Savaitės naujienų apžvalga: 42-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

42-os metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei laikinai nemokamai ar pigiau platinamos iOS bei OS X aplikacijos.

  • Kas nutiks iPhone 6s jei jį pervažiuos Ferrari.
  • Praėjus mažiau nei savaitei po praeitos iOS 9 beta versijos išleidimo, pirmadienį Apple išleido iOS 9 beta 5 skirtą programuotojams.
  • Apple apie 15% pakėlė aplikacijų kainas Australijos, Indonezijos ir Švedijos Apple App Store parduotuvėse. Apple apie tokius savo planus, prieš 36 valandas informavo programuotojus. Šio pabrangimo priežastis šių valstybių valiutų kursų su doleriu svyravimas.
  • iPhone 6s Plus vs Galaxy Note 5 - realaus naudojimo greičio testas. Jei norite išvengti įžanginių kalbų - pats testas prasideda 0:28.
  • Apple savo internetinėje svetainėje dedikavo puslapį iMac pavadindama jį „Tada ir dabar“. Šiame puslapyje keli faktai apie tai kuo skiriasi 1998 metais išleistas ir naujasis iMac: 14 milijonų daugiau pikselių, 62000 kartus greitesnis grafikos darbas, 366 kartus galingesnis procesorius, 1000 kartų daugiau RAM, 750 kartų talpesni diskai.
  • Pernai „Wisconsin Alumni Research Foundation“ (WARF) sauganti Viskonsino universiteto autorines teises ir patentus padavė Apple į teismą už tai, kad ši pažeidė vieną iš universiteto patentų. Remiantis teismo duomenimis Apple savo A7, A8 ir A8X procesoriuose diegtuose 2013 ir 2014 metų iPhone ir iPad produktuose naudojo Viskonsino universitetui priklausančiame patente aprašomas technologijas. Antradienį teisėjas William Conley priėmė sprendimą, kad Apple kalta pažeidusi universiteto patentą. Buvo kalbama, kad tai Kupertino kompanijai gali atsieiti 862 milijonus JAV dolerių, tačiau teismas priteisė Apple sumokėti universitetui 234 milijonus USD. Patentas dėl kurio Apple papuolė į nemalonę yra universitetui patvirtintas 1998 metais aprašo procesoriaus darbo efektyvumo patobulinimo būdą ir yra pavadintas „Table based data speculation circuit for parallel processing computer“.
  • iOS 9 beta ciklai yra greitesni nei vet kokios kitos iOS versijos. Apple užtruko vos 33 dienas iki išleido iOS 9.1 beta versiją ir tai yra dvigubai greičiau nei vidutiniškai kitos iOS X.1 versijos.
    Šaltinis: THINKY BITS
  • Kas nutiks iPhone 6s jei jį patalpinti į verdantį vandenį?
  • Magic Mouse 2
  • Magic Trackpad 2 ir Magic Keyboard
  • Atsirado iOS 9 nesusietas jailbreak’as, kuris gali būti įdiegtas šią iOS versiją palaikančiuose iOS įrenginiuose, tame tarpe ir iPhone 6s.
  • iFixit paskelbė iPhone 6s ardymo rezultatus.
  • Patvirtintas dar vienas Apple patentas pavadinimu „Finger sensing apparatus using hybrid matching and associated methods.“, kuriame aprašoma technologija leidžia manyti jog Apple svarsto apie galimybę Mac kompiuteriuose naudoti „Touch ID“.
  • „Find My iPhone“ ir vėl pasižymėjo sulaikant nusikaltėlius. Rugsėjo 23 dieną Robert George Speedy ir Jake Watson, ginkluoti mečete ir šautuvu užėjo į vieną Australijos smuklę paėmė darbuotojus įkaitais ir privertė atiduoti pinigus. Atvykus policijai įvyko susišaudymas, kurio metu buvo sužeisti trys žmonės, tame tarpe vienas policijos pareigūnas. Pasiėmę 40 000 dolerių, plėšikai paspruko. Jų planas gal ir būtų pavykęs jei ne plėšikų godumas. Nepasitenkinę grobiu jie paėmė vieno iš darbuotojų iPhone. Plėšikų paimtame iPhone buvo įjungta „Find My iPhone“ paslauga ir jos pagalba policijai nebuvo labai sudėtinga rasti nusikaltėlius ir juos suimti. Daugiau apie tai skaitykite ir žiūrėkite video iš įvykio vietos Australijos Brisbane Times.
  • Prancūzijos vyriausybinės organizacijos ANSSI ekspertai aptiko, kad galima kontroliuoti Siri ar Android’o Google Now paslaugas nuotoliniu būdu iš kiek daugiau nei 4 metrų atstumo, rašo „Wired“. Įsilaužimas gali būti vykdomas ausinių, kuriose įdiegtas radijo signalus perduoti galintis įrenginys. Ausinių laidas, kaip žinia, yra nebloga antena ir nepasakę nei žodžio piktavaliai programišiai, radijo atakos metu, gali priversti Siri ar Google Now atlikti skambučius, išsiųsti teksto žinutes, nukreipti telefono naršyklę į kenkėjišką svetainę, siuntinėti „spam’ą“ ir t.t. Norint tokio tipo ataką vykdyti didesniu atstumu - reikalinga kiek galingesnė įranga, tačiau ir ji gali būti mobili ir tilpti krepšyje ar kuprinėje.
  • iFixit išardė naują 25,5 colio 4K iMac kompiuterį. Šaltinis: iFixit
  • Pixelmator išleido naują Mac skirtos savo aplikacijos versiją, kuri palaiko OS X El Capitan „Split View“ funkciją. Atnaujinimą atsisiųsti arba įsigyti Pixelmator aplikaciją galite Mac skirtoje aplikacijų parduotuvėje.
  • Nuotraukos iš Apple dizaino laboratorijos įsikūrusios netoli pagrindinio kompanijos biuro Infinite Loop, Kupertino mieste.
    Nuotraukos iš Apple dizaino laboratorijos įsikūrusios netoli pagrindinio kompanijos biuro Infinite Loop, Kupertino mieste. Šaltinis: Backchannel
    Nuotrauka: Backchannel
    Nuotraukos iš Apple dizaino laboratorijos įsikūrusios netoli pagrindinio kompanijos biuro Infinite Loop, Kupertino mieste. Šaltinis: Backchannel
    Nuotrauka: Backchannel
    Nuotraukos iš Apple dizaino laboratorijos įsikūrusios netoli pagrindinio kompanijos biuro Infinite Loop, Kupertino mieste. Šaltinis: Backchannel
    Nuotrauka: Backchannel
    Nuotraukos iš Apple dizaino laboratorijos įsikūrusios netoli pagrindinio kompanijos biuro Infinite Loop, Kupertino mieste. Šaltinis: Backchannel
    Nuotrauka: Backchannel
    Daugiau nuotraukų iš slaptos Apple dizaino laboratorijos bei įspūdžius po apsilankymo joje rasite Backchannel straipsnyje
  • Microsoft pranešė, kad pradeda diegti funkciją leisiančią Skype naudotis net ir tiems, kas neturi šios paslaugos paskyros. Dabar ši funkcija įjungta JAV ir JK vartotojams ir palaipsniui atkeliaus ir į kitų šalių Skype vartotojų aplikacijas.
  • Apple išplatino naują reklamą, kurioje visad dėmesys skiriamas naujai iPhone 6s funkcijai „3D Touch“.
  • Kiekviena Apple Store parduotuvių pėda sukurta taip, kad mes su dideliu noru ten išleistumėme pinigus. Kiekviena, į tris sekcijas padalintų, Apple Store parduotuvių kvadratinė pėda kompanijai atneša po 4551 USD.
  • Daugelis Facebook vartotojų įdiegę šio soc. tinklo aplikaciją savo iPhone ir pažiūrėję į aplikacijų energijos sunaudojimo sąrašą pastebėtų, kad Facebook jei ne didžiausia akumuliatorių „sodintoja“ jų telefonuose - tai viena didesnių. Facebook problemą žino ir sakosi dirbanti su jos sprendimu.
  • PC industrijos didieji pradėjo reklaminę kampaniją „PC Does What?“. Bent jau man šioje reklamoje atrodo PC gamintojai bando nustebinti tuo, kad PC kompiuteriai gali net muziką groti…
  • iFixit išardė Magic Mouse 2
    Magic Trackpad 2
    ir Magic Keyboard
  • VentureBeat rašo jog Intel kompanijoje kurdami naują LTE modemo „čipą“ 7360 LTE triūsia daugiau nei 1000 darbuotojų. Manoma, kad šis Intel kūrinys bus panaudotas iPhone 7.

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

OS X aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų