Apple patyliukais panaikino vieną patogesnių iMac funkcijų

Tema: iMac
27 colių iMac - „Target Display“ režimas

Atnaujinusi iMac kompiuterių šeimą spalio 13 dieną ir išleidusi 27 colių iMac 5K Retina, eilei iMac vartotojų įsigijusių šiuos naujus Apple kompiuterius, Apple atnešė ir papildomus nepatogumus.

Pristačiusi savo 5K 27 colių iMac kompiuterius, kuriuose įdiegti patobulinimai privertė džiaugsmingai trinti rankas ne vieną iMac kompiuterius įsigyti planavusį pilietį, Apple nutylėjo vieną faktą - tai, kad naujų 5K Retina iMac kompiuterių nebus galima naudoti kaip išorinių monitorių, nes jie nepalaiko „Target Display“ režimo. Savo palaikymo svetainėje patalpintoje „Target Display“ dokumentacijos puslapyje Apple atliko informacijos pakeitimus ir patvirtino, kad 2015 metų iMac kompiuteriai šio režimo nepalaiko.

Daliai iMac vartotojų šios funkcijos panaikinimas neatrodo kaip trūkumas, tačiau yra didelė dalis iMac naudojusių kaip išorinį monitorių ir grįžę namo ar biure prie jo pajungdami savo mažus ekranus turinčius MacBook, MacBook Air ar MacBook Pro kompiuterius.

„Target Display“ režimą Apple įdiegė 2009 metais išleistų 27 colių įstrižainės ekraną turinčių iMac kompiuterių modeliuose ir tai leido mažus ekranus turinčių Apple nešiojamų savininkams iMac naudoti kaip išorinį monitorių, pradžioje pajungiant savo MacBook kompiuterį prie iMac „Mini DisplayPort“, o vėliau „Thunderbolt“ laidu. Daugeliui nešiojamų MacBook šeimos kompiuterių savininkams tai suteikė galimybę patogiai naudotis antru, didesniu monitoriumi be poreikio tokį pirkti specialiai ir taip papildomai apkrauti savo darbo stalą (žinoma, jei jie turi iMac).

Pirmą kartą tokios galimybės išnykimą pastebėjo įsigiję 2014 metų iMac modelius su Retina ekranu. Apple patvirtino, kad šie UltraHD iMac nepalaikys „Target Display“ ir priežastis to „Thunderbolt“ standarto apribojimai negalintys perduoti reikiamo duomenų kiekio į iMac iš Retina ekranus turinčių MacBook kompiuterių. Perėjimas prie naujų technologijų dažnai turi savo privalumų ir trūkumų, tačiau 2014 metais išleidusi iMac Retina, Apple toliau prekiavo „Target Display“ režimą palaikančiais ne-Retina 27 colių iMac modeliais ir visi, kam buvo reikalingas šis - išorinio monitoriaus funkcionalumas galėjo rinktis ne-Retina iMac modelį.

2015 metais pristačiusi naujus iMac, kiuriuose įdiegtas 6-os kartos „Skylake“ procesorius ir daugelis tikėjosi, kad šiuose iMac modeliuose bus įdiegtas didesnius duomenų srautus galintis aptarnauti „Thunderbolt 3“ standartas, tačiau naujuosiuose iMac ir toliau diegiamas senesnis „Thunderbolt 2“.

Taigi, jei 27 colių iMac naudojote ir kaip išorinį monitorių bei laikėte užspaudę € laukdami naujo iMac pasirodymo, turėkite omenyje - įsigijus 2014 metų pabaigos 27-colių iMac Retina 5K ar naujesnį modelį - jo naudoti kaip išorinio monitoriaus nepavyks. Belieka tikėtis, kad į sekančiais metais pasirodysiančius iMac modelius Apple grąžins „Target Display“ režimą ir panaikins vienintelį didelį šių puikių ir išvaizda ir darbo kokybe kompiuterių trūkumą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų