Kalbama, kad Apple gamins „low-end“, 4 colių ekrano iPhone [gandai]

Tema: iPhone
iPhone 5c

Pranašaujama, kad Apple ruošiasi pigaus, 4 colių ekrano įstrižainės iPhone modelio, panašų į iPhone 5c, gamybai.

Credit Suisse analitikas Kulbinder Garcha pranašauja, kad Apple ruošiasi pigaus, „low-end“ iPhone gamybai, kurio ekrano įstrižainė bus 4 coliai. Credit Suisse analitikas nėra vienintelis pranašaujantis, kad Apple grįš į mažesnių iPhone verslą ir išleis į iPhone 5c panašų telefono modelį. Apie tai kalba ir KGI Securities analitikas Ming-Chi Kuo, kuris sako jog tai bus iPhone 5s atitikmuo. Macrumors šį, kol kas tik ganduose gyvenantį telefono modelį vadina iPhone 6c.

Dar rugsėjo 10 dieną, remdamasis savo šaltiniais Azijoje Garcha rašė, jog yra pagrindo manyti, kad Apple planuoja iš naujo leisti 4 colių iPhone modelį, kuris padėtų pagerinti iPhone pardavimų rezultatus užpildydamas dabar likusią tuščią pigesnių iPhone modelių nišą.

Low-end iPhone, kodėl dabar viskas yra kitaip… Kodėl po sąlyginio iPhone 5c fiasko, pigesnių iPhone klasei priklausantis iPhone turėtų paklausą? Nors dabar mes kurdami prognozes į jas dar neįtraukiame mažesnio, 4 colių iPhone, kuriame tikėtina nebus „Force touch“ technologijos palaikymo - jis gali teigiamai atsispindėti Apple pardavimų rezultatuose. Jei šis pigesnis iPhone modelis bus išleistas 2016 metais, mes tikime, kad dėl šios priežastie AAPL kaina išaugs 0,62 USD ir gal net atsiras tam tikras 4% kanibalizacijos efektas, - samprotauja Credit Suisse analitikas Kulbinder Garcha.

Įprastai Apple naujus iPhone modelis išleidžia kartą metuose - rugsėjo mėnesį ir sekančių metų modeliai, tikimasi bus iPhone 7 ir iPhone 7 Plus. iPhone 5c Apple išleido 2013 metais kartu su iPhone 5s ir, sekant Apple taktiką, būtų galima manyti jog iPhone 6c bus išleistas kartu su dviem iPhone 7 modeliais, kas atrodo ganėtinai keistai. Tačiau iš prieš kelias dienas Garcha pateikto pareiškimo galima spręsti jog analitikas tikrai tiki jog taip ir bus. Jo komanda dėl iPhone 5c nesėkmės dalinai kaltina ganėtinai aukštą - 549–649 USD iPhone 5c kainą[1] ir svarsto, kad jei kaina būtų buvusi 400–500 USD, panelė Fortūna nebūtų atsukusi užpakalio šiam iPhone modeliui. Analitikai sutinka, kad Apple savo nuožiūra gali naujuose 4 colių iPhone naudoti ar nenaudoti vienas ar kitas technologijas, tokias kaip: Touch ID, Force Touch ar daugiau megapikselių turinčią kamerą. Papildomai, lyginant su dabartiniais 4,7 ir 5,5 colių iPhone flagmanais, 4 colių mažylis, kurio kaina būtų 400–500 USD labai gražiai papildytų Apple iPhone šeimą ir tuo pačiu stipriai skirtųsi nuo savo didžiųjų brolių kas minimalizuotų galimą kanibalizaciją.

Žemiau yra Credit Suisse kaip argumentas pateikiamas iPhone 5c pardavimų grafikas, kuriame matosi kaip stipriai krito iPhone 5c pardavimai ir kad egzistuoja niša, kurią mažesnio ekrano iPhone galėtų užpildyti ir žiūrint iš ekonominės pusės tai atrodo protinga.

iPhone pardavimų grafikas. Šaltinis: Credit Suisse
Grafikas: Credit Suisse

  1. Pigiausi 16GB iPhone 5c modeliai Lietuvoje kainavo 2399 Lt. arba 695 €.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Ramūnai, manai reikalinga "C" serija? Toje nišoje, apie kurią kalba analitikai yra toks bardakas, kad geriau nenusileisti iki jos lygio. Visi žinome, jog joje kaina yra glaudžiai susijusi su kokybe, kurios ten ieškoti neverta ir į viską reikia žiūrėti prisimerkus. Apple negali sau leisti į kokybę žiūrėti pro pirštus, nes visi į ją žiūti visų pirmą kaip į kokybės garantą, o už kokybę reikia mokėti. Šiaip skeptiškai vertinu C seriją, kaip rusai pasakytų - недо-айфон (nepabaigtas iPhone), tad visgi tikiuosi, jog analitikai klysta ir 5c eksperimentas tuo ir pasibaigė.

    • Manau, kad Apple „low-end“ yra tikrai aukščiau vidutinio, o kai kurių gamintojų ir flagmanų lygio. Kas link „C“ modelio tai dvejopos mintys. Niekada specialiai apie tai nemąsčiau. Tačiau nesigilinant į problemą:
      1. Jei jie būtų tokie pat spalvingi - manau rastų savo vietą tam tikrame vartotojų rate: mokiniai, studentai, jaunimas, „tūsovščikai“, kurie arba neturi arba nenori leisti daug pinigų, tačiau vertina kokybę ir stilių. Pirkti brangius iPhone modelius mokinukams dažnai atrodo ne tik neracionalu, bet ir kiek pavojinga, nes jie taptų potencialiais ilgapirščių taikiniais. Pigesni modeliai nėra tokie patrauklūs vagišiams (galvoju apie mažųjų saugumą), tokį ragelį praradus ne taip skaudu finansiškai, tačiau turint iPhone smagu kai visi šeimos nariai yra toje pat ekosistemoje ir be abejo naudojasi kokybiškais Apple produktais.
      2. Ar rinka „C“ modeliui būtų tokio dydžio, kad Apple apsimokėtų jį leisti (sakau apsimokėtų, nes telefoną reikia ne tik pagaminti ir parduoti, bet ir turėti detalių ir pačių ragelių sandėlius keitimui, remontui, palaikyti programinę įrangą tai geležiai ir t.t.) - matyt priklauso nuo kainos. Jei kainą Apple padarytų protingą šiam kontingentui - manau, kad viskas būtų OK. Kainos „protingumo“ būtų galima pasiekti mažiau MP turinčia kamera - geriau didesni pikseliai ir tada „tūsovščikams“ būtų geriau fotkinti prieblandoje, nereikia visokių 3D Touch ir kitų probumbasų, tai leistų kainą padaryti prieinamą net ir tiems kas galvoja apie mid-range Android ragelį - primetus pora dešimčių € galėtų įsigyti CiPhoną :).

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų