iOS įrenginių naudojamų kompanijose dalis išaugo

Temos: iOS, Statistika
mobilūs įrenginiai versle

Trečio metų ketvirčio laikotarpiu Apple iPhone ir iPad įrenginių, naudojamų kompanijose, dalis išaugo ir tai įvyko atimant rinkos pyrago dalį iš Android ir Windows operacinių sistemų pagrindu veikiančių mobilių įrenginių.

Dukterinė „BlackBerry“ kompanija užsiimanti jos įrenginių IT saugumu „Good“ (anksčiau buvo „Good Technology“) savo kasmetinėje „Mobility Index“ ataskaitoje rašo, kad jos duomenimis 66 procentai 2015 metų trečio ketvirčio metu kompanijose aktyvuotų mobilių įrenginių buvo Apple iOS įrenginiai (tai 2 procentais daugiau nei praeitą ketvirtį).

Trečio 2015 metų ketvirčio metu Apple sėkmingai atiminėjo rinkos dalį iš savo konkurentų: Android korporatyvinės rinkos dalis susitraukė nuo 32% iki 31%, o Windows mobiliems įrenginiams korporacijose tenkanti dalis sumažėjo nuo 3% iki 2%. Reikia paminėti, kad tai nėra geriausi kada nors buvę Apple rodikliai. 2012 metais iOS įrenginiai kompanijose turėjo pasiglemžę 77% rinkos pyrago gabalą. 2013 ir 2014 metais ji sumažėjo iki 73%. Daugelis ekspertų šį sumažėjimą sieja su korporatyvinių vartotojų nepasitenkinimu iPad darbu.

„Good“ duomenimis 71% planšetinių kompiuterių aktyvavimų verslo sektoriuje teko iPad (antro šių metų ketvirčio metu šis rodiklis buvo 64%). Priešpaskutinio 2015 metų ketvirčio metu aktyvuotų verslo sektoriuje Android planšetinių kompiuterių dalis, lyginant su ankstesniu ketvirčiu, sumažėjo nuo 25% iki 21%, o Windows planšetinių kompiuterių dalis susitraukė nuo 11% iki 8%.

„Good“ išskaido iPad aktyvavimus trečio šių metų ketvirčio metu pagal verslo šakas:

  • 83% - valstybinis sektorius
  • 77% - finansų sektorius
  • 68% - draudimo sektorius
  • 77% - švietimo sektorius

Android platforma lyderiauja technologijų (52%) ir transporto (50%) srityse.

„Good“ ataskaitoje panaudoti duomenys surinkti iš 189 valstybėse esančių 6 200 kompanijų.

iPad verslui
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų