Senesniais iPhone negalima fotografuoti „Live Photo“, bet galima jas peržiūrėti

Viena iš įdomesnių iPhone 6s ir iPhone 6s Plus funkcijų yra galimybė fotografuoti „Live Photo“ tipo nuotraukas, kai nuotrauka nėra tik statinis vaizdas. Nors senesniuose iPhoto tokios galimybės nėra - juose galima tokias „Gyvas nuotraukas“ peržiūrėti.

Pristatydama iPhone 6s ir iPhone 6s Plus, Apple pademonstravo naują šiuose telefonuose įdiegtą funkciją - galimybę fotografuoti „gyvas nuotraukas“ („Live photos“). Tokios nuotraukos nėra vien statinis vaizdas - jos yra ir 3-jų sekundžių trukmės video, kuriame užfiksuota maždaug po 1,5 sekundės vaizdo prieš nufotografuojant ir po to kai nuotrauka nufotografuota[1]. Tokias nuotraukas galima patalpinti ir kaip iPhone 6s ir iPhone 6s Plus telefonų užrakintų ekranų užsklandas.

Nors galimybė fotografuoti tokias nuotraukas iPhone pagalba, kol kas yra išskirtinai tik iPhone 6s ir iPhone 6s funkcija, tačiau tokių nuotraukų peržiūra nėra apribota tik šiais iPhone modeliais. „Live photos“ tipo nuotraukas peržiūrėti galima visuose iOS įrenginiuose, kuriuose įdiegta iOS 9 versija bei Mac kompiuteriuose su įdiegta OS X 10.11 El Capitan. Norint tokiomis nuotraukomis pasidalinti su draugais ir bičiuliais kurie neturi iPhone ar savo Apple įrenginių operacinių sistemų nusprendė neatnaujinti į iOS 9 ar OS X El Capitan arba pasidalinti jomis „Instagram“ socialiniame tinkle - teks jas paversti animuotais GIF failais.

Kai kurie socialiniai tinklai ar paslaugos palaikys, kitos gali palaikyti, o trečios nepalaikys Apple „Live photos“ formato. Žemiau kelių populiaresnių paslaugų „Live photos“ formato palaikymo planai.

Apple „Live photo“ formatą
palaikysgali palaikytinepalaikys
Facebook[2]
Camera 360
Camera+
PicFrame
Aviary
Flickr
Dropbox
Vine
Yelp
Manual
Pixlr
Hipstamatic
Faded
VSCO Cam
Flixster
The Weather Channel
Netflix
Flipboard
Pocket
Evernote
Foursquare
Swarm

Kaip peržiūrėti „Live photo“ nuotraukas senesniuose iPhone, iPad a iPod touch

Jei gavote Messages pokalbio metu nuotrauką, kurios viršutiniame kairiame kampe yra „jaučio akies“ piktograma „Live photo“ piktograma - vadinasi tai „Live photo“ tipo nuotrauka:

  1. Paspauskite ant paveikslėlio su „Live photo“ piktograma viršutiniame kairiame jo kampe.
  2. Kai atsidarys pilnas vaizdas, paspauskite ir laikykite paspaudę kol jis blykstelės ir vaizdas jame pradės judėti.

„Live photo“ nuotraukas galima išsaugot „Photos“ aplikacijoje ir peržiūrėti ten, tačiau „Photos“ aplikacijoje patalpintos „gyvos nuotraukos“ nėra pažymėtos specialia piktograma ir, bent jau kol kas“ nėra kito būdo kaip jas atpažinti išskyrus prisiminti kurios jų yra tokios.

„Live photo“ nuotraukos pavyzdys.

Galimybės patalpinti „Live photo“ serveryje nėra, nes šio tipo nuotraukas nepalaikančiose sistemose, tokios nuotraukos rodomos kaip du failai: „.jpg“ ir „.mov“.


  1. iPhone 6s ir iPhone 6s Plus įmontuotų daviklių pagalba, jei „Live photo“ funkcija yra aktyvuota, nustatoma ar nufotografavus iPhone yra toje pačioje padėtyje kaip ir fotografuojant ir jei taip - išsaugoma „Live photos“ informacija. Priešingu atveju išsaugoma tik paprasta nuotrauka, taip išvengiant „gyvų nuotraukų“, kurios baigiasi grindų vaizdais ir bereikalingai užima vietą telefone.  ↩

  2. Facebook bendrinamų „Live photos“ tipo nuotraukų palaikymą savo socialiniame tinkle planuoja įdiegti iki šių metų pabaigos. Facebook priklausančios „Instagram“ planai „Live photo“ palaikymo atžvilgiu nėra aiškūs.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų