojas įsigijęs iPhone 6s rašo: „aš beveik šluosčiausi džiaugsmo ašaras riedančias mano skruostu kai Apple išleido iOS 9.1 ir aš šį atnaujinimą galėjau įdiegti tą pačią akimirką. Nežiūrint to kaip man patiko mano HTC One - norėdamas jame įdiegti Android 5.0 Lollipop aš turėjau laukti neįtikėtinus septynis mėnesius. Įdiegęs iOS 9.1 aš turiu galimybę naudoti naujas Emoji ir pasinaudodamas proga aš tuojau pat nusiunčiau savo Android naudojantiems draugams vidurinio piršto piktogramą, tačiau jie to nežino, nes jie vis dar negali jos matyti. Cha Cha Cha!“

Persijungdamas į kiek rimtesnį toną, Android vartotojus sako, jog gera žinoti, kad jei iOS yra kokia nors saugumo spraga, pavyzdžiui tokia kaip Android Stagefright klaida ji nekabos ilgą laiką neužtaisyta, kaip tai nutinka Android. Tą pačią minutę kai Apple ištaiso klaidą ir išleidžia atnaujinimą - aš galiu tą atnaujinimą įdiegti ir spragos nebėra. Tai stebuklas, sunku tuo patikėti.

Aplikacijos gerbia vartotojų privatumą

Daug vartotojų perėję iš Android privatumo pragaro į iOS rojų negali atsidžiaugti tuo, kad gali nurodyti aplikacijoms kokius jų asmeninius duomenis leidžia naudoti, o kokių - ne. Daugeliui Android vartotojų jau trūko kantrybė taikstantis su tuo, kad jei diegiant aplikaciją, kuri neturi nieko bendro pvz. su adresų knygute, bet reikalauja prieigos prie kontaktų informacijos - nesutinki tos prieigos suteikti - aplikacijos negali įdiegti. Tiesa, Android 6.0 Marshmallow Google patobulino aplikacijų prieigos prie vartotojo duomenų reguliavimo mechanizmą, tačiau kadangi daugeliu atvejų įdiegti naują Android versiją reiškia pirkti naują Android telefoną - didelė dalis Android vartotojų šios laimės neturi - Android 6.0 Marshmallow įdiegta 0,3% Android įrenginių.

Vienas, dabar jau buvęs, Android vartotojas dabar besidžiaugiantis iPhone rašo: „Nesu vienas tų, kurį gąsdina tai, kad aplikacijos mane seka ir esu pasiruošęs iškeisti dalį savo privatumo į patogumą, kurį tos aplikacijos man gali pasiūlyti mainais. Nežiūrint to, mane neapsakomai džiugina galimybė pasirinkti kokią informaciją susijusią su manimi kuriai aplikacijai leisti transliuoti. Facebook nėra reikalo žinoti kur aš esu ir iPhone 6s aš galiu jai to neleisti. Žinau, kad naujausioje Android OS, Google vartotojams leidžia pasirinkti prie kokios informaciją aplikacijos gali prieiti, tačiau tai Android 6.0 Marshmallow, o turint omenyje, kad didesnė Android įrenginių dalis dar nėra atnaujinta net į Lollipop… nenoriu laukti amžinybės“.

Dizainas, kurį verta kopijuoti

Apple, žinoma, neturi gero dizaino monopolio ir Android stovykloje galima rasti gero dizaino sprendimo apraiškų, tačiau ilgamečiai Android vartotojai į rankas paėmę iPhone (ilgesniam laikui, nei jie tai gali padaryti parduotuvėje) pripažįsta, kad jų nestebina tai, kad HTC ir Samsung stengiasi kopijuoti Apple.

„Apple dizainas neabejotinai yra aukščiausios klasės - plonas, lengvutis iPhone 6s ir fantastiškas 3D Touch, mane varo iš proto“, - atvirauja vienas buvęs HTC vartotojas.

Nėra paslaptis, kad Apple iPhone užduoda toną visai išmaniųjų telefonų industrijai ir nesvarbu ar naujuose iPhone įdiegtos naujos technologijos ar panaudoti kažkieno kito anksčiau pripažinimo nesulaukę atradimai - visi išsižioję laukia ką išleis Apple ir linguoja paskui nauju, Apple užduotu telefonų tendencijų ritmu… vieni stengdamiesi būti panašesniais į Apple ir taip pelnyti vartotojų palankumą, kiti priešingai - stengiasi atkartoti iPhone naudojamas funkcijas taip, kad jos būtų maksimaliai artimos iPhone, bet išoriškai keltų kiek įmanoma mažiau asociacijų su Apple.

Apple dizainas vertas kopijavimo - sako buvę Android vartotojai
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Jo 1-5 mln. tai juokingi skaiciai, jei paziuretum i koki WhatsApp ar Facebook ir t.t. 1000 - 5000 mln.
    Ir vel tas pats per ta pati labai oi kokius didelius atnaujinimus gauna ios vartotojai nauji Emoji :)))

    • Bet uz tai apple vartotojai gauna galimybe ilgiau gyventi.

      Teko su android tv box sia savaite zaiste. 4 branduoliai cpu, 8 branduoliai gpu. Amlogic 812.... Nu norejau sudauzyt ji kokius 7 kartus, bet gaila buvo 44 euru....

      Nu net nera ka lyginti su apple tv... Kaip ir android su ios. Lagina, kimba, nesamones daro. Beviele wireless pele strigo iki tol kol istryniau visus apps ir pradejau stabdyti procesus, bei juos drausti.... Is kur tiek nervu ir kantrybes turi android vartotojai, as tikrai nezinau.... Cia gal kaip su aukscio baime. Jei nebijo aukscio, reiskias gal kazkas negerai galvoje.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų