Android vartotojai yra lojalūs Google išskyrus tuos momentus kai pasirodo naujas iPhone

 iOS, Android ir Windows mobile operacinių sistemų vartotoijų lojalumas savo ekosistemoms ir migravimas iš vienos į kitą

Tyrėjai iš „Ericsson“ išanalizavo ir paskelbė „išlaikymo“ duomenis - tai kiek iOS, Android ir Windows pagrindu veikiančių mobilių telefonų vartotojų perka naujus telefonus turinčius tą pačią operacinę sistemą.

Remiantis „Ericsson“ paskelbtais tyrimo duomenimis, Android operacinės sistemos vartotojai yra lojalesni savo ekosistemai nei iOS vartotojai, tačiau tik iki tada kai „Apple“ išleidžia naują iPhone modelį. Yra mažiau tikėtina, kad seniau iPhone naudojantys vartotojai įsigis Android įrenginį - jie perka iPhone, tuo tarpu Android vartotojai šokinėja iš vienos stovyklos į kitą.

„Ericsson“ paskaičiavo 3-o 2015 metų ketvirčio, ketvirčio kai „Apple“ išleido iPhone 6s duomenis ir pastebėjo, kad senesnių iPhone vartotojų pakeitusių savo telefonus į naujus iPhone skaičius šoktelėjo iki 4,5% (nuo maždaug 1,1%). Android telefonų vartotojų, įsigijusių iPhone, skaičius padvigubėjo ir pasiekė 0,6%.

Didesnę metų dalį, kai nėra išleidžiami nauji iPhone modeliai, Android vartotojų lojalumas yra 82%, o iOS vartotojų 73%. Apie 0,3% Android vartotojų peršoka į iPhone stovyklą ir maždaug tokia pati jų dalis grįžta atgal. Tiesa pasakius šio tyrimo duomenys kiek nustebina, nes eilės anksčiau, įvairių kompanijų atliktų tyrimų duomenimis, iPhone vartotojai minimi kaip gerokai lojalesni „Apple“ ekosistemai, nei Android vartotojai. Tačiau „Ericsson“ atliktas tyrimas leidžia manyti, kad Android operacinė sistema yra geresnė ir daugeliu atvejų susigrąžina savo pasiklydusius sūnus ir dukteris.

Žemiau esančiame „Ericsson“ grafike pavaizduotas Android, iOS ir Windows mobiliems įrenginiams skirtų operacinių sistemų vartotojų lojalumas iki „Apple“ išleidžia naują iPhone modelį.

„Ericsson“ grafike pavaizduotas Android, iOS ir Windows mobiliems įrenginiams skirtų operacinių sistemų vartotojų lojalumas iki „Apple“ išleidžia naują iPhone modelį

Žemiau esančiame „Ericsson“ grafike pavaizduotas Android, iOS ir Windows mobiliems įrenginiams skirtų operacinių sistemų vartotojų lojalumas po to kai „Apple“ išleido naują iPhone modelį.

„Ericsson“ grafike pavaizduotas Android, iOS ir Windows mobiliems įrenginiams skirtų operacinių sistemų vartotojų lojalumas po to kai „Apple“ išleido naują iPhone modelį.
Aukščiau pateiktame grafike gerai matosi, kaip iOS vartotojai skuba įsigyti naują iOS įrenginį ir tokių vartotojų, keičiančių senesnį iOS įrenginį į naujesnį, procentas yra aukštesnis nei kitose dviejose mobiliems įrenginiams skirtose operacinėse sistemose.

Windows lojalistų skaičius yra mažiausias. Windows mobiliems įrenginiams skirtų vartotojų skaičius, pasirodžius naujam iPhone, sumažėja maždaug 2,5%, nes šie palieka Microsoft ekosistemą ir iškeliauja ieškoti laimės į Android ar iOS stovyklas.

„Ericsson“ pateikto tyrimo medžiagoje daug dėmesio skiriama duomenų sunaudojimui bei jo tendencijų apžvalgai ir mobilių įrenginių vartotojų skaičiaus augimui. Apžvalgos pabaigoje, kompanija pateikia tyrime naudotos metodikos aprašymą, kurį gali pastudijuoti abejojantys pateiktų duomenų teisingumu.

Atsisiųsti ir patyrinėti „Ericsson mobility report“ galima iš ericsson.com svetainės.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Jei dauguma norinciu tureti iPhone turetu pinigu ji isigyti, tai grafikas atrodytu kitaip, bet deja, apple vis dar nenori nusipiginti... Jei apple nuleistu protingai kainas neliktu turbut nei android nei windows :)

  2. Ne viskas kas prabangu ir brangu yra kokybiska ir t.t..

    youtube.com/watch?v=0bbyEHc5kUI

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų