iOS 9 ir „Wi-Fi Assist“

Nauja „Wi-Fi Assist“ funkcija įdiegta iOS 9 suteikia galimybę nejausti diskomforto naršant internete patekus į silpno Wi-Fi signalo zoną.

„Wi-Fi Assist“ yra naujas iOS 9 įdiegtas patobulinimas leidžiantis naršyti internete nejaučiant, nuo Wi-Fi signalo stiprumo, priklausančių ryšio trūkinėjimų. Kai naudojate aplikaciją, kuriai reikalingas prisijungimas prie interneto ir esate prisijungę prie Wi-Fi, pavyzdžiui kavinėje, neretai išėjus iš kavinės į lauką Wi-Fi signalas tampa toks silpnas, kad ankstesnėse iOS versijose reikėdavo atjungti Wi-Fi rankiniu būdu ir taip priversti iPhone pradėti naudoti mobilius duomenis. iOS 9 to daryti nereikia, nes Apple įdiegė „Wi-Fi Assist“ funkciją, kuri automatiškai, esant silpnam Wi-Fi signalui, duomenų srautą perjungia iš Wi-Fi į mobiliuosius duomenis.

Kai „Wi-Fi Assist“ funkcija yra aktyvuojama, iOS 9 įrenginio viršuje esančioje juostoje rodoma mobilių duomenų piktograma. Šios funkcijos įjungimas gali padidinti mobilių duomenų sunaudojimą. Daugeliui vartotojų duomenų sunaudojimas gali padidėti labai neženkliai, tačiau turintiems nedidelius duomenų planus ir skaičiuojantiems kiekvieną kilobaitą reikėtų pasvarstyti ar verta naudotis šios naudingos funkcijos paslaugomis.

Kaip atjungti „Wi-Fi Assist“

iOS 9 „Wi-Fi Assist“ funkcija
  • atidarykite „Settings“ aplikaciją
  • paspauskite ant „Cellular“ arba „Mobile Data“ (priklausomai nuo to kokią vartotojo sąsajos kalbą naudojate)
  • paslinkite vaizdą žemyn ir po aplikacijų sąrašu rasite „Wi-Fi Assist“ - išjunkite jį (turėkite omenyje, kad tai patogi funkcija ir atjungti ją verta tik tada kai duomenys yra „aukso kaina“)

Turėkite omenyje, kad:

  • „Wi-Fi Assist“ funkcija iOS 9 įjungta pagal nutylėjimą todėl nenorint ja naudotis reikia nustatymuose ją atjungti rankiniu būdu.
  • „Wi-Fi Assist“ automatiškai neperjungs iš Wi-Fi į mobilius duomenis kai esate duomenų roamingo zonoje (esate užsienyje ir anuojatės ne savo operatoriaus paslaugomis)
  • „Wi-Fi Assist“ veikia tik su aplikacijomis, kurias naudojate atidarę ekrane ir neveikia su aplikacijomis veikiančiomis foniniame režime.
  • „Wi-Fi Assist“ veikia ne su visomis trečių šalių aplikacijomis skirtomis audio ar video srautinių duomenų (stream) perdavimui ar prisegtų failų atsisiuntimui, nes tokios aplikacijos gali sunaudoti didelius duomenų kiekius.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 9 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. superinė funkcija, nuo pirmos ios9 įrašymo dienos stebėjausi kaip gerai pagavęs "nebepaleidžia" wifi, pvz iš namų trumpam į kiemą išėjus, nors net nežinojau apie šitą naujieną ;)

  2. Kažkaip nepastebėjau, kad man tą funkcija gelbėtų.

  3. Dabar visai neseniai atsirado pilkas Wi-Fi logotipas ekrano viršuje, nors Wi-Fi asist yra išjungtas. ?

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų