Kodėl kai kurių iOS aplikacijų negalime ištrinti

Jei esate iOS vartotojas, greičiausiai, turite bent vieną aplikaciją kurios nenaudojate, tačiau ištrinti negalite ir gal net esate susikūręs „šlamšto“ aplanką, kuriame apgyvendinate tokias aplikacijas.

Kalbėdamas su Buzzfeed, Apple CEO Tim Cook paaiškino, kodėl iOS įrenginių vartotojai kai kurių aplikacijų iš savo įrenginių ištrinti negali. „Kai kurios aplikacijos yra susietos su kitomis paslaugomis iPhone ir jas ištrynus - iPhone veikime gali atsirasti tam tikri nesklandumai“, - sakė Cook.

Nors Apple vadovas nedetalizavo kurios aplikacijos su kuriomis funkcijomis yra susietos, tačiau paminėjo, kad sąsajas su kitomis aplikacijomis ar funkcijomis turi ne visos „neištrinamos“ aplikacijos. Tim Cook žodžiai suteikia vilties, kad ateis laikas ir atsiras galimybė, kai kurias tokias aplikacijas, vartotojams iš savo įrenginių ištrinti.

„Manau, po kurio laiko mes suteiksime galimybę vartotojams ištrinti tokias (neturinčias sąsajų su tam tikromis iOS įrenginių funkcijomis) aplikacijas iš savo iOS įenginių. Jos ten tikrai nėra todėl jog mes trokštame užimti daugiau vietos vartotojų įrenginiuose“, - sakė Apple CEO.

Nors Apple tikslas gal ir nėra užimti daugiau ekrano ir disko vietos iOS įrenginiuose, tačiau su kiekvienu atnaujinimu, Apple vis įsigudrina papildyti tokių „nepajudinamų“ aplikacijų rinkinį. iOS 8 Apple papildė „Health“ aplikacija bei anksčiau atsisiunčiama „Podcasts“ taip pat prisijungė prie aplikacijų, kurios nori-nenori, bet yra iOS įrenginyje. iOS 9 tokių aplikacijų sąrašą papildys „Find iPhone“ ir „Find Friends“, nors asmeniškai man jos yra naudingos, priešingai nei kokia nors „Game Center“, „Newstand“, „Stocks“ ar „Tips“. Su Apple Watch suderinamų iPhone savininkai, nepriklausomai nuo to ar jie turi išmanųjį Apple laikrodį, ar ne - turi „džiaugtis“ savo iPhone ir Apple Watch kompaniono aplikacija.

Išleidusi Apple Watch, kompanija į šį įrenginį taip pat įdiegė kelias ne visiems reikalingas, tačiau nepajudinamas aplikacijas.

Apple vadovo žodžiai yra šiokia tokia viltis vieną dieną, gal net anksčiau nei pasirodys iPhone 10, išvysti šviesą tunelio gale ir paspaudus ant tam tikrų iOS aplikacijų pamatyti išganingą (x) piktogramą jų kamputyje.

iPhone dėžutė
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų