Juodojo penktadienio metu iOS vartotojai vėl pirko daugiau

Juodasis penktadienis

Apple išsaugojo savo pozicijas apsipirkimo internetu „lenktynėse“ ir šiais metais iOS įrenginių savininkams teko 78,3% visų „Juodojo penktadienio“ pirkimų internetu ir Android įrenginių vartotojus, šiose pamišėliško prikimo lenktynėse, jie lenkė 360 procentų.

Už šių metų „Juodojo penktadienio“ metu parduotas prekes, lyginant su praeitais metasi, gauta 12,5% daugiau pinigų. Reikia pastebėti, kad didelė dalis pirkėjų, apsipirkimui naudojo mobiliuosius įrenginius, ženkli dalis kurių pirko naudodami iPhone ir iPad.

„Custora E-Commerce Pulse“ analitikų duomenimis, beveik 40% šių metų išpardavimo metu atliktų pirkimų buvo atliekami išmanių telefonų ar planšetinių kompiuterių pagalba. Mobilių įrenginių populiarėjimas perkant internetu stipriai auga. Dar 2010 metais, perkant internetu kompiuterius naudojo 91% pirkėjų.

Adobe skelbia, kad jos iš 4500 svetainių surinkti duomenys byloja, kad „Juodojo penktadienio“ metu buvo „apsipirkta“ už 2,72 milijardo USD, o „Padėkos dienos“ išpardavimai pardavėjų kišenes papildė ir atitinkamai pirkėjų kišenes palengvino dar 1,73 milijardu USD. Nors apsiperkant internetu vartotojai naudojantys tradicinius kompiuterius dar vis pirmauja, tačiau bendrai šio išpardavimo bumo metu iš mobilių įrenginių prekių buvo įsigyta už 1,6 milijardo USD. IBM duomenimis, 60% viso internetinio srauto „Padėkos dienos“ metu teko mobiliems įrenginiams, o „Juodojo penktadienio“ metu mobilių įrenginių vartotojai okupavo 54% interneto.

Nežiūrint to, kad žaliojo roboto gerbėjai pirmauja išmaniųjų telefonų rinkoje, ir šiais metais perkant internetu iš mobilių įrenginių lyderio pozicijas užėmė iPhone ir iPad vartotojai. 2015 metų juodojo penktadienio išpardavimų metu 78,3% pirkimų buvo atlikti naudojant iOS įrenginius, Android įrenginiams tuo tarpu teko 21,5%. Kita vertus pernai metais šis, Android ir iOS vartotojų įrenginių, apsiperkant „Juodojo penktadienio“ metu, skirtumas buvo didesnis: 79% iOS ir 19,3% Android.

Kalbant apie mobiliuosius įrenginius naudojamus pirkimui internetu - daugelis apsipirkimo internetu mėgėjų labiau vertina mobilumą ir pirmenybę atiduoda išmaniems telefonams ir šis skirtumas, planšetinių kompiuterių nenaudai, yra 23,9%.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų