Android fanai pripažino, kad iPhone 6s yra geriausiai pasaulyje fotografuojantis mobilus telefonas

iPhone 6s, Galaxy Note 5, LG G4 ir Sony Xperia Z5. Šaltinis: Android Authority
Nuotrauka: Android Authority

Pastaruoju metu nemažai diskusijų apie tai ar „iPhone 6s“, kaip fotoaparatas yra geras, ar ne. Įvairūs ekspertais įvairiai matuodami įrodo vienokią ar kitokią „tiesą“. O ką apie tai mano Android vartotojai?.

Pasakyti kuris mobilus telefonas yra geriausias fotoaparatas yra labai sudėtinga ir daugeliu atvejų - neįmanoma. Žinoma, mobiliais telefonais padarytos nuotraukos dažniausiai negali prilygti toms, kurios yra nufotografuotos profesionaliais fotoaparatais, tačiau, kaip žinia - „geriausias fotoaparatas yra tas, kuris visuomet su tavimi“.

Norėdami be visokių mokslinių tyrimų išsiaiškinti kuris mobilus telefonas fotografuoja geriausiai „Android Authority“ surengė aklą testą, kurio metu reikėjo įvertinti toje pačioje vietoje ir tuo pačiu metu „iPhone 6s“, „Galaxy Note 5“, LG „G4“ ir Sony „Xperia Z5“ padarytas nuotraukas. Vertinantys nuotraukas nežinojo kokį išmanų telefoną naudojant, kuri nuotrauka yra padaryta.

38,2% „Android Authority“ skaitytojų pasirinko „iPhone 6s“ (2 990 balsų). Nuo iPhone nestipriai atsiliko, 34,1% surinkęs „Galaxy Note 5“ (2 678 balsai). Trečią vietą užėmė ir 17,7% simpatijų pelnė Sony „Xperia Z5“, o paskutinę - LG „G4“ surinkęs beveik 10%.

Android Authority surengto aklo testo skirto nustatyti, kuris mobilus telefonas (iPhone 6s, Galaxy Note 5, LG G4 ir Sony Xperia Z5) fotografuoja geriau rezultatai: Phone A - Sony Xperia Z5, Phone B - LG G4, Phone C - iPhone 6s, Phone D - Galaxy Note 5.
Šaltinis: Android Authority

Pavyzdžiui nuotraukoje, kurioje buvo naktį nufotografuotas Adidas parduotuvės šviečiantis logo juodame fone, „Android Authority“ aptiko, kad iPhone 6s baltos spalvos balansas „pasiklydo“ ir to pasekoje gavosi tamsi nuotrauka su labai nedideliu detališkumu tamsiose vietose. Tuo tarpu „Galaxy Note 5“ ir LG „G4“ pasisekė geriau - šiais telefonais padarytos nuotraukos ryškesnės, o spalvos geriau subalansuotos. Dalis tokio rezultato yra pasiekta optinio stabilizavimo, kuris įdiegtas „Note 5“ ir „G4“ telefonuose, dėka. Fotografuojant riboto apšvietimo sąlygomis, kai naudojamas ilgesnis išlaikymas, optinis stabilizavimas padeda išvengti rankos virpesių sukeliamų judesio efekto ar neryškumų kadre. „iPhone 6s“ vis dar naudoja skaitmeninį vaizdo stabilizavimą.

Visi dalyvavę aklame teste pritaria, kad nežiūrint optinio stabilizavimo nebuvimo - iPhone 6s su spalvomis daugumoje atvejų susidoroja geriau nei kiti rungtyje dalyvavę išmanūs telefonai ir priešų stovyklos atstovai, patys pripažino, kad iPhone 6s, bendrai paėmus, yra geriausias fotoaparatas.

Nuotraukas, kurios buvo vertinamos bei balsavimo rezultatus ir kitą informaciją rasite „Android Authority“ svetainėje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. "...stovyklos atstovai, <> pripažino, kad iPhone 6s,.." Dar viena klaida. Draugiškai ;)

  2. „Android Authority“ aptiko, kad iPhone 6s baltos spalvos balansas „pasiklydo“ ir to pasekoje gavosi tamsi nuotrauka su labai nedideliu detališkumu tamsiose vietose.

    AA tegu paskaito knygeles apie fotografija. ne BB nuplauke, o ekspozicija nustatyta pagal rysku logotipa. baltos balansas pagautas gerai.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų