iPhone 6s klaviatūros kaip „trackpad'o“ naudojimas iOS 9

Nauja, paspaudimo stiprumus skirianti technologija pristatyta Apple iPhone 6s, vartotojams suteikia galimybę ne tik iššaukti „Quick Actions“ ar „Peek and Pop“ funkcijas, bet ir paversti iPhone virtualią klaviatūrą kompiuterio tipo „trackpad'u“.

Nauja, iOS 9 Apple įdiegta funkcija leidžia iPad ir iPhone 6s vartotojams savo mobiliuosiuose įrenginiuose naviguoti tekste taip, kaip jie įpratę tai daryti kompiuteriuose „trackpad’ų“ pagalba. Priešingai nei iPad - planšetiniuose Apple kompiuteriuose, kuriuose norint įrenginio ekraną priversti veikti kaip „trackpad’ą“ reikia ekraną paliesti dviem pirštais ir jaus braukti ekrane - iPhone 6s tą patį rezultatą galima gauti vieno stipresnio paspaudimo pagalba.

Iššaukti „trackpad’o“ funkcionalumą iOS 9, iPad ir iPhone 6s vartotojai gali bet kurioje aplikacijoje kai ekrane pasirodo virtuali klaviatūra.

  1. Atidarykite aplikaciją, kurioje galite rašyti tekstą, pavyzdžiui „Notes“ aplikaciją ar svetainės komentavimo skiltį „Safari“ naršyklėje ir aktyvuokite lauką tam, kad ekrane pasirodytų klaviatūra.
  2. Paspauskite stipriau bet kur klaviatūroje ir palaikykite nuspaudę - apie tai, kad „trackpad“ funkcija aktyvuota pamatysite iš pilka tapusios klaviatūros bei joje išnykusių raidžių ir simbolių ant klavišų.
  3. Turėkite omenyje, kad „trackpad“ funkcijos iškviesti nepavyks jei jau esate paspaudę klaviatūrą ir tik paskui spustelėjote stipriau - stipresnis paspaudimas turi būti pirmasis paspaudimas (spauskite iš karto stipriau).
  4. Klaviatūrai papilkėjus ir išnykus raidėms jos klavišuose šiek tiek susilpninkite spaudimą ir vedžiokite pirštu po ekraną. Kompiuterių su „trackpad“ vartotojams šis navigavimo tekste principas yra gerai pažįstamas. Braukiant pirštą ekranu - žymeklis ekrane judės atitinkamai.
  5. Jei norite pažymėti teksto dalį - žymeklį atveskite į pageidaujamą teksto vietą ir nepakeldami piršto nuo ekrano vėl stipriau spustelėkite, šiek tiek sumažinkite spaudimą ir braukite pirštu per ekraną.
  6. Nežiūrint to, kad norimą teksto dalį pažymėti galima braukiant pirštu per ekraną - yra ir dar greitesnis būdas pažymėti visą sakinį ar paragrafą: • norėdami pažymėti sakinį - du kartus stipriai spustelėkite ekraną • norėdami pažymėti paragrafą - tris kartus stipriai spustelėkite ekraną
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų