Savaitės naujienų apžvalga: 43-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

43-os metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos iOS bei OS X aplikacijos.

  • Yonhap News praneša, kad Samsung kompanijos „namuose“, trys Korėjo mobilaus ryšio operatoriai „SK Telecom“, „KT“ ir „LG Uplus“ pradėję išankstinius iPhone 6s užsakymus, visą rezervavimui skirtą kiekį pardavė per kelias minutes. „KT“ sakė, kad per pirmą minutę buvo užsakyta 10 000 iPhone, o per mažiau nei 10 minučių buvo pasiektas 50 000 iPhone užsakymų kiekis ir jie buvo priversti sustabdyti užsakymus, kuriuos atnaujino tą pačią dieną kiek vėliau. „SK Telecom“ sako „išsipardavusi“ per pirmas 30 minučių, tačiau skaičių nepateikia. Prieš Apple pradedant prekybą iPhone 6s Pietų Korėjoje Samsung ir LG stipriai sumažino savo flagmanų kainas.
  • „Mission Motors“ dirbusi su elektromotociklų projektu nutraukė savo gyvavimą. Subankrutavusios kompanijos vadovybė kaltina konkurentus, o tiksliau Apple perviliojusią pas save pagrindinius kompanijos darbuotojus. Toks kaltinimas atrodo kiek keistas žinant, kad finansines problemas kompanija pradėjo jausti 2010 metais, o pirmieji kompanijos darbuotojai dirbti į Apple išėjo tik 2012.
  • Tim Cook paskelbė, kad išankstiniai ketvirtos kartos Apple TV užsakymai startuos jau sekančią savaitę - pirmadienį spalio 26 ir Apple užsisakiusiems juos siųsti pradės vėliau, savaitės bėgyje.
  • WSJD Live konferencijoje Apple CEO Tim Cook paskelbė apie sėkmingą mokamos Apple Music paslaugos startą. Anot Apple vadovo dabar apie 6,5 milijono žmonių moka už Apple Music paslaugą ir dar 8,5 milijono ją naudoja bandomuoju režimu. Rugpjūčio mėnesį šią muzikinę Apple paslaugą bandė 11 milijonų Apple vartotojų.
  • Tai, kad iPhone jailbreak’as panaikina iOS apsaugos ir saugumo sluoksnius atidarydamas vartus visokiems virusams bei piktai nusiteikusiems programišiams žino visi. iAppleBytes nutarė išsiaiškinti ar jailbreak’as daro įtaką įrenginio našumui? Pasirodo daro - ir daro neigiamą. Pradedant nuo aplikacijų darbo našumo iki ekrano jautrumo darbo ir Wi-Fi stabilumo.
  • Facebook savo aplikacijoje skirtoje iPhone įdiegė naują funkciją „Instant Articles“. Naršydami Facebook svetainėje iPhone vartotojai gali pastebėti straipsnius pažymėtus žaibo piktograma - tai „Instant Article“ jis bus atidaromas žaibiškai ir turi smagių funkcijų, tokių kaip detalesnė nuotraukų peržiūra telefoną palenkiant į šonus ir t.t.
    Android vartotojams šią funkciją Facebook įdiegs vėliau, bet dar šiais metais.
  • Maskvos metro atsirado mobilių telefonų įkrovimo aparatai.
  • Apple užblokavo Adobe Flash Player versijas senesnes nei 19.0.0.226 ar senesniuose Mac’uose 18.0.0.255. vartotojai naudojantys nesaugias Flash versijas matys „Blocked plug-in“, „Flash Security Alert“ ar „Flash out-of-date“ pranešimus kaip taisyklė nukreipiančius į Adobe svetainę iš kur galima atsisiųsti naujausią Flash versiją.
  • Teismo pareikalauta pateikti tam tikrus byloje nagrinėjamo žmogaus iPhone esančius duomenis, Apple teisininkai teismui pasakė, kad atrakinti ir gauti prieigą prie iPhone esančių duomenų, daugeliu atvejų, yra neįmanoma, nes iOS 8 ir naujesnes iOS versijas naudojančiuose įrenginiuose visi įrenginio diske esantys duomenys yra šifruojami ir be vartotojo slaptažodžio to padaryti neturi galimybių net pati Apple. Tiesa, Apple pripažino, kad iOS įrenginiuose su įdiegta iOS 7, kai kuriuose duomenis, ji vis tik iškrapštyti gali.
  • Mums nuo pat vaikystės skiepijama, kad per parą žmogus turi išmiegoti 8-as valandas, tačiau daugelis garsių žmonių mano ar bent jau elgiasi kiek kitaip. Žemiau „Homearena“ parengtas 21 garsaus žmogaus miego režimas:

  • NBC praneša, kad vienas Apple Store darbuotojas, kompanijoje dirbantis nuo 2013 metų gruodžio, naudodamasis netikromis debeto ir kredito kortelėmis įsigijo iTunes dovanų kuponų už 997 000 USD. Taip įsigytus iTunes „Gift card’us“ už 1/10 jų vertės jis parduodavo kitiems prekybininkams ir uždirbo apie 100 „gabalų“ - kaip ir neblogai, bet tikrai neverta jam gręsiančių 15 metų kalėjimo. Ironiška, bet šios, Niujorko Queens Center Mall įsikūrusios Apple Store darbuotojo vardas ir pavardė Ruben Profit (čia rimtai). Vidinis tyrimas pradėtas spalio mėnesį, kai Apple iš bankų pradėjo gauti atsisakymus apmokėti už tuos iTunes dovanų kuponus. Jei bus pripažintas kaltu, ponas Profit iš kalėjimo išeis tada, kai Apple išleis iPhone 14.
  • Apple prisijungė prie Dropbox kovoje su prieštaringai vertinamu JAV vyriausybės pareiškimu, kuri prisidengdama neva žmonių apsauga nuo programišių keliamų grėsmių, privalo sekti piliečius. Apple kalbėdama su „The Washington Post“ pareiškė, kad „Mūsų vartotojų pasitikėjimas - mus reiškia viską ir mes nemanome, kad jų saugumo užtikrinimas jiems turi kainuoti privatumą“. Dropbox, savo ruožtu pasakė, kad „sutinka jog žmonių saugumo vardan technologinės ir saugumu besirūpinančios organizacijos turi bendradarbiauti“, tačiau pridūrė jog „bendradarbiavimas neturėtų pažeisti vartotojų privatumo“.
  • Apple paskelbė, kad iOS 9 įsisavinimas, 2015 metų spalio 19 dienos duomenimis, pasiekė 61% ribą (prieš porą savaičių buvo 57%). 30% iOS įrenginių vis dar naudoja iOS 8 ir 9% ankstesnes iOS versijas.
  • Nors Apple tik ką išleido iOS 9.1, ji jau testuoja 9.2. Tiesa, ši versija nėra prieinama testuotojams už kompanijos ribų, tačiau svetainių statistikoje jau atsiranda iOS 9.2 apsilankymo pėdsakų.
  • Business Insider atliko iPhone 6 (ne 6s) nuotraukų palyginimą su Canon 5D Mark II ir „muiline“ Canon PowerShot SD1400-IS.
  • Facebook atnaujino savo iOS skirtą aplikaciją ištaisydama klaidas dėl, kurių ji nežmoniškai sodino iPhone akumuliatorių. Pirmoji to problema buvo ta, kad aplikacija net ir foniniame režime, kai buvo jai nurodyta fone nieko neveikti - instruktavo procesorių apie tai, kad ji kažką veikia ir taip vertė jį dirbti ir atitinkamai naudoti energiją. Apie antrą problemą Ari Grant iš Facebook savo soc. tinklo puslapyje kaltina neteisingą audio sesijų valdymą:
    The second issue is with how we manage audio sessions. If you leave the Facebook app after watching a video, the audio session sometimes stays open as if the app was playing audio silently. This is similar to when you close a music app and want to keep listening to the music while you do other things, except in this case it was unintentional and nothing kept playing. The app isn’t actually doing anything while awake in the background, but it does use more battery simply by being awake. Our fixes will solve this audio issue and remove background audio completely.
  • Vienas labiausiai pastebimų iOS 9.1 atnaujinimų yra daugiau nei 150 naujų Emoji piktogramų, jei neturite noro lesinėti ieškodami kas naujo, žemiau esančiame video naujienos:

  • Iki juodojo penktadienio ir kibernetinio pirmadienio likus kiek daugiau nei mėnesiui Best Buy paskelbė geidžiamiausių 2015 metų dovanų Kalėdoms sąrašą.
    1. iPad
    2. Bose QuietComfort 25 Noise Cancelling Headphones
    3. MacBook
    4. Samsung 48” Smart 4K Ultra HD TV
    5. Sharp 43” Smart HDTV with Roku
    6. Microsoft Surface
    7. Bose SoundLink Mini Bluetooth Speaker II
    8. Fitbit Charge HR Heart Rate and Activity Tracker
    9. Samsung Galaxy Tab S2
    10. Dyson V6 Absolute Bagless Cordless Vacuum
    11. Vizio 43” Smart 4K Ultra HD TV
    12. Apple Watch
    13. SONOS PLAY:1 Wireless Speaker
    14. iRobot Roomba Vacuum Cleaning Robot
    15. GoPro HERO4 Action Camera
    Ne vienam, matyt, gali kilti klausimas „o ką telefonų niekas nenori?“ - manau kad nori, tačiau Kalėdoms mobilūs telefonai rečiau dovanojami dėl aptarnavimo ar subsidijavimo sutarčių pasirašymo keblumo šioje situacijoje.
  • Penktadienį pradėta prekyba iPhone 6s ir iPhone 6s Plus Samsung namuose - Pietų Korėjoje, prie Apple Store parduotuvių nusidriekė milžiniškos eilės. Kai kurie stovintys eilėje vietą prie Apple Store užsiėmė prieš 24 valandas iki prekybos pradžios.
  • Taivano gamybos įmonė „Pegatron“, kuri surenka „Apple“ išmaniuosius įrenginius, kaltinama darbo teisės pažeidimais ir nesaugia bei neteisėta veikla Kinijoje valdomose gamyklose. Tokius kaltinimus metė Kinijos darbuotojų teisių gynimo organizacija „China Labor Watch“ (CLW) po to, kai vienas iš jos specialistų, apsimetęs įprastu darbininku, dvi savaites praleido prie „iPhone“ surinkimo konvejerio.
  • Kol mes gyvenantys Lietuvoje dar net nesvajojame apie Apple Pay ir kartais su pavydu galvojame apie šios paslaugos patogumus galinčius išnaudoti lietuvaičius gyvenančius JAV ir Jungtinėje karalystėje - Apple Pay paslauga jau įžengė į Ukrainą ir ten atsiskaityti galima net ir Apple Watch pagalba paprastame kioskelyje.

iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

OS X aplikacijos

OS X žaidimas

taikomosios OS X aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Sveiki, toks klausimėlis, ne pirma kartą susiduriu, tai noriu išsiaiškinti. Kodėl kartais taip nutinka, jog straipsnyje nurodytos apps'ų kainos nesutampa, kaip pvz. nurodyta, jog NoAds – block ads on Wi-Fi networks in apps and browsers plus content blocker kaina nukrito nuo 2,99€ iki 0,00€, tačiau telefone susiradus šią aplikaciją man vis tiek rodo 2,99€. Ar tai priklauso nuo kažkokių telefono nustatymų ar tiesiog akcijos laikas baigėsi ir apps'as pardavinėjamas toliau ta pačia kaina? Dėkoju iš anksto.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų