Kaip ištaisyti Wi-Fi problemas OS X El Capitan

OS X El Capitan

Apple didžiąja dalimi išsprendė visas Wi-Fi problemas buvusias ankstesnėse Mac OS C versijose, tačiau kai kurie El Capitan vartotojai vis dar patiria Wi-Fi tinklo darbo nesklandumų.

Tie kas OS X El Capitan susiduria su Wi-Fi darbo nesklandumais, dažniausiai kenčia nuo trūkinėjančio belaidžio tinklo ar staiga sulėtėjusio iki pačią tinklo duomenų perdavimo eros pradžią atitinkančio greičio. Gera žinia ta, kad tai galima sutvarkyti.

Daugumoje atvejų Wi-Fi tinklo nesklandumus patiriantys OS X El Capitan vartotojai problemą išspręsti gali atsikratydami senų tinklo nustatymo failų ir pakeitę tinklo nustatymus, sukūrę naują tinklo vietą (location) su pasirinktais DNS adresais bei pakeitę MTU nustatymus. Tai kelių pakopų veiksmas, tačiau nėra labai sudėtingas.

Prieš tai kaip pradėsite Wi-Fi problemas patiriančiame Mac kompiuteryje ką nors trinti ir keisti - pasidarykite atsarginę duomenų kopiką ir jei nutariate šį žingsnį praleisti - nerašykite man ašaromis aplaistytų laiškų apie prarastų duomenų atstatymą ir backup'o neturėjimą. Tokių laiškų gaunu periodiškai.

I. Ištrinkite senus Wi-Fi nustatymų failus

  1. Sukurkite aplanką darbalaukyje ir pavadinkite jį kaip nors, kad suprastumėte jog jame esantys (dar tik atsirasiantys) failai yra Wi-Fi nustatymų kopijos.
  2. Išjunkite Wi-Fi. Paprasčiausia tai padaryti paspaudus ant Wi-Fi piktogramos esančios meniu juostoje ir pasirinkus „Turn Wi-Fi Off“.
  3. Atidarykite „Finder“ aplikaciją ir paspauskite Cmd ⌘-Shift ⇧-G ir atsidariusiame lange įrašykite /Library/Preferences/SystemConfiguration/ ir spauskite Go
  4. Aplanke, į kurį pateksite atlikę 3-ame žingsnyje aprašytus veiksmus, raskite žemiau nurodytus failus:
    com.apple.airport.preferences.plist

    com.apple.network.identification.plist
    com.apple.wifi.message-tracer.plist
    NetworkInterfaces.plist
    preferences.plist
  5. Perkelkite šiuos failus į 1-ame žingsnyje sukurtą aplanką (ištrindami juos originalioje vietoje). Jei esate padarę atsarginę duomenų kopiją ir esate tikri, kad joje šių failų kopijos yra - galite ištrinti šiuos failus jų neperkeldami.
  6. Perkraukite Mac kompiuterį
  7. Įjunkite Wi-Fi pasinaudodami piktograma esančia dešinėje Mac meniu juostos pusėje

Jei jūsų Wi-Fi veikia - puiku, tačiau daugeliui vartotojų tai dar ne pabaiga.

II. Sukurkite naują Wi-Fi tinklo vietą

  1. Uždarykite visas aplikacijas, kurios naudoja Wi-Fi (Safari, Chrome, Mail, Calendar ir t.t.)
  2. Atidarykite System Preferences aplikaciją ir jos lange paspauskite ant Network
  3. Atsidariusio lango kairėje pusėje pažymėkite Wi-Fi tinklą
  4. Paspauskite ant lango viršuje esančio „Location:“ ir iš išskleidžiamo meniu pasirinkite „Edit Locations…“
  5. Paspauskite ant [+] Piktogramos esančios atsidariusio lango apačioje ir įrašykite „vietos“ pavadinimą ir spauskite Done. Pavadinimas gali būti bet koks, tačiau būtų neblogai jei jis Jums ką nors reikštų, pavyzdžiui „Namų Wi-Fi“, „Biuro belaidis“ ar panašiai. OS X El Capitan, Wi-Fi tinklo vietos sukūrimas
  6. Tada jei naudojate DHCP paspauskite ant „Advanced…“ mygtuko esančio lango apačioje ir aktyvuokite „TCP/IP“ skiltį ir paspauskite ant „Renew DHCP Lease“ mygtuko
  7. Jei naudojate DHCP ir nesate pajungti prie vidinio kompanijos tinklo su specifiniais tinklo nustatymais pažymėkite „DNS“ skiltį ir paspausdami ant lango apačioje esančios [+] piktogramos įrašykite DNS serverių adresus: 8.8.8.8 ir 8.8.4.4
    Naudojantys DHCP greičiausiai šioje skiltyje matys savo maršrutizatoriaus IP adresą, kuris vedant naujus DNS serverių adresus išnyks. Geriausia naudoti greičiausiai atsakančius DNS serverių adresus, o tai kaip taisyklė yra tinkle mažiausiai nutolę serveriai - Jūsų interneto paslaugos tiekėjo adresai, tačiau jei patiriate tinklo nesklandumų - pabandykite aukščiau nurodytus Google DNS serverių adresus.
    Jei su jais internetas neveiks, gali būti kad esate pikto ir „lazdą perlenkiančio“ interneto paslaugos tikėjo prieglobstyje, kuris reikalauja, kad būtų naudojami tik jo DNS serveriai - tokiu atveju nurodykite jo rekomenduojamus DNS serverių IP adresus.
  8. Aktyvuokite „Hardware skiltį ir šalia „Configure:“ pasirinkite Manually, pakeiskite „MTU“ į Custom ir žemiau esančiame laukelyje įrašykite 1453 ir spauskite OK

Dabar Wi-Fi turėtų veikti be sutrikimų.

III. Papildomi Wi-Fi problemų sprendimo būdai

  • Perkraukite Mac į „Safe Mode“ ir tada vėl perkraukite kaip įprastai
  • Perkraukite Wi-Fi maršrutizatorių prie kurio jungiasi Mac
  • Atnaujinkite Maršrutizatoriaus aparatinę/programinę įrangą
  • Prisijunkite prie 2,4GHz (n) tinklo, o ne 5GHz (g) Wi-Fi
  • Atstatykite Mac SMC nustatymus
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų